Vinkursus

Vinkursus: Alt om Riesling

Få en inspirerende indføring i hvidvinens superstjerne Riesling. Vi skal smage såvel tyske som østrigske, franske og oversøiske udgaver, fra de helt tørre til de tæt søde

Vinkursus: Alt om Riesling

Riesling er en af de helt store hvidvinsklassikere, og vi guider dig gennem druens mangfoldige terroirudtryk, stilarter og sødmegrader.

Til smagningen lærer du om:

    • Rieslings oprindelse og historie
    • de klassiske vinområder med Riesling
    • druens særkender og forskellige stilarter
    • vinenes mange sødmegrader
    • servering og de rigtige glas
    • at matche Riesling med mad
    • at finde den rette vin til den rigtige lejlighed
Rieslingdruen nævnes første gang, da seks Rieslingplanter optræder på en faktura fra det tyske Rhinland, dateret den 13. marts 1435. Siden er det gået gevaldigt fremad for druesorten: I begyndelsen af 1900-tallet er tysk Riesling blandt de dyreste vine i verden – mere kostbar end vine fra Bordeaux og Bourgogne. I dag er den den mest plantede sort i Tyskland, hvor omkring 40% af verdens Riesling-planter står plantet.
Riesling er en følsom drue, der nemt tager farve af de forhold, den dyrkes under. Den giver vin med et lokalt fingeraftryk og smag og duft af det sted, den kommer fra. Så der er lige så mange slags Riesling, som der er steder, den vokser, og derfor skal vi selvfølgelig også smage den fra det østrigske og det franske, hvor den også færdes hjemmevandt. Dens genvundne popularitet gør, at vi også ser den mere og mere fra de oversøiske vinlande.
To me Riesling is great not just because it, like Pinot Noir for example, is so exceptionally good at expressing terroir, but also because it makes white wines that are so good at ageing Jancis Robinson, Master of Wine

Du skal bl.a. smage og lære om følgende 8 vine:

    • 4 x tysk Riesling (fra tør til sød)
    • 1 x Alsace Riesling
    • 1 x østrigsk Riesling
    • 1 x australsk Riesling
    • 1 x amerikansk Riesling

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A 3, 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 8. marts 2023, kl. 19.00- ca. 21.30
Undervisere: Mads Jordansen & Thomas Bohl
Antal pladser: Max 25
Pris: 295,- (+ gebyr)

Til denne smagning bliver du undervist af

Mads Jordansen

Mads Jordansen

Owner & educator

Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra 20 år i branchen. Først som vinimportør, så wine writer og nu fuldtids underviser og ejer af Winelab Academy. Han underviser ligeledes sommelierer i Aarhus og København på Dansk Sommelier Uddannelse. Oveni er han director for Winelab Agency.

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Winelab Academy Basic – Lær alt om vin (maj)

02 maj 2024

Her er grundkurset til dig, der vil have en dybere forståelse af vin, blive bedre til at smage og sætte ord på oplevelsen samt udvide din viden om verdens vigtigste vinområder

Danmark vs. Tyskland på restaurant Domestic

17 april 2024

I anledning af lanceringen af restaurant Domestics nye danske drikkevaremenu, inviterer vi dig til at udforske en verden af spændende lokale vine! Har du nogensinde tænkt over, hvordan danske vine måler sig med Tyskland? Det kan du smage denne aften, sammen Domestics skønne mad.

Rul til toppen