Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Chenin Blanc

Foto: WOSA

En særdeles alsidig hvidvinssort, der stammer fra Loire, men også gør sig bemærket i Sydafrika under synonymet Steen. Dens vine har en karakteristisk æblesmag, hvad enten de er tørre eller søde, har fadlagring eller bobler, er unge eller gamle.

Chenin Blanc er en højtydende sort, der må begrænses for at give gode vine. Den modner relativt tidligt, og da den er let modtagelig over for ædelråd, benytter man den ofte til søde vine. Dens høje syre balancerer sødmen og gør den desuden velegnet til mousserende vine.

Vouvray og Savenièrres, klassiske vine på druen fra hjemstavnen Loire, er syrefriske og tætte i strukturen, med smag af grønne æbler og reineclaudeblomme. Med tiden udvikler de noter af akaciehonning, marcipan og tørret frugt. De gode sydafrikanske udgaver er mindre syrlige og har ofte mere moden melon og tropisk frugt i smagen.

Chenin Blanc er i nær familie med Sauvignon Blanc og Traminer. Navnet stammer sandsynligvis fra et kloster i Montchenin, hvorfra druen blev udbredt til hele Loire. I dag findes den i de fleste vinlande.

Synonymer Fx Blanc d’Aunis, Pineau de la Loire, Steen

Rul til toppen