Sekt er det traditionelle navn for mousserende vin i den tysksprogede verden, og Østrig er en af de stærkeste spillere. Den boblende Sekt spiller en stadigt vigtigere rolle på den østrigske vinscene.
Siden midten af 1800-tallet har man haft en række veletablerede Sekt-huse, men på det seneste har en voksende andel af landets bedste vinbønder også kastet sig over den mousserende genre; og med introduktionen af en ny beskyttet oprindelsesgaranti og en tre-trins kvalitetskategorisering i 2015 er østrigsk Sekt på vej videre ud i verden.
Vi giver dig en grundig indføring i den østrigske mousserende vins traditioner, typer og karakteristika, og vi kommer rundt omkring en række klassiske producenter fra Wien, Niederösterreich, Burgenland og Steiermark.
Selve smagningen består af tre flights, hvor vi skal smage os gennem de tre trin i den nye Sekt kvalitetspyramide – Klassik, Reserve og Grosse Reserve – og vi kommer omkring både blanc de blancs, blanc de noirs og rosé, ligesom vi skal smage såvel brut og extra brut som brut nature.

Til smagningen lærer du om:
-
- den østrigske Sekt-traditions historie
- østrigsk Sekts særlige kendetegn
- klassiske områder og druesorter
- Sekt manufaktur og grundlæggende typer
- den østrigske Sekt kvalitetspyramide
- servering af Sekt
- match med mad
Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A, 3 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 19. april 2022, kl 19.00-21.30
Underviser: Thomas Bohl
Antal pladser: Max 20
Pris: 275,-