Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Vinens verden er fuld af komplicerede udtryk. Vi har samlet de vigtigste i vores vinordbog, så du lettere kan navigere og orientere dig.

Lambrusco

Lambrusco er ret beset navnet på en italiensk mousserende vin på en række forskellige, beslægtede blå druer, der også bærer navnet Lambrusco eller har det som synonym. Altså er Lambrusco en fællesbetegnelse for vinen og de druer, den er lavet på. Lambrusco stammer fra regionen Emilia-Romagne i det nordlige Italien, hvor den traditionelt laves til en skummende, mørkerød vin med bittersød hindbær- og kirsebærsmag.

Der er tale om følgende sorter:
    • Lambrusco Barghi
    • Lambrusco di Fiorano
    • Lambrusco di Sorbara
    • Lambrusco Grasparossa
    • Lambrusco Maestri
    • Lambrusco Marani
    • Lambrusco Montericco
    • Lambrusco Oliva
    • Lambrusco Salamino
    • Lambrusco Viadanese

Ofte anses Salamino, Sorbara og Grasparossa for de sorter, som giver højeste kvalitet.

Rul til toppen