Vinsmagning

Rundtur i Østrig

Få en grundig introduktion til østrigsk vin i al dens mangfoldighed
— alt fra de velkendte klassikere til de allernyeste unoder. 

Rundtur i Østrig

Østrig er et gammelt og traditionsrigt vinland, som især i de seneste år er begyndt at fylde mere i danskernes bevidsthed - og i deres vinglas. Østrig byder først og fremmest på friske og frugtige hvidvine på nationaldruen Grüner Veltliner og den germanske klassiker Riesling; men landet fremstiller for tiden bedre og bedre rødvine, især på sorten Blaufränkisch men også på den meget udbredte Zweigelt. Og så bliver man ikke stående ved de tunge traditioner, Østrig er samtidigt et af de mest dynamiske og innovative vinlande i Europa, og et af de steder hvor økologi, biodynamik og naturvin stortrives.

Fra Donaudalens kølige skråninger, Burgenlands solrige slettelandskab til Steiermarks snoede bakkeland guider vi dig igennem det østrigske vinlandskab og går i dybden med druersorter, dyrkningsforhold og -metoder, appellationer, terroirs og stilarter.

Du skal bl.a. smage og lære om følgende vine:

  • Grüner Veltliner og Riesling
  • Wiener Gemischter Satz
  • Zweigelt
  • Blaufränkisch
  • Sauvignon Blanc fra Steiermark
  • og flere andre...

(forbehold for ændringer)

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A 3, 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 7. juni 2023, kl. 19.00-21.30
Underviser: Thomas Bohl
Antal pladser: Max 25
Pris: 350,- (+ gebyr)

Til denne smagning bliver du undervist af

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Verdens bedste bobler

22 november 2023

Bobler kan man stort set ikke få for mange af, og heldigvis er der exceptionel skum at hente ikke kun fra arnestedet Champagne. Cremant og cava er klassiske alternativer, tysk og østrigsk Sekt står stærk, og det knitrer og bruser mange andre steder. Bliv klog på områder, metoder, druer, typer og match med mad, når vi guider dig gennem en række lækre og sprøde mousserende vine.

Germany. Next Generation

25 oktober 2023

Få et inspirerende indblik i vækstlaget på den tyske vinscene. Find ud af, hvad der rører sig, og smag en række af de nyeste og mest spændende vine fra de unge vinmagere: det traditionsforlængende, det traditionsfornyende, det grænseoverskridende og det decideret skæve.

Orangevin 101

04 oktober 2023

Orangevin er på kort tid gået fra absolut nichevin til noget nær folkeeje. Smag dig ind på den alsidige vintype i al dens mangfoldighed og bliv klog på dens spændende historie, når vi guider dig igennem orangevinens farverige verden — fra gen- rens genfødsel på grænsen mellem Italien og Slovenien, over Østrig og Kroatien og tilbage til vinens vugge i Georgien.

Rul til toppen