Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Gamay

Gamay er nærmest synonym med Beaujolais. Den stammer også med al sandsynlighed netop derfra, hvor druen den dag i dag har sit hovedkvarter. Den har længe spillet andenviolin i forhold til Pinot Noir og har haft ry for at være andenklasse. I dag er Beaujolais kommet til ære igen, og Gamay har fået en renæssance. Den dyrkes ud over Beaujolais og Loire også i Schweiz.

Gamay blomstrer og modner tidligt. Druerne er store og har tynde skaller. Den vokser ret kraftigt og beskæres derfor ofte til lave busklignende stokke. Den giver generelt lyse vine i den lette ende af skalaen, med frisk syre og bløde tanniner. Typiske aromaer er hindbær, kirsebær, violer og sort peber. Den i Beaujolais udbredte maceration carbonique giver de blødeste vine med aroma i retning af banan og fersken.

Synonymer Gamay Noir à Jus Blanc

Rul til toppen