Vinordbog

Vinordbogen giver dig svar på de spørgsmål, du kan have om vin. Hvad er Portugals nationaldrue? Hvad er botrytis og brettanomyces? Med tiden vil vi gerne have et komplet opslagsværk, men det kommer til at tage tid.

Du kan være med til at udvikle ordbogen: Savner du ordforklaringer, har du kommentarer, eller finder du fejl eller unøjagtigheder, er du meget velkommen til at sende os en mail.

Vi tilføjer og udbygger løbende indholdet i Vinordbogen, og dine spørgsmål hjælper os på vej.

Seneste artikler

Poulsard

En tyndskallet blå drue, der giver lyse rødvine med fin duft. Syreindholdet er pænt, mens tanninerne er få. Den anvendes ofte i blends, og der laves også hvidvin på druen (blanc de noir).

Doña Blanca

»Den hvide dame« er en iberisk hvidvinsdrue, der har sin højborg i Galicien. Der laves sortsrene vine på druen, men ofte indgår den i blandinger, fx i Bierzo, Monterei og Valdeorras samt i Douro.

Aligoté

En drue, der er mest berømt for sine lette, tørre hvidvine fra Bourgogne, hvor Chardonnay normalt er stjernen. Den sælges som regel som Bourgogné Aligoté, men har også sin egen appellation i Bouzeron i det sydlige Bourgogne, hvor de bedste eksemplarer oft

Souvignier Gris

Souvignier Gris er en ny hvidvinsdrue, opstået som en krydsning i 1983 af Norbert Becker på Staatliches Weinbauinstitut Freiburg i Tyskland.

Muscaris

Muscaris er en krydsning af Muscat og Solaris frembragt i 1987 af Norbert Becker på Staatliches Weinbauinstitut Freiburg i Tyskland.

Goldmuskateller

Goldmuskateller er en sort i Muscat-familien, og dens nærmeste slægtning er sandsynligvis Moscato Giallo fra det nordlige Italien.

Blütenmuskateller

Blütenmuskateller er en krydsning af Severny og Muscat. Den opstod i 1947 i Rusland, hvor den går under navnet Zwetotschny. I dag er den mest udbredt i Østrig, hvor den blev anerkendt til produktion af kvalitetsvin i 2018.

Trousseau

Trousseau er en gammel fransk druesort. Den stammer fra Jura, hvor den stadig dyrkes, selvom sorten rent faktisk er mest udbredt i Portugal under navnet Bastardo.

Petit Courbu

En sjælden, gammel hvidvinssort fra Gascogne i det sydvestlige Frankrig.

Andre druer

Visse vine indeholder druer, som ikke angives specifikt. Det kan skyldes, at man ikke ved, præcist hvilke druer der vokser i markerne: Det sker typisk, når man dyrker blandede beplantninger.

Annonce

Annonce

Til forsiden…