Furmint

Ungarns mest udbredte hvidvinsdrue. Furmint stammer fra den ungarske Tokajregion, der er arnested for de berømte, søde Aszuvine, som Furmint altid har været hovedsorten til. Den blomstrer tidligt og modner sent. Og så er den meget modtagelig for ædelråd.

Furmint bruges både til friske, tørre vine og til ædle, søde vine. Syreindholdet er højt. Dens smagsprofil strækker sig fra gule æbler til akaciehonning. De søde vine kan være meget koncentrerede og komplekse, og lagringspotentialet er stort.

Furmint er en naturlig krydsning af Gouais Blanc og Hárslevelü. Den dominerer Tokaj og Somló i Ungarn med omkring 4000 hektar, men den har også en vis udbredelse ved Neusiedlersee i Østrig og i Stajerska i Slovenien samt spredt rundt omkring i Europa.

Synonymer Fx Tokay, Sipon, Mosler, Zapfner

Nyeste anmeldte vine, der indeholder Furmint

Herrenhof Lamprecht Furmint vom Sandstein

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Herrenhof Lamprecht Furmint vom Sandstein 2017

Hvidvin fra Herrenhof Lamprecht, Steiermark i Østrig, Forhandles af Extra Brut Vinimport, 160,00 kr.

Klar reduktiv duft med et flintet og stenet præg uden på den gule mirabelle og æblefrugt. Tydelig genkendelighed fra Lamprecht. Det stenede udtryk klæder Furmintdruen perfekt. Læs anmeldelse…

Pajzos Tokaji »T«

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Pajzos Furmint T 2017

Hvidvin, Tokaj i Ungarn, Forhandles af Propperiet, 89,25 kr.

Duft af banan med lidt begvedliggende frisk abrikos og papaya i en flot stenet, mineralsk indpakning. Stringent fokus og opbygning af smagen. Læs anmeldelse…

Til forsiden…