Vinordbog

Vinordbogen giver dig svar på de spørgsmål, du kan have om vin. Hvad er Portugals nationaldrue? Hvad er botrytis og brettanomyces? Med tiden vil vi gerne have et komplet opslagsværk, men det kommer til at tage tid.

Du kan være med til at udvikle ordbogen: Savner du ordforklaringer, har du kommentarer, eller finder du fejl eller unøjagtigheder, er du meget velkommen til at sende os en mail.

Vi tilføjer og udbygger løbende indholdet i Vinordbogen, og dine spørgsmål hjælper os på vej.

Seneste artikler

Trousseau

Trousseau er en gammel fransk druesort. Den stammer fra Jura, hvor den stadig dyrkes, selvom sorten rent faktisk er mest udbredt i Portugal under navnet Bastardo.

Petit Courbu

En sjælden, gammel hvidvinssort fra Gascogne i det sydvestlige Frankrig.

Andre druer

Visse vine indeholder druer, som ikke angives specifikt. Det kan skyldes, at man ikke ved, præcist hvilke druer der vokser i markerne: Det sker typisk, når man dyrker blandede beplantninger.

Traminer

En meget gammel centraleuropæisk hvidvinssort med et væld af kloner. Den er også kendt som Savagnin.

Síria

En aromatisk portugisisk hvidvinsdrue, der også dyrkes i rundt om i Spanien under et væld af synonymer. Den er især afholdt på grund af sin fine duft.

Sémillon

En fransk hvidvinsdrue, der har gjort sig berømt i Bordeaux. Dens navn stammer sandsynligvis fra St. Émilion.

Sauvignon Gris

En mørkere farvemutation af Sauvignon Blanc, som mest er udbredt i Frankrig.

Primitivo

En rødvinssort, der i de seneste år mest er blevet kendt som den californiske Zinfandel, selvom dens oprindelige identitet er som den kroatiske Tribidrag.

Piedirosso

En sjælden syditaliensk rødvinssort, der er mest udbredt rundt omkring i Campanien. Her benyttes den især til at blødgøre den tanninrige Aglianico.

Parrelada

Parrelada er en spansk hvidvinssort, der især er kendt som en af druerne, der indgår i produktionen af cava.

Til forsiden…