Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Auxerrois

En oftest anonym men ganske udbredt drue fra Nordfrankrig. Navnet stammer sandsynligvis fra Auxois, et gammelt navn for Alsace, hvor druen stammer fra. Sorten er en naturlig krydsning af Pinot Noir og Gouais Blanc. Navnet Auxerrois er forvirrende nok også blevet brugt om Pinot Blanc, Pinot Gris og Chardonnay, alle tre nære familiemedlemmer og nemme at forveksle med Auxerrois. Endvidere må den ikke forveksles med Malbec, der også går under navnet Auxerrois i Cahors.

Auxerrois har lav syre og giver bløde men også ret neutrale vine. Dens styrke ligger i dens tidlige modning og pæne udbytter. Den bruges både til hvidvin og til crémant.

Rul til toppen