Vinområder

Loire: Vinene fra Menetou-Salon

Sydvest for det velkendte Sancerre ligger Menetou-Salon, som klimatisk minder en hel del om Sancerre. Området er leverandør af vine, som minder meget om Sancerre, af høj kvalitet men til en lavere pris.

Loire: Vinene fra Menetou-Salon

Området fremstiller først og fremmest hvide vine men også en fin andel rød og rosé. Hvidvinsdruen er altovervejende Sauvignon Blanc, mens rødvin og rosé især laves på Pinot Noir. Jordbunden består hovedsageligt at kalksten. Kvaliteten af vinene kan sammenlignes med Sancerre. De friske og sprøde hvidvine lavet på Sauvignon Blanc har typisk umoden citrus og grønne urter i duften, mens de røde lavet på Pinot Noir ofte er både elegante og meget raffinerede med duft af modne røde kirsebær og blommer.

Vinene fra området er som regel bedst de første 3–4 år efter frigivelsen, da de godt kan miste lidt af deres friske frugtige stil, som dominerer i området.

 


Fakta om Menetou-Salon

Beliggenhed: Loire, Frankrig

Areal: 627 hektarer (pr. 2021)

Produktion: Hvidvin 79%, rødvin 21%, rosé 3%

Vigtigste druesorter: Sauvignon Blanc, Pinot Noir

Områdets karakteristika: 146 kommuner i området, hvor Indre og Cher udmunder i Loire-floden. Vinmarkerne ligger koncentreret sydøst for hovedbyen Tours. Varierende jordbundsforhold, særligt lerjorde med sand, kalksten og flint. Klimaet er tempereret og har indflydelse dels fra kysten, dels fra fastlandet.

Eksempler på gode producenter: Domaine Breton, Domaine Ricard, Domaine de l’Aumonier, Domaine de la Garrelière


Vin til purløg

03 maj 2024

Purløg er en af de lettest dyrkelige krydderurter vi kender, og den er uundværlig på en æggekage, en rejemad og mange andre sommerspiser. Den græsagtige løgsmag skal fanges i vinen, og det indkredser kandidaterne

Vin til persille

03 maj 2024

Persille er den måske mest kendte og anvendte krydderurt, som giver et karakteristisk krydret, friskt og grønt twist til dine retter. Når du skal matche vin til persille, skal du gå i retning af den grønne og krydrede smag

Vin til timian

03 maj 2024

Timian er nærmest en universel krydderurt, der har fået en kæmpe udbredelse i det danske køkken, især efter at de franske og italienske køkkener har vundet vores hjerter. Gode vinmatch findes også let fra samme lande

Rul til toppen