Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Rousanne

Foto: Inter-Rhône

En aromatisk hvidvinssort fra Rhônedalen, hvor den særligt trives i den nordlige del. Her danner den ofte par med Marsanne. Den har i dag bredt sig så langt som til Californien og Australien. Navnet Roussanne hentyder til drueskallen lette rødmen ved modning.

Roussanne er en besværlig drue at dyrke. Den modner først sent, og den har ikke det bedste helbred. Meldug, råd og overfølsomhed over for vind plager den undervejs i vækstsæsonen. Står man prøvelserne igennem, kvitterer den til gengæld med en frugtig og kompleks vin med stort lagringspotentiale. Den tåler en nænsom fadlagring.

Roussanne giver blomsterduftende vine med smag af gule stenfrugter og et let krydret præg af urtete. Syren er moderat og fylden stor. Lagring udvikler en mørk og nøddeagtig smag i vinen.

Synonymer Fx Bergeron

Rul til toppen