Vinsmagning

Østrigsk Sekt (for professionelle)

Austrian Wine inviterer til Sekt-smagning på Winelab Academy. Vi giver en grundig indføring i tradition, typer og karakteristika, mens vi smager os gennem flere farvenuancer og de tre niveauer i kvalitetspyramiden.

Østrigsk Sekt (for professionelle)

I samarbejde med Austrian Wine giver Winelab Academy dig en grundig indføring i den østrigske mousserende vins traditioner, typer og karakteristika, og vi kommer rundt omkring en række klassiske producenter i Wien, Niederösterreich, Burgenland og Steiermark.

Sekt spiller en stadigt større rolle på den østrigske vinscene. Siden midten af 1800-tallet har man haft en række veletablerede Sekt-huse men senest har en voksende andel af landets bedste vinbønder også kastet sig over den mousserende genre; og med introduktionen af en ny beskyttet oprindelsesgaranti og tre-trins kvalitetskategorisering i 2015 er østrigsk Sekt på vej ind i lys fremtid.

Selve smagningen består af tre flights, hvor vi skal smage os gennem de tre trin i den nye Sekt kvalitetspyramide, Klassik, Reserve og Grosse Reserve, og vi kommer omkring både blanc de blancs, blanc de noirs og rosé, ligesom vi skal smage såvel brut og extra brut som brut nature. 

 

Til smagningen lærer du om:

  • den østrigske Sekt-traditions historie
  • østrigsk Sekts særlige kendetegn
  • klassiske områder og druesorter
  • Sekt manufaktur og grundlæggende typer
  • den østrigske Sekt kvalitetspyramide
  • servering af Sekt
  • match med mad

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A, 3 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 16. november 2022, kl 11.00-13.00
Underviser: Thomas Bohl
Antal pladser: Max 30
Pris: Deltagelse er gratis for professionelle (tjenere og sommelierer)
Tilmelding: thomas@winelab.dk (vi skal bruge dit navn, arbejdsplads og en mailadresse)

Til denne smagning bliver du undervist af

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Lær alt om 10 røde druer (UDSOLGT)

15 maj 2024

Her er kurset til dig, der elsker rødvin og gerne vil udvide din horisont og få viden og dybere forståelse af rødvin med udgangspunkt i 10 vine, som du skal smage på dette kursus i Winelab Academy.

Winelab Academy Basic – Lær alt om vin (maj)

02 maj 2024

Her er grundkurset til dig, der vil have en dybere forståelse af vin, blive bedre til at smage og sætte ord på oplevelsen samt udvide din viden om verdens vigtigste vinområder

Danmark vs. Tyskland på restaurant Domestic

17 april 2024

I anledning af lanceringen af restaurant Domestics nye danske drikkevaremenu, inviterer vi dig til at udforske en verden af spændende lokale vine! Har du nogensinde tænkt over, hvordan danske vine måler sig med Tyskland? Det kan du smage denne aften, sammen Domestics skønne mad.

Rul til toppen