Vin til helleflynder
Smagfuld stor fladfisk, der kræver noget fylde af vinen pga. en intens kødsmag og let sødme. Heldigvis har mange hvidvine egenskaber, der matcher det.
Vin-relaterede artikler til dig
Smagfuld stor fladfisk, der kræver noget fylde af vinen pga. en intens kødsmag og let sødme. Heldigvis har mange hvidvine egenskaber, der matcher det.
Tomater er blandt de grøntsager, det let kan tage livet af mange både røde og hvide vine. Tomater kan nemlig optræde både syrerige og søde, og er vinen ikke rettet ind efter dette, kan det let gå galt.
Masser af hvidvine har smagsnuancer, der går direkte i kødet på pæren, men vinens sødmen skal også følge med og afstemmes, da pære ofte serveres på den søde desserttallerken.
Eftersommerens blommer fåes i et hav af farve- og smagsvariationer, fra den sjældne og dybt aromatiske Grøn Reine Claude, til den mindre smagfulde Opal, der kan høstes i spandevis. Vinene skal have lidt syre for at matche blommesmagen.
Sushi er en populær spise, ikke mindst om sommeren, og selvom japanerne foretrækker øl eller risvin, går man ikke galt i byen med et godt glas hvidvin med såvel syre som sødme.
Jomfruhummeren er et lækkert skaldyr, som er noget af det mest delikate, vore nære have kan byde på. Jomfruhummer lykkes allerbedst, hvis vinen har en matchende sødme.
Smagen af gulerod svinger meget fra sort til sort, men gennemgående har de farverige rødder en god portion sødme, især som kogte og bagte. Du skal derfor ikke finde en knastør flaske vin frem til denne sunde grøntsag.
Dybhavsrejen bliver brugt i mange sammenhænge, fra den klassiske rejemad til pizzaer, i salater og så videre. Medmindre den er krydret eller marineret kraftigt, er det de friske og sødmefulde elementer, vi skal have fundet frem i vinen.
Grønne ærter er en forårs- og sommerklassiker i mange forskellige sammenhænge. Men hvilken vin passer bedst sammen med den karakteristisk smagende, sprøde lille grøntsag?