knowlegde

Viden om vin –  til dig

Bliv klogere med vores seneste artikler

Vin til helleflynder

29 september 2023

Smagfuld stor fladfisk, der kræver noget fylde af vinen pga. en intens kødsmag og let sødme. Heldigvis har mange hvidvine egenskaber, der matcher det.

Vin til tomat

02 august 2023

Tomater er blandt de grøntsager, det let kan tage livet af mange både røde og hvide vine. Tomater kan nemlig optræde både syrerige og søde, og er vinen ikke rettet ind efter dette, kan det let gå galt.

Vin til pære

02 august 2023

Masser af hvidvine har smagsnuancer, der går direkte i kødet på pæren, men vinens sødmen skal også følge med og afstemmes, da pære ofte serveres på den søde desserttallerken.

Vin til blomme

02 august 2023

Eftersommerens blommer fåes i et hav af farve- og smagsvariationer, fra den sjældne og dybt aromatiske Grøn Reine Claude, til den mindre smagfulde Opal, der kan høstes i spandevis. Vinene skal have lidt syre for at matche blommesmagen.

Vin til sushi

01 juni 2023

Sushi er en populær spise, ikke mindst om sommeren, og selvom japanerne foretrækker øl eller risvin, går man ikke galt i byen med et godt glas hvidvin med såvel syre som sødme.

Vin til jomfruhummer

22 maj 2023

Jomfruhummeren er et lækkert skaldyr, som er noget af det mest delikate, vore nære have kan byde på. Jomfruhummer lykkes allerbedst, hvis vinen har en matchende sødme.

Vin til gulerødder

22 maj 2023

Smagen af gulerod svinger meget fra sort til sort, men gennemgående har de farverige rødder en god portion sødme, især som kogte og bagte. Du skal derfor ikke finde en knastør flaske vin frem til denne sunde grøntsag.

Vin til rejer

16 maj 2023

Dybhavsrejen bliver brugt i mange sammenhænge, fra den klassiske rejemad til pizzaer, i salater og så videre. Medmindre den er krydret eller marineret kraftigt, er det de friske og sødmefulde elementer, vi skal have fundet frem i vinen.

Vinbarer Læs bla om Aarhus' vinbarer Læs vores artikler
Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner? Hvad betyder alle de flotte fag-udtryk egentligt? Bliv klogere med vores udførlige vinordbog Se vores vinordbog
Rul til toppen