Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Sauvignon Blanc

En aromatisk og syrerig hvidvinsdrue, der oprindeligt kommer fra Loire i Frankrig. I dag er den udbredt i hele verden, men særligt New Zealand er kendt for sine friske, sprøde eksemplarer.

Sauvignon Blanc har en karakteristisk duft af hyldeblomst, ofte af urter, og af og til hævder onde tunger, at den lugter svedigt eller ligefrem af kattebakke. Smagsmæssigt spænder den fra grønne stikkelsbær over ferskner til passionsfrugt. Smagen er intens og syren høj. Den laves oftest uden fadlagring.

Klassisk Sauvignon Blanc fra Loire, som fx Sancerre, er knastør med et præg af græs og nælder. Østrigske varianter fra Steiermark er frodige og pikante, sommetider med let restsødme. New Zealand producerer rene, tørre og sprøde vine på druen. Sauvignon Blanc kan også indgå i blandinger og modtage fadlagring, fx sammen med Sémillon i hvid Bordeaux.

Ved en naturlig krydsning mellem Sauvignon Blanc og Cabernet Franc opstod Cabernet Sauvignon.

Synonymer Fx Blanc Fumé

Rul til toppen