Vinsmagning

Østrigsk Sekt smagning

Østrig sprudler! Vi giver en grundig indføring i den østrigske Sekt. Traditioner, typer, områder og producenter, altimens vi smager os gennem flere farvenuancer og de tre niveauer i landets kvalitetspyramide.

Østrigsk Sekt smagning

Sekt er det traditionelle navn for mousserende vin i den tysksprogede verden, og Østrig er en af de stærkeste spillere. Den boblende Sekt spiller en stadigt vigtigere rolle på den østrigske vinscene.

Siden midten af 1800-tallet har man haft en række veletablerede Sekt-huse, men på det seneste har en voksende andel af landets bedste vinbønder også kastet sig over den mousserende genre; og med introduktionen af en ny beskyttet oprindelsesgaranti og en tre-trins kvalitetskategorisering i 2015 er østrigsk Sekt på vej videre ud i verden.

Vi giver dig en grundig indføring i den østrigske mousserende vins traditioner, typer og karakteristika, og vi kommer rundt omkring en række klassiske producenter fra Wien, Niederösterreich, Burgenland og Steiermark.

Selve smagningen består af tre flights, hvor vi skal smage os gennem de tre trin i den nye Sekt kvalitetspyramide – Klassik, Reserve og Grosse Reserve – og vi kommer omkring både blanc de blancs, blanc de noirs og rosé, ligesom vi skal smage såvel brut og extra brut som brut nature. 

 

Til smagningen lærer du om:

  • den østrigske Sekt-traditions historie
  • østrigsk Sekts særlige kendetegn
  • klassiske områder og druesorter
  • Sekt manufaktur og grundlæggende typer
  • den østrigske Sekt kvalitetspyramide
  • servering af Sekt
  • match med mad

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A, 3 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 19. april 2022, kl 19.00-21.30
Underviser: Thomas Bohl
Antal pladser: Max 20
Pris: 275,-

Til denne smagning bliver du undervist af

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Verdens bedste bobler

22 november 2023

Bobler kan man stort set ikke få for mange af, og heldigvis er der exceptionel skum at hente ikke kun fra arnestedet Champagne. Cremant og cava er klassiske alternativer, tysk og østrigsk Sekt står stærk, og det knitrer og bruser mange andre steder. Bliv klog på områder, metoder, druer, typer og match med mad, når vi guider dig gennem en række lækre og sprøde mousserende vine.

Germany. Next Generation

25 oktober 2023

Få et inspirerende indblik i vækstlaget på den tyske vinscene. Find ud af, hvad der rører sig, og smag en række af de nyeste og mest spændende vine fra de unge vinmagere: det traditionsforlængende, det traditionsfornyende, det grænseoverskridende og det decideret skæve.

Orangevin 101

04 oktober 2023

Orangevin er på kort tid gået fra absolut nichevin til noget nær folkeeje. Smag dig ind på den alsidige vintype i al dens mangfoldighed og bliv klog på dens spændende historie, når vi guider dig igennem orangevinens farverige verden — fra gen- rens genfødsel på grænsen mellem Italien og Slovenien, over Østrig og Kroatien og tilbage til vinens vugge i Georgien.

Rul til toppen