Loiresmagning – for professionelle
Få en formidabel rundtur i Loire med Frederik Ørbeck fra Cru Vin. Frederik præsenterer terroirs, druer og vintyper, og der skal smages spændende vine fra Anjou, Chinon, Muscadet, Saumur og Touraine.
Rosé har et blandet ry – vi retter op på de værste fordomme om den lyserøde vintype og guider gennem en række seriøse og superlækre rosévine fra hele verden
Rosé spænder over et farvespektrum fra den helt lyse “løgskalsfarve” til den dybt dunkle “skarlagensrøde” — og fra milde, tørre og let blomstrede til det fyldigt frugtig og næsten sliksøde.
Rosé fremstilles af rødvinsdruer, hvor drueskallerne kun er i kontakt med mosten i kort tid. Hvor rødvine som regel gærer i ugevis med skallerne, får rosévin sin sarte farve efter få timers kontakt.
Rosévin bevæger sig altså i grænselandet mellem hvidvin og rødvin, men desværre er mange af de vine, vi i Danmark kommer i nærheden af, ret ensformige og ligegyldige skyllemidler.
Men rosé er så meget andet og mere, og vi vil gerne vise jer den mangfoldighed og det potentiale – med udgangspunkt i et udpluk af vores personlige favoritter. Vine, der virkeligt siger os noget særligt, og som har kant og karakter og er utroligt madvenlige — med som stadig kan skylles ned i sommersolen uden større bekymringer!
Vi guider dig gennem syv håndplukkede rosévine fra forskellige steder i verden, lige fra klassisk fransk Provençe til eksperimenterende tysk og østrigsk naturvin. Rosé, som er både sjov og seriøs!
Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra 20 år i branchen. Først som vinimportør, så wine writer og nu fuldtids underviser og ejer af Winelab Academy. Han underviser ligeledes sommelierer i Aarhus og København på Dansk Sommelier Uddannelse. Oveni er han director for Wines of Germany i Danmark.
Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.
Få en formidabel rundtur i Loire med Frederik Ørbeck fra Cru Vin. Frederik præsenterer terroirs, druer og vintyper, og der skal smages spændende vine fra Anjou, Chinon, Muscadet, Saumur og Touraine.
Bobler kan man stort set ikke få for mange af, og heldigvis er der exceptionel skum at hente ikke kun fra arnestedet Champagne. Cremant og cava er klassiske alternativer, tysk og østrigsk Sekt står stærk, og det knitrer og bruser mange andre steder. Bliv klog på områder, metoder, druer, typer og match med mad, når vi guider dig gennem en række lækre og sprøde mousserende vine.
Lørdag den 4. november 2023 samler vi vinene fra Portugal og Spanien til stor vinfestival i Ridehuset i Aarhus. Kom med og udfordr dig selv og dine forestillinger om, hvad portugisisk og spansk vin er anno 2023.