Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Souvignier Gris

Foto: © AWMB/Blickwerk Fotografie

Souvignier Gris er en ny hvidvinsdrue, opstået som en krydsning i 1983 af Norbert Becker på Staatliches Weinbauinstitut Freiburg i Tyskland. Souvignier Gris er krydset af Cabernet Sauvignon og Bronner, en anden ny sort, som Becker skabte i 1975. Begge sorter er frembragt med henblik på stor modstandsdygtighed mod svampesygdomme og regnes derfor blandt de nye PiWi-sorter (tysk: Pilzwiderstandsfähige).

Druen giver aromatiske vine, der minder meget om Sauvignon Blanc, omend smagen er mere neutral. Selvom Souvignier Gris modner sent, står den stærkt imod meldug og botrytis. Druerne har tykke skaller, der får et rødligt mørkt skær ved fuld modenhed. Udbytterne er generelt høje.

Souvignier Gris plantes en del i disse år, først og fremmest i Tyskland, Østrig og Schweiz. Særligt populær er den i Steiermark.

Rul til toppen