vild mad og vin

Fem vilde urter – fem vilde vine

Kom med til en unik aften, når den professionelle urtesamler og kok Thomas Laursen og Winelabs egen Mads Jordansen sammensætter fem vilde småretter og fem vilde vine. Du vil lære nyt om både sankning af vilde urter, og hvordan karakterfulde vine kan matches til.

Fem vilde urter – fem vilde vine
Urtesamler, forfatter, kok, iværksætter, foredragsholder, tv-kok, kursusafvikler, eventmager, podcastmager, myremand, urtemand, skovtrold, sankerøv og lærer. Thomas Laursen har gjort sin kæmpe viden om vilde urter til en levevej under sit alias Wildfooding, og du har nu mulighed for at opleve en unik aften, hvor Thomas øser ud af sin viden og laver fem småretter med udgangspunkt i fem vilde urter. Winelabs egen Mads Jordansen supplerer med fem karakterfulde vine, som matcher Thomas’ mad.

Aftenen vil byde på spændende historier og anekdoter fra naturen og vinkælderen, når Thomas og Mads på underholdende og inddragende vis giver et indblik i den vilde verden af urter og vin. Thomas vil fortælle om urter, sæson, egenskaber og smage, og du vil lære nyt om sankning og få inspiration til selv at komme i gang med at sanke urter i naturen. Samtidig vil du smage fem vilde vine og høre om, hvor naturlige vine er på vej hen i disse år.  

Thomas og Mads er allerede i vild tænkeboks og glæder sig til at præsentere den vildeste pairing til den vildeste menu bestående af skovmærke og hvide skaldyr, mineralske strandplanter i topform, parfumerede roser og søde skaldyr, grapesmagende gran, myrer og vilde solbærblade.

Hvad kan du smage, opleve og lære?

  • Spændende historier om sankning og vilde urter
  • Forskellige mindre og overvejende vegetarisk serveringer, hvor urterne fremstår tydeligt
  • Matchende vilde vine og deres historier
  • Masser af vild viden
Læs mere om Wildfooding.
Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A, 3 8000 Aarhus C
Hvornår: 12. juni kl. 17.30 - ca. 20.00.
Oplægsholder: Thomas Laursen, (Wildfooding) & Mads Jordansen (Winelab Academy).
Antal pladser: Max 28
Pris: 595,- + gebyr for mad og vine (begrænset antal pladser).
Kurset udbydes i samarbejde med FO-Aarhus.

Denne aften bliver du underholdt af

Thomas Laursen

Thomas Laursen

Sanker

Thomas Laursen er forfatter og sanker, der lever af at forsyne top-restauranter med vilde planter som svampe, bær og tang gennem sit firma Wildfooding. Han er også foredragsholder, tv-kok og arrangør af kulinariske events, hvor han deler sin passion for naturens spisekammer. Inspireret af fortidens traditioner bruger Thomas vilde råvarer til at skabe lækre måltider, og han bevarer også naturens gaver gennem tørring, syltning, saltning og fermentering, så de kan nydes året rundt. Thomas betragtes som en pioner inden for gastronomisk udnyttelse af naturens ressourcer. Han var for år tilbage, skyld i at Noma serverede levende myrer for deres gæster.

Mads Jordansen

Mads Jordansen

Owner & educator

Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra 20 år i branchen. Først som vinimportør, så wine writer og nu fuldtids underviser og ejer af Winelab Academy. Han underviser ligeledes sommelierer i Aarhus og København på Dansk Sommelier Uddannelse. Oveni er han director for Winelab Agency.

Lær alt om bober

02 oktober 2024

Har du lyst til at få en mere grundlæggende forståelse af mousserende vin? Udvide din boblevinhorisont og få et dybere kendskab til verdens vigtigste typer af bobler?

Lær alt om 10 røde druer (september)

25 september 2024

Her er kurset til dig, der elsker rødvin og gerne vil udvide din horisont og få viden og dybere forståelse af rødvin med udgangspunkt i 10 vine, som du skal smage på dette kursus i Winelab Academy.

Winelab Academy Basic – Lær alt om vin

20 august 2024

Her er grundkurset til dig, der vil have en dybere forståelse af vin, blive bedre til at smage og sætte ord på oplevelsen samt udvide din viden om verdens vigtigste vinområder

Rul til toppen