Julevinen

Vin til risalamanden

Risalamande går i to retninger med smagen: Fløden med mandlerne går til venstre og kirsebærsaucen går til højre – men vi kan sagtens få dem til at mødes i en flaske dessertvin.

Vin til risalamanden

Ris à la mande er med sin hovedbestanddel af mandler og fløde en ret fed dessert. De kan meget let matches med lys hvid dessertvin, f.eks. har jeg til mandler altid syntes, at en hvid Recioto di Soave er lige i skabet. Det er en dessertvin lavet på grønne druer, og som har en god sødme – ofte af modne og syltede gule blommer.

Men da de fleste topper ris a la mande med enten kold eller varm kirsebærsauce, virker den hvide dessertvin ikke her. I stedet skal vi med vinen finde et match til smagen af bærrene, da den er mest dominerende komponent.

 

Det klassiske valg – sød vin og hedvin

En rød Recioto di Valpolicella er til gengæld et godt match. Et godt glas portvin i den frugtige stil, af ruby eller colheita-typen, er også et glimrende match, som mange vælger hvert år, for det er et godt match. Vinenes intense duft og smag af netop syltede kirsebær kan tage kampen op med selv den mest heftige kirsebærsauce. 

 

Det danske valg – kirsebærvin

Flere frugtavlere skaber i øjeblikket fremragende kirsebærvin af høj kvalitet. Smag bare på Frederiksdals eller Cold Hand Winerys vine! Så kan du også tilføj måltidet endnu et dansk aspekt på dentraditionsrige aften. Flere af deres kirsebærvine er som skabt til risalamande med kirsebærsauce.

Vin til trøfler

12 oktober 2023

De ikoniske og hundedyre trøfler kræver ofte 'store vine' for at matche den komplekse smag. Når du nu har købt dig fattig trøfler, kan du jo lige så godt fortsætte med også at gøre det i den ledsagende vin.

Vin til savoykål

12 oktober 2023

Opdag de perfekte vine til at ledsage din savoykålret. Lær, hvordan Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Riesling og Barbera d'Asti kan forbedre smagsoplevelsen. Desuden får du nyttige tips til at tilberede savoykål på forskellige måder. Gør din savoykålret til en smagsoplevelse med de rigtige vine og tilberedningsmetoder.

Vin til helleflynder

29 september 2023

Smagfuld stor fladfisk, der kræver noget fylde af vinen pga. en intens kødsmag og let sødme. Heldigvis har mange hvidvine egenskaber, der matcher det.

Rul til toppen