Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Blauer Wildbacher

Foto: © AWMB/Faber

En sjældent set østrigsk druesort, der næsten udelukkende bruges til rosé-specialiteten Schilcher. Sorten modner meget sent men er ret hårdfør i forhold til vind og vejr.

Syreindholdet er højt, og smagen typisk præget af ribs og røde stikkelsbær ofte med et let urtet præg. Det gør den velegnet til den karakteristiske rosé Schilcher og den mousserende Schilcher Sekt. Disse vine bør drikkes unge og er meget madvenlige.

Druen stammer fra området omkring byen Wildbach i Steiermark i det sydøstligste hjørne af Østrig. Den er i familie med Blaufränkisch. Den dyrkes primært i Weststeiermark, hvor der står godt 450 hektar, men der findes små beplantninger uden for dette område, blandt andet i italienske Veneto.

Det bliver også til en lille mængde rødvin, ligesom du kan være heldig at støde på søde vine lavet på senthøstet Blauer Wildbacher.

Synonym: fx Schilcher, Wildbacher, Wildbacher Blau.

Rul til toppen