Vin til helleflynder
Smagfuld stor fladfisk, der kræver noget fylde af vinen pga. en intens kødsmag og let sødme. Heldigvis har mange hvidvine egenskaber, der matcher det.
Sydvest for det velkendte Sancerre ligger Menetou-Salon, som klimatisk minder en hel del om Sancerre. Området er leverandør af vine, som minder meget om Sancerre, af høj kvalitet men til en lavere pris.
Området fremstiller først og fremmest hvide vine men også en fin andel rød og rosé. Hvidvinsdruen er altovervejende Sauvignon Blanc, mens rødvin og rosé især laves på Pinot Noir. Jordbunden består hovedsageligt at kalksten. Kvaliteten af vinene kan sammenlignes med Sancerre. De friske og sprøde hvidvine lavet på Sauvignon Blanc har typisk umoden citrus og grønne urter i duften, mens de røde lavet på Pinot Noir ofte er både elegante og meget raffinerede med duft af modne røde kirsebær og blommer.
Vinene fra området er som regel bedst de første 3–4 år efter frigivelsen, da de godt kan miste lidt af deres friske frugtige stil, som dominerer i området.
Beliggenhed: Loire, Frankrig
Areal: 627 hektarer (pr. 2021)
Produktion: Hvidvin 79%, rødvin 21%, rosé 3%
Vigtigste druesorter: Sauvignon Blanc, Pinot Noir
Områdets karakteristika: 146 kommuner i området, hvor Indre og Cher udmunder i Loire-floden. Vinmarkerne ligger koncentreret sydøst for hovedbyen Tours. Varierende jordbundsforhold, særligt lerjorde med sand, kalksten og flint. Klimaet er tempereret og har indflydelse dels fra kysten, dels fra fastlandet.
Eksempler på gode producenter: Domaine Breton, Domaine Ricard, Domaine de l’Aumonier, Domaine de la Garrelière
Smagfuld stor fladfisk, der kræver noget fylde af vinen pga. en intens kødsmag og let sødme. Heldigvis har mange hvidvine egenskaber, der matcher det.
Tomater er blandt de grøntsager, det let kan tage livet af mange både røde og hvide vine. Tomater kan nemlig optræde både syrerige og søde, og er vinen ikke rettet ind efter dette, kan det let gå galt.
Masser af hvidvine har smagsnuancer, der går direkte i kødet på pæren, men vinens sødmen skal også følge med og afstemmes, da pære ofte serveres på den søde desserttallerken.