Vinarrangementer i Aarhus

Januar

Det bedste af Sydafrika

For blot få år siden var sydafrikanske vine nogle af de mest populære vine blandt danskerne. Desværre er de ellers så yndede og flotte vine fra Sydafrika i dag sværere at sælge, da efterspørgslen nu henvender sig mere mod vine fra andre lande.

Vi vil med denne uformelle smagning gerne give et par fantastiske bud på, hvorfor vinene fra Sydafrika ikke bare skal gå i glemmebogen. Mens vi hører nogle af de spændende historier bag vinhusene herunder, skal vi smage på noget af det bedste sydafrikanske vin.

DE WETSHOF ESTATE – ROBERTSON
Danie De Wet blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika, nemlig 1659 Award, med ordene: »En sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine«. Vinhuset er især kendt for deres Chardonnay-vine, hvilket til dels skyldes, at Danie de Wet startede sin karriere i Bourgogne hos Louis Latour. Han fik opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay, og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980?ernes Sydafrika. I dag er det hans to sønner, der driver vinhuset efter regler fra SWSA – Sustainable Wine South Africa – det vil sige, at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold.

BEYERSKLOOF – STELLENBOSCH
‘The King of Pinotage’. Således kaldes Beyers Truter, den dygtige Winemaker og medejer af det sydafrikanske vinhus Beyerskloof, der er uddannet vinmager fra Stellenbosch i 1978. Hans passion for den særegne, sydafrikanske krydsning af Cinsault (kaldet Hermitage i Sydafrika) og den verdensberømte Pinot Noir, tilsammen PINOTAGE har betydet utallige lokale og internationale priser og præmier. Truter selv, som også er grundlægger af ‘The Pinotage Association’, fremfører dog selv stædigt, at al æren er ‘Guds Vilje’.

CAPE WINEMAKERS GUILD
De vine, som bliver solgt på Cape Winemakers Guild Auction, er unikke vine, som kun produceres i meget små mængder: 300–600 flasker. Indtægterne fra auktionen går til uddannelse af unge Winemakers.

Helt ekstraordinært smager vi til denne smagning følgende vine:

 • Danie de Wet, Chardonnay sur lie, Robertson 2016
 • De Wetshof Lesca, Chardonnay, Robertson 2017
 • Danie de Wet, Pinot Noir, Robertson 2017
 • Beyerskloof, Pinotage – Reserve, Stellenbosch 2016
 • Beyerskloof Diesel Pinotage 2016
 • Beyerskloof, Traildust – Pinotage, Stellenbosch 2012
 • Vriesenhof, Cabernet Sauvignon, Stellenbosch, Magnum 2007

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail. Smagningen vil foregå på dansk.

Dato: Fredag den 31. januar 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Februar

Bourgognesmagning med Maison Louis Jadot

Med Bourgognes mangfoldighed og komplicerede sammensætning in mente, kan en seriøs og respekteret producent vise sig at være nøglen, der får vinelskerens øjne op for denne fantastiske region. Det er ofte via en sådan, at de forskellige kommuners og markers typicitet lader sig afsløre.

Maison Louis Jadot er ubetinget en af disse, og er synonym med en agtværdig og respekteret historie og et vedholdende højt kvalitetsniveau, og ikke at forglemme ejerskab af 150 ha. vinmarker, hvoraf 70 af disse ligger i Côte d?Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70% af vinene stammer imidlertid fra husets egne marker.

Denne aften skal vi smage følgende:

 • Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages – Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais 2017
 • Maison Louis Jadot, Bouzeron, Bourgogne, Côtes Chalonnaise 2017
 • Maison Louis Jadot, Savigny-lès-Beaune 1. Cru – Le s Hauts Jarrons, Bourgogne, Côte de Beaune 2015
 • Maison Louis Jadot, Puligny-Montrachet, Bourgogne, Côte de Beaune 2014
 • Château des Jacques, Moulin-à-Vent – Grand Carquelin, Beaujolais 2013
 • Maison Louis Jadot, Mercurey, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2017
 • Maison Louis Jadot, Pernand-Vergelesses 1. Cru – Clos de la Croix de Pierre, Bourgogne, Côte de Beaune 2015
 • Maison Louis Jadot, Gevrey Chambertin 1. Cru – Petite Chapelle, Bourgogne, Côte de Nuits 2015

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregår på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 14. februar 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Fransk Syrah vs. australsk Shiraz

Syrah eller Shiraz, som druen bliver kaldt i Australien, leverer nogle af verdens mest komplekse vine. Vinene fra Hermitage kan være majestætiske med enorm dybde og koncentration. Shiraz-vinene fra Australien er typisk intense og kraftige, mørke og tætte samt mere krydrede til sammenligning med vinene fra Nordrhône.

Denne smagning byder på fransk Syrah fra det lidt mere kølige klima i Nordrhône samt det lidt lunere Costiéres de Nîmes i Sydrhône. Samtidig skal vi smage australsk Shiraz i to forskellige stilarter – den ene fra M. Chapourtier, som laver »fransk« vin i Australien, samt den mere kraftige og intense australske Shiraz fra legendariske Peter Lehmann.

M. Chapoutier er den producent, der flest gange har fået 100 Point af Robert Parker, mens Peter Lehmann er en ægte nationalhelt med vinene fra Barosso Valley.

Aftenen byder på 8 vine, i 4 sæt, hvor vi skal smage på disse vine:

M. Chapoutier – Tournon, Mathilda – Shiraz, Victoria 2017

Vs.

M. Chapoutier, Crozes-Hermitage – Petite Ruche – Rouge, Rhône Nord 2017

M. Chapoutier – Tournon, Lady’s Lane – Shiraz, Victoria 2016

Vs.

Yannick Alléno & Michel Chapoutier, Saint-Joseph Rouge – Croix de Chabot, Rhône Nord 2016

Peter Lehmann, Futures Shiraz, Barossa Valley 2015

Vs.

Tenet Wines, Le Fervent – Syrah, Costières de Nîmes 2014

Peter Lehmann, Stonewell – Shiraz, Barossa Valley 2013

Vs.

M. Chapoutier, Hermitage Rouge – La Sizeranne, Rhône Nord 2013

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent. NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetter kan ikke refunderes/byttes. Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 28. februar 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 449,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Marts

De lette røde – 4 vine, der kan udfordre Pinot Noir

Vi er inde i en periode, hvor tendensen går mod lettere rødvin, og hvor specielt Pinot Noir er blevet populær. Det er alt lige fra de frugtige og til de mere lette, spinkle og syreprægede rødvine, der drikkes.

Derfor har vi valgt at afholde en spændende smagning, hvor vi går lidt i dybden med de lette vine, og udfordrer 4 forskellige Pinot Noir vine fra forskellige steder i verden op imod 4 andre lette røde – som ikke har noget som helst med Pinot Noir at gøre.

På aftenen smager vi 4 vine i nogenlunde samme prisleje op imod 4 forskellige Pinot Noir. Vi snakker os lidt frem til en konklusion til sidst, hvor hver deltager vurderer,hvorvidt de mener, at Pinot Noir druen kan udfordres, når vi blot har lyst til et let og frisk glas køligt rødvin.

Aftenens program:

 • Tommasi, Valpolicella Classico Superiore – Rafaèl, Veneto 2017
 • Marziano Abbona, Langhe – Casaret, Piemonte 2018
 • Domäne Wachau, Blauer Zweigelt, Wachau 2018
 • Ch. des Jacques Moulin-à-Vent – Grand Carquelin 2014
 • Maison Louis Jadot, Beaune 1. Cru, Bourgogne (Pinot Noir), Côte de Beaune 2014
 • The 3 Wooly Sheep, Pinot Noir, Hawke Bay 2017
 • Chono, Pinot Noir, Casablanca Valley 2017
 • Noble Vines, 667 Pinot Noir, Californien, Monterey 2016

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og dejligt koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt pr. mail.

Dato: Fredag den 6. marts 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 299,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Fine Wine Festival

Nu får du igen chancen for at få en helt unik vinoplevelse. Vi afholder vores fjerde Fine Wine Festival og denne gang byder vi blandt andet på ældre årgange fra nogle af vores topproducenter.

Mange af vinene har været opbevaret optimalt hos producenten siden høsten, og er lige hjemtaget specielt til denne festival. Flere af vinene har en udsalgspris på over 2000 kr. pr. flaske.

Der er mulighed for at smage følgende vine:

Borgogne – Louis Jadot
Vi har hjemtaget nogle af de største Premier Cru & Grand Cru vine, i store årgange, som nu begynder at vise sit store potentiale.

Maison Louis Jadot, Chablis Grand Cru Vaudésir, Bourgogne, 2016 – Pris pr. fl. 679 kr
Maison Louis Jadot, Chassagne-Montrachet 1. Cru -Morgeot Clos de la Chapelle, Monopole, Bourgogne, Côte de Beaune 2017 – Pris pr. fl. 795 kr
Jadot Gevrey-Chambertin 1. Cru Clos-Saint-Jacques 2011 – Pris pr. fl. 1488 kr
Jadot Chambolle-Musigny 1. Cru – Les Baudes 2007 – Pris pr. fl. 920 kr
Jadot Chapelle-Chambertin Grand Cru 2009 – Pris pr. fl. 2095 kr
Jadot Griotte-Chambertin Grand Cru 2009 – Pris pr. fl. 2095kr
Jadot Grands Échezeaux Grand Cru 2009 – Pris pr. fl. 2995 kr

M. Chapoutier
Vi smager på nogle af de bedste parcelvine fra Chapoutier i samme årgang. Chapoutier er en af de højst ratede Rhône-producenter med flest 100 point-ratings fra Parker Wine Advocate.

M. Chapoutier Méal Ermitage Blanc, 2008 – Pris pr. fl. 1695 kr
M. Chapoutier De L’Orée Ermitage Blanc, 2008 – Pris pr. fl. 1595 kr
M. Chapoutier Mordorée Côte-Rôtie, 2008 – Pris pr. fl. 1295 kr
M. Chapoutier Pavillon Ermitage Rouge, 2008 – Pris pr. fl. 1995 kr
M. Chapoutier Greffieux Ermitage Rouge, 2008 – Pris pr. fl. 1395 kr
M. Chapoutier Barbe Rac Châteauneuf-du-Pape Rouge, 2008 – Pris pr. fl. 895 kr
M. Chapoutier Croix de Bois Châteauneuf-du-Pape Rouge, 2008 – Pris pr. fl. 795 kr

Bordeaux
Årgang 2015 og 2016 har været store i Bordeaux, hvor druerne nærmest er modnet til perfektion. Man har mulighed for at starte på en af de store hvidvine, og slutte af på en rødvin fra et de største Bordeaux-huse – Durfort-Vivens.

Château Olivier Blanc, Pessac-Leognan Grand Cru Classé 2015 – Pris pr. fl. 395 kr
Château Faugères – Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015 – Pris pr. fl. 495 kr
Château La Dominique, Saint-Emilion Grand Cru 2015 – Pris pr. fl. 495 kr
Château Durfort-Vivens – Margaux 2. Cru Classé 2016 – Pris pr. fl. 599 kr

Alsace – Familie Hugel
Hugel må være en af de mest indflydelsesrige producenter i Alsace, som er gået i familiens arv siden 1639. Hugel ejer nogle af de bedste parceller i Alsace og holder i dag til i centrum af Riquewihr.

Famille Hugel, Riesling – Grossi Laüe, Alsace 2011 – Pris pr. fl. 599 kr
Famille Hugel, Pinot Gris – Grossi Laüe, Alsace 2011 – Pris pr. fl. 549 kr
Famille Hugel, Gewürztraminer – Grossi Laüe, Alsace 2011 – Pris pr. fl. 499 kr
Rueda – Menade

Menade er et af Kjær Sommerfeldts nye, store huse fra den centrale del af Spanien. De arbejder ud fra økologiske og biodynamiske metoder, og man har mulighed for at smage deres Adorado, som er lavet ud fra Solera-systemet, som er mest kendt fra Sherry.

Menade, Adorado Solero 1967, Rueda, Magnum – Pris pr. fl. kr. 849,–

Det er en uformel vinsmagning, hvor vinene bliver serveret og præsenteret af vores vinkyndige og passionerede personale. For at sikre en god vinoplevelse vil der maks. være 50 gæster til smagningen.

Der vil til festivalen blive serveret friskbagt brød.

Billetterne bliver sat til salg efter først til mølle princippet. Det koster 799 kr. pr. billet. Husk at medbringe din kvittering, da denne gælder som billet ved indgangen. Billetten kan ikke byttes/refunderes. Billetten bliver refunderet, hvis festivalen ikke afholdes.

Vi ser meget frem til en dag i vinens tegn med store oplevelser, hyggeligt samvær og glade mennesker.

Dato: Lørdag den 14. marts 2020 kl. 14–16
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 799,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Vinsmagning af Supertoscanere

Som noget ganske usædvanligt, er nogle af Toscanas bedste vine klassificeret som IGT.

Det er de såkaldte Supertoscanere eller blot Supertoscansk vin. At vinene er klassificeret som IGT, betyder bestemt ikke at de ikke befinder sig på et højt niveau. Faktisk betragtes de i dag som kultvine og priserne er derfor fulgt med op i det høje leje.

1970’erne opstod begrebet Supertoscansk vin, som er vine der alle er de-klassificeret, da de ikke lever op til de lokale vinkrav givet for Toscana. Vinene er ofte lavet på alt andet end lokale sorter og ligger derfor smagsmæssigt også langt fra de traditionelle vine fra området. Ofte er der benyttet Bordeaux-sorter, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot i stedet for klassisk Sangiovese og andre tilladte sorter.

Vi skal smage vine fra tre forskellige vinhuse denne aften:

 • 2015 Buccia Nera, Amadio, Toscana I.G.T
 • 2014 Fonterutoli, no. 10, Mazzei
 • 2016 Castello di Bolgheri, Varvàra
 • 2015 Tenuta di Belguardo, Maremma IGT, Mazzei
 • 2015 Castello di Bolgheri
 • 2015 Fonterutoli, Concerto IGT, Mazzei
 • 2015 Castello di Fonterutoli, Siepi, Mazzei

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og dejligt koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt pr. mail.

Dato: Fredag den 27. marts 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

April

Rundt i Sancerre med Henri Bourgeois

Sancerre har altid haft ry for sprøde, stringente og mineralske vine. Trods for at områdets totale areal er tredoblet over de sidste 40–50 år, holder vinene fra Sancerre stadig et meget højt niveau. Dette er landet hvor Sauvignon Blanc-vine, overskygger den ellers så populære Pinot Noir – som ellers leverer nogle store vine i dette maritime klima.

Denne aften tager vi rundt i Sancerre, og smager på noget af det bedste vin, som området kan tilbyde. Henri Bourgeois har igennem 10 generationer lavet vin i Loire, og efter at have solgt sine markbesiddelser i de lavtliggende dale i 50’erne, for at søge højere beliggende skråninger – fik man nogle af de bedst beliggende marker, med den helt rigtige eksponering. Vingården drives i dag af tre sønner, hvor den fjerde søn, Jean-Marc er gået kokkevejen – og efter flere succesfulde kokkeophold i Paris, driver han i dag familiens hotel, bistro og gourmetrestaurant – Les Monts Damnés.

Denne aften skal vi smage følgende vine:

 • Henri Bourgeois, Sancerre – Les Baronnes, Loire 2018
 • Henri Bourgeois, Sancerre – Le MD de Bourgeois, Loire 2017
 • Henri Bourgeois, Sancerre – La Chapelle Augustins, Loire 2017
 • Henri Bourgeois, Sancerre – Jadis, Loire 2015
 • Henri Bourgeois, Sancerre – D’Antan, Loire 2016
 • Henri Bourgeois, Sancerre – Etienne Henri, Loire 2015
 • Henri Bourgeois, Sancerre Rouge – Les Baronnes, Loire 2015
 • Henri Bourgeois, Sancerre Rouge – La Bourgeoise, Loire 2015
 • Henri Bourgeois, Sancerre Rouge – Le Graveron, Loire 2014

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregår på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 3. april 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Til forsiden…