knowlegde

Viden om vin –  til dig

Bliv klogere med vores seneste artikler

Den ultimative guide til gløgg opskrifter

22 november 2022

Den ultimative guide til de bedste gløgg opskrifter, som alle er afprøvet og fundet anbefalelsesværdige. Dansk julegløgg, den originale svenske glögg, hvid gløgg, tysk Glühwein, britisk mulled wine, fransk vin chaud og middelalderens Lutendranck.

De franske vinområder på 10 minutter

18 oktober 2022

Et crash course i de vigtigste franske vinområder. Vi guider dig fra Champagne i nord, over Bourgogne i øst, Provence og Languedoc-Roussillon i syd og Bordeaux og Loire i vest. Druesorter, vinstile og vinkultur.

Loire: Vinene fra Muscadet Sèvre-et-Maine

20 september 2022

Muscadet ligger i Loire-floddalens vestlige ende, hvor floden munder ud i Atlanterhavet. Sydøst for hovedbyen Nantes ligger områdets største og mest kendte appellation: Muscadet Sèvre-et-Maine.

Loire: Vinene fra Saumur

20 september 2022

Saumur er et mindre men mangfoldigt vinområde i hjertet af Loire-distriktet. Det ligger syd for floden Loire rundt om byen af samme navn, flankeret af Anjou mod vest og Touraine mod øst. Her er både landligt og charmerende.

Loire: Vinene fra Menetou-Salon

20 september 2022

Sydvest for det velkendte Sancerre ligger Menetou-Salon, som klimatisk minder en hel del om Sancerre. Området er leverandør af vine, som minder meget om Sancerre, af høj kvalitet men til en lavere pris.

Loire: Vinene fra Touraine

20 september 2022

Touraine kaldes både »Frankrigs Have« og »Kongernes Dal«: Fordi dets frugtbare jorde danner grobund for alskens landbrug, havebrug og vinbrug; og fordi en lang række af Frankrigs konger har bygget slotte langs floden.

Loire: Vinene fra Sancerre

20 september 2022

Sancerre er et af de mest kendte hvidvinsområder i Frankrig. Det er berømt for sin Sauvignon Blanc, som dækker næsten 80% af vinmarkerne og primært dyrkes på sydvendte bjergsider, hvor jordbunden består af kalk, marmor, limsten og flint.

Vinene fra Jura

01 september 2022

Jura er et lille men spændende vindistrikt på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Området producerer en række forskellige stilarter med stor spændvidde, flere ganske unikke for området (vin jaune, vin de paille, macvin); og så har den lokale videnskabsmand Louis Pasteur spillet en afgørende rolle for vin, som vi kender den i dag.

Vinbarer Læs bla om Aarhus' vinbarer Læs vores artikler
Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner? Hvad betyder alle de flotte fag-udtryk egentligt? Bliv klogere med vores udførlige vinordbog Se vores vinordbog
Rul til toppen