Vinsmagning

September

Rundt om Riesling

En af verdens fineste druesorter, Riesling, også kendt som kongedruen i Alsace og Tyskland, klarer sig også rigtigt godt i Australien og Washington State. I takt med en magisk kombination mellem syre og ekstrakt kan vinen udvikle sig på flaske i mange år, uanset alkoholstyrke og restsukker.

Hvor end den produceres, er Riesling-vin kendetegnet ved en kraftig, skarp aroma, der kan beskrives som skiftevis blomster, stål, honning og mineraler fra de enkelte vinmarker. Vinen er derfor velegnet til masser af retter med fisk eller lyst kød samt til fede ost.

Denne aften hylder vi denne skønne drue og smager os igennem Riesling fra forskellige lande.

Vi smager følgende vine:

  • 2015 Famille Hugel, Riesling Classic, Alsace, Frankrig
  • 2011 Peter Lehmann Masters, Wigan Eden Valley Riesling, Australien
  • 2014 Villa Huesgen, Riesling Kabinett Feinherb, Mosel, Tyskland
  • 2015 Domäne Wachau, Riesling Smaragd Achleiten, Østrig
  • 2009 Famille Hugel, Riesling, Jubilee, Alsace. Frankrig
  • 2014 Hochheimer, Grosses Gewächs Riesling, Domdechaney, Rheingau, Tyskland
  • 2014 Hochheimer, Riesling Spätlese, Domdechant, Rheingau, Tyskland
  • 2013 Eroica Gold Riesling, Ch. Ste. Michelle/Dr. Loosen, USA

Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min.10 solgte billetter. Husk at medbringe kvitteringen, da den gælder som billet ved indgangen. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Torsdag den 27. september 2018 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 349,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Portvinssmagning

Portvin er verdens nok mest kendte hedvin, men al hedvin er bestemt ikke portvin. For at kunne bære betegnelsen portvin skal vinen blandt andet komme fra et afgrænset område i Dourodalen i det nordlige Portugal. Bliv klog på det – og meget mere – når vi den 27. september afholder portvinssmagning. Vi kommer godt rundt i portvinens fortryllende verden – herunder hvid portvin, ruby, tawny med og uden aldersbetegnelse, LBV og Vintage.

Der bydes velkommen med denne planets mest oversete aperitif, nemlig Port Tonic. Herefter følger 7 forskellige portvine.

Efter smagningen kan tilkøbes en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 27. september 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 200,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Oktober

Sherrysmagning med spanske snacks

Sherry? Det er da sådan noget mormor drak? Det VAR det muligvis, men Sherry er så meget mere. Sherryvinene fra Jerez i det sydlige Spanien spænder over en bred vifte af såkaldte hedvine fra de lyse, tørre Fino og Manzanilla til de ligeledes tørre men brune Oloroso og Amontillado til de moderat søde Cream og Medium til den ekstremt søde Pedro Ximenes. Kom med på en smagerejse ud over det sædvanlige og vær med til at udfordre fordommene om denne fantastiske vin. Til smagningen vil der blive serveret lette snacks, der passer til de forskellige vintyper, herunder ristede mandler, oliven, tørret skinke og lidt sødt at slutte af på

Til smagningen skal der blandt andet smages en af verdens måske bedste Fino Sherry, Inocente fra Valdespino samt over 45 år gammel Oloroso fra Bodegas Tradicion, der er en af de mest intense og komplekse vine man kan forestille sig.

Efter smagningen kan tilkøbes en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 18. oktober 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 225,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

November

Vinsmagning – Julens vine

Julen står for døren, men hvilken vin skal man egentlig drikke til middagen? Rhône eller Amarone? Hvad passer bedst til anden? Eller flæskestegen? Kan man drikke hvidvin til julemiddagen? Og kan man drikke andet end portvin til ris a la manden? (Afsløring: Ja, det kan man godt) Og hvilke bobler skal man byde sine gæster velkommen med? Få svar på det og meget mere når vi ruller det store juleskyts ud, og finder de helt rigtige vine til årets største middag. Til smagningen vil der blive serveret 8 vine herunder mousserende, hvidvin, rødvin og dessertvine.

Efter smagningen er der mulighed for tilkøb af en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 22. november 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 200,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Mousserende vine – hele verden rundt

Den 29. november kommer vi den mousserende vins verden rundt, når vi afholder boble-smagning. Hvad er forskellen på den traditionelle metode og tryktanksmetoden? Og hvad er forskellen på Champagne og alle de andre? Og hvad skal man drikke til kransekagen? Eller forretten? Det og meget mere får du svar på ved aftenens smagning, hvor vi skal smage på en lang stribe vine? herunder cava, cremant, prosecco, sparkling wine og naturligvis Champagne.

Efter smagningen kan tilkøbes en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 29. november 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 200,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Februar 2019

Aarhus Portvinsdag

Alt for længe har Aarhus manglet sin egen store portvinsbegivenhed. Det har vi, en lille gruppe af portvinselskere, besluttet os for at gøre noget ved. Derfor bød vi med stolthed i stemmen velkommen til Aarhus Portvinsdag for første gang i 2018. Det blev en bragende succes & derfor har vi besluttet at gøre dagen til en tilbagevendende tradition år efter år.

Til arrangementet vil der være mulighed for at cirkulere rundt i de smukke omgivelser samt smage en lang række portvine, både forskellige typer og mærker hos de danske importører. Der vil uden tvivl være noget for enhver smag. Der tilbydes to smagninger på dagen af hver 2½ times varighed, så der er god tid til at besøge alle udstillere.

Dato: Lørdag den 2. februar 2019 kl. 12:30–18:30
Sted: Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus
Arrangør: Aarhus Portvinsdag
Pris: 250
Hjemmeside: www.aarhusportvinsdag.dk

Til forsiden…