Mads Jordansen – et portræt

Vininteressen begyndte i studenterhybelen

Efter at have været interesseret i vin i mere end 20 år og arbejdet professionelt med vin i mere end halvdelen af disse år, har de fleste vindistrikter i verden efterhånden været besøgt eller slynget gennem glasset.

Winelab.dk er startet af Mads Jordansen i 2010 og har fra begyndelsen været en uafhængig formidler af fakta og historier fra vinens verden med et højt fagligt niveau.

Med en baggrund som både selvstændig vinimportør og wine writer har Mads Jordansen desuden været en af de primære undervisere på Dansk Sommelier Uddannelse de seneste otte år.

 

Vininteressen startede så småt i gymnasietiden. Vinen blev langsomt men sikkert et alternativ til øllene ved fredagsopvarmningen i studenterhybelen. Senere accelererede interessen og blev mere seriøs, da god mad blev kreeret med venner, og hver medbragte flasker til blindsmagning.

Fagligheden blev yderligere boostet, da Mads Jordansen senere blev vinimportør og fik kvalificeret vininteressen gennem vinrejser. Han fik sidenhen besøgt utallige europæiske og oversøiske vinmarker i de 10 år, han arbejde som wine writer på Winelab.dk og andre medier.

På besøg hos Nicolas Joly.  Vintur i Loire, 2019

Uddannelse i London

I 2008 begyndte Mads studier hos WSET (Wine & Spirit Education Trust) i London, og iøjeblikket er han ved at færdiggøre sin diploma-uddannelse (level 4).

Desuden har han lavet vinprogrammer på DR P4 samt været dommer i internationale vinkonkurrencer i Danmark, Tyskland, Italien, Østrig, Portugal, England og Kina.

Rul til toppen