Grolleau

En gammel rødvinssort fra Loiredalen i Frankrig, hvor den tidligere var meget udbredt, men i dag mest dyrkes af små traditionalister. Dens fordel er især den tidlige modning, bagsiderne især sygdomstendenser. Den giver høje udbytter, som må begrænses i kvalitetsproduktion. Druerne er store og tyndskallede. Dens vin er lys, syrerig og frugtig, har pæn intensitet men lav alkohol. Den er særligt velegnet til rosé men bruges også til rødvine, især i blandinger.

Synonymer Fx Grolleau Noir, Groslot, Pineau de Saumur

Nyeste anmeldte vine der indeholder Grolleau

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Rosé D’Anjou 2010

Rosévin fra Ackerman, Loire i Frankrig, Forhandles af H.J. Hansen Vin, Vinspecialisten, 64,95 kr.

Lækker intens frugtig duft af jordbær og mynte. Intens frugtig smag af jordbær og med en del sødme. Læs anmeldelse…

Annonce

Til forsiden…