Teroldego

En sjælden men udsøgt rødvinssort fra Trentino-Alto Adige i det nordligste Italien. Produktionens hjerte har i århundreder været i Campo Rotaliano for foden af Dolomitterne, hvorfra de bedste vine stadig kommer i dag.

Der er ofte en fin violduft over Teroldego, fin kirsebærfrugt og fine tanniner. Det er som regel en relativt let vin, men seriøse producenter selekterer mere i druerne og får dermed mere koncentrerede og komplekse vine.

Teroldego er beslægtet med den velkendte Syrah. I forrige århundrede blev den endda regnet for en af Italiens fornemste rødvinssorter. Dens særprægede navn er muligvis en italiensk forvanskning af det østrigske Tiroler Gold; alternativt er det afledt af de opbindingstråde, tirelle, man brugte til den traditionelle pergola-opbinding. Det kan dog også være en udvikling af et lokalt stednavn, Teroldeck.

Teroldego dyrkes også i Australien og Californien.

Nyeste anmeldte vine der indeholder Teroldego

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Lidio Carraro Faces FIFA 2012

Rødvin fra Lidio Carraro, Encruzilhada do Sul i Brasilien, Forhandles af Philipson Wine, 89,95 kr.

Krydderkage, mørk chokolade og røde bær i duften. Saftig tør frugtighed og en stor varm mundfylde. Masser af fest og farver. Servér den endelig let afkølet. Læs anmeldelse…

Foradori Teroldego

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Foradori Teroldego 2010

Rødvin fra Elisabetta Foradori, Dolomiti i Italien, Forhandles af Bichel Vine, 169,75 kr.

Intens kirsebær i duften. Æterisk og balsamisk med et snert fint cedertræ. Smagen er himmelsk med bløde og runde tanniner. En vin, der føles ekstremt levende. Læs anmeldelse…

Til forsiden…