Blauer Wildbacher

Foto: © AWMB/Faber

En sjældent set østrigsk druesort, der næsten udelukkende bruges til rosé-specialiteten Schilcher. Sorten modner meget sent men er ret hårdfør i forhold til vind og vejr.

Syreindholdet er højt, og smagen typisk præget af ribs og røde stikkelsbær ofte med et let urtet præg. Det gør den velegnet til den karakteristiske rosé Schilcher og den mousserende Schilcher Sekt. Disse vine bør drikkes unge og er meget madvenlige.

Druen stammer fra området omkring byen Wildbach i Steiermark i det sydøstligste hjørne af Østrig. Den er i familie med Blaufränkisch. Den dyrkes primært i Weststeiermark, hvor der står godt 450 hektar, men der findes små beplantninger uden for dette område, blandt andet i italienske Veneto.

Det bliver også til en lille mængde rødvin, ligesom du kan være heldig at støde på søde vine lavet på senthøstet Blauer Wildbacher.

Synonym: fx Schilcher, Wildbacher, Wildbacher Blau.

Nyeste anmeldte vine der indeholder Blauer Wildbacher

Strohmeier Schilcher Frizzante

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Strohmeier Schilcher Frizzante Rosé

Rosévin fra Strohmeier, Steiermark i Østrig, Forhandles af Österreich Vin, 195,00 kr.

Duft af skovbær, skoletaske af kernelæder med lidt appelsinjuice i baggrunden. Fine små bobler og en flot ren og klar syre med lidt bitterhed og et strejf af tanniner. Læs anmeldelse…

Strohmeier rosé

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Strohmeier Rosé

Mousserende fra Strohmeier, Steiermark i Østrig, Forhandles af Österreich Vin, Østrigsk Vinimport, 195,00 kr.

Ribs, brød, skovbund, mos og bark i duften. Super komplekst og betagende at gå på opdagelse i nuancerne. Stram struktur og syre samt en afdæmpet frugt. Læs anmeldelse…

Til forsiden…