Vinsmagning

Østrigsk Sekt (for professionelle)

Austrian Wine inviterer til Sekt-smagning på Winelab Academy. Vi giver en grundig indføring i tradition, typer og karakteristika, mens vi smager os gennem flere farvenuancer og de tre niveauer i kvalitetspyramiden.

Østrigsk Sekt (for professionelle)

I samarbejde med Austrian Wine giver Winelab Academy dig en grundig indføring i den østrigske mousserende vins traditioner, typer og karakteristika, og vi kommer rundt omkring en række klassiske producenter i Wien, Niederösterreich, Burgenland og Steiermark.

Sekt spiller en stadigt større rolle på den østrigske vinscene. Siden midten af 1800-tallet har man haft en række veletablerede Sekt-huse men senest har en voksende andel af landets bedste vinbønder også kastet sig over den mousserende genre; og med introduktionen af en ny beskyttet oprindelsesgaranti og tre-trins kvalitetskategorisering i 2015 er østrigsk Sekt på vej ind i lys fremtid.

Selve smagningen består af tre flights, hvor vi skal smage os gennem de tre trin i den nye Sekt kvalitetspyramide, Klassik, Reserve og Grosse Reserve, og vi kommer omkring både blanc de blancs, blanc de noirs og rosé, ligesom vi skal smage såvel brut og extra brut som brut nature. 

 

Til smagningen lærer du om:

  • den østrigske Sekt-traditions historie
  • østrigsk Sekts særlige kendetegn
  • klassiske områder og druesorter
  • Sekt manufaktur og grundlæggende typer
  • den østrigske Sekt kvalitetspyramide
  • servering af Sekt
  • match med mad

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A, 3 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 16. november 2022, kl 11.00-13.00
Underviser: Thomas Bohl
Antal pladser: Max 30
Pris: Deltagelse er gratis for professionelle (tjenere og sommelierer)
Tilmelding: thomas@winelab.dk (vi skal bruge dit navn, arbejdsplads og en mailadresse)

Til denne smagning bliver du undervist af

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Loiresmagning – for professionelle

30 november 2023

Få en formidabel rundtur i Loire med Frederik Ørbeck fra Cru Vin. Frederik præsenterer terroirs, druer og vintyper, og der skal smages spændende vine fra Anjou, Chinon, Muscadet, Saumur og Touraine.

Verdens bedste bobler

22 november 2023

Bobler kan man stort set ikke få for mange af, og heldigvis er der exceptionel skum at hente ikke kun fra arnestedet Champagne. Cremant og cava er klassiske alternativer, tysk og østrigsk Sekt står stærk, og det knitrer og bruser mange andre steder. Bliv klog på områder, metoder, druer, typer og match med mad, når vi guider dig gennem en række lækre og sprøde mousserende vine.

Winemarket goes Iberian

04 november 2023

Lørdag den 4. november 2023 samler vi vinene fra Portugal og Spanien til stor vinfestival i Ridehuset i Aarhus. Kom med og udfordr dig selv og dine forestillinger om, hvad portugisisk og spansk vin er anno 2023.

Rul til toppen