Vinsmagning

Eksklusiv Joh. Jos. Prüm-smagning - smag Mosels storhed og historie (udsolgt)

Eksklusiv Joh. Jos. Prüm-smagning - smag Mosels storhed og historie (udsolgt)

Kom med til denne eksklusive smagning, hvor vi dykker ned i magien bag Joh. Jos. Prüm, et vinhus så ikonisk, at nævnes Mosel, må man også nævne Prüm. Grundlagt i 1911 af Johan Josef Prüm og båret videre gennem generationerne, fra sønnen Sebastian til barnebarnet Manfred og nu af oldebarnet Katharina.

Familien Prüm råder over 13,5 hektar vinmarker, med perfekte placeringer mellem byerne Bernkastel, Grach, Wehlen og Zeltingen. Disse marker med deres gamle vinstokke plantet på stejle skråninger er hjertet af produktionen. Gennem lavt udbytte, sen høst og omhyggelig selektering opstår vine, hvis kvalitet er uovertruffen. Joh. Jos. Prüm skaber Riesling i verdensklasse - karakteriseret ved deres fjerlette, alkoholsvage natur, glasagtige gennemsigtighed og den karakteristiske duft af elegant frugt og petroleum, som mange Riesling-vine er kendt for. Disse vine har et imponerende lagringspotentiale.

Wehlener Sonnenuhr er en af juvelerne i Prüms samling af marker og producerer vine, som den engelske vinekspert Stuart Pigott beskriver som "i topårgange de fyldigste, blødeste og mest forførende vine".

 

https://www.jamessuckling.com/shared/uploads/migrate/images/jjprum.jpg

 

Husets kældre er en velbevaret hemmelighed med adgang for få heldige. Far og datter, Manfred og Katharina, tilføjer et strejf af mystik ved at være kendte for deres storslåede middage. Midt under måltidet forlader Manfred bordet kun for at vende tilbage 20 minutter senere, medbringende den "perfekte" gamle flaske, skænket med andagt og selvfølgelig smagt blindt. Dette er Prüm's signatur - en kombination af tradition, hemmelighedsfuldhed og en urokkelig hengivenhed til at skabe vine, der er ægte mesterværker fra Mosel.

 

Katharina Prüm

Du bliver i løbet af aftenen blandt andet klogere på Joh. Jos. Prüms historie, vinfilosofi og deres ikoniske marker.

Vi smager 8 vine fra forskellige marker, med sødmegrader fra kabinett, spätlese til auslese. Vi tager forbi nogle af de seneste store årgange og ikke mindst, vine med alder. Vi går på rov i kælderen til denne smagning.


Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A, 3 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 7. februar 2024, kl 19.00- ca. 21.00
Underviser: Mads Jordansen
Antal pladser: Max 25
Pris: 495,- + gebyr
Kurset afholdes i samarbejde med FO-Aarhus.

Til denne smagning bliver du undervist af

Mads Jordansen

Mads Jordansen

Owner & educator

Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra 20 år i branchen. Først som vinimportør, så wine writer og nu fuldtids underviser og ejer af Winelab Academy. Han underviser ligeledes sommelierer i Aarhus og København på Dansk Sommelier Uddannelse. Oveni er han director for Winelab Agency.

Smagning af Weingut Odinstal for professionelle

18 januar 2024

Vinmager Andreas Schumann fra Weingut Odinstal i Pfalz er endelig tilbage i Danmark, og Simply Grapes inviterer derfor til smagning og gennemgang af de nye årgange og en snak om biodynamik og andre gode ting

Lagersalg

12 december 2023

Vi har været på lageret og ryddet op! Nu har du chancen for at få fat i Riedel- og Spiegelauglas, eller andet, som kun er blevet brugt få gange.

Rul til toppen