Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Alkoholprocent

Alkoholprocenten styres grundlæggende af druernes modningsgrad. Det skyldes, at modningsgraden har betydning for sukkerindholdet i druerne. Druens sukkerindhold omsættes ved gæring til alkohol. Lidt populært sagt, producerer gærcellerne alkohol, når de spiser sukkeret. i princippet kan gærcellerne blive ved med det, indtil der ikke er mere sukker. Sukkerindholdet i druerne sætter derfor en naturlig begrænsning for alkoholniveauet. Altså: Jo mere druesukker, jo større potentiel alkoholprocent. Og her skal man lægge mærke til ordet »potentiel«, for gærcellerne dør faktisk, når alkoholprocenten bliver for høj, typisk ved godt 15%.

Alkoholprocenten har ikke nødvendigvis noget med kvaliteten af vinen at gøre.

Rul til toppen