Vinarrangementer i februar

Mad & Vin – Vinøs Vinskole

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Vi går denne gang i køkkenet. Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil? men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?

Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

Medlemmer får 10% rabat

Dato: Onsdag den 5. februar 2020 kl. 18:30–21
Sted: Lergravsvej 30
Arrangør: Vinøs Vinbar
Pris: 350,–
Hjemmeside: https://vinos2300.dk/events/vinskole

Alto Moncayo smagning

Vi har igen i år gravet i gemmerne og fundet lidt ældre årgange af de 3 forskellige vine fra Alto Moncayo og Grunon.

Det er vine, som normalt er udsolgt ganske hurtigt, så dette er en unik mulighed for at smage ældre årgange af hver af de 3 vine fra huset

Aftenens smageprogram

  • Grunon 2014
  • Grunon 2015
  • Veraton 2015
  • Veraton 2016
  • Veraton 2017
  • Alto Moncayo 2015
  • Alto Moncayo 2016
  • Alto Moncayo 2017
  • Aquilon 2014
  • Aqulion 2015

Undervejs vil vi fortælle lidt om vinene, historien, og årgangene.

Der er kun ca. 20 pladser til denne unikke smagning, så vent ikke for længe med tilmelding.

Dato: Torsdag den 13. februar 2020 kl. 19–21:30
Sted: Skjulhøj Alle 32, 2720 Vanløse
Arrangør: Valuewine ApS
Pris: 299,–
Hjemmeside: https://valuewine.dk/shop/2-spanien/4...

Bourgognesmagning med Maison Louis Jadot

Med Bourgognes mangfoldighed og komplicerede sammensætning in mente, kan en seriøs og respekteret producent vise sig at være nøglen, der får vinelskerens øjne op for denne fantastiske region. Det er ofte via en sådan, at de forskellige kommuners og markers typicitet lader sig afsløre.

Maison Louis Jadot er ubetinget en af disse, og er synonym med en agtværdig og respekteret historie og et vedholdende højt kvalitetsniveau, og ikke at forglemme ejerskab af 150 ha. vinmarker, hvoraf 70 af disse ligger i Côte d?Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70% af vinene stammer imidlertid fra husets egne marker.

Denne aften skal vi smage følgende:

  • Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages – Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais 2017
  • Maison Louis Jadot, Bouzeron, Bourgogne, Côtes Chalonnaise 2017
  • Maison Louis Jadot, Savigny-lès-Beaune 1. Cru – Le s Hauts Jarrons, Bourgogne, Côte de Beaune 2015
  • Maison Louis Jadot, Puligny-Montrachet, Bourgogne, Côte de Beaune 2014
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent – Grand Carquelin, Beaujolais 2013
  • Maison Louis Jadot, Mercurey, Bourgogne, Côte Chalonnaise 2017
  • Maison Louis Jadot, Pernand-Vergelesses 1. Cru – Clos de la Croix de Pierre, Bourgogne, Côte de Beaune 2015
  • Maison Louis Jadot, Gevrey Chambertin 1. Cru – Petite Chapelle, Bourgogne, Côte de Nuits 2015

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregår på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 14. februar 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Film & Winemakers Dinner med Michael Seresin

Michael Seresin er både verdenskendt filmfotograf og vinproducent fra New Zealand. Han har filmet på de helt store amerikanske film og er bl.a. kendt for Midnight Express, Fame og Harry Potter. I samarbejde med Tivoli indbyder vi til en film-, mad- og vinaften og inviterer indenfor i Glassalen.

NB! Aftenen foregår på engelsk.

PROGRAM:
Kl. 16.00–18.30: Filmfremvisning Angel Heart – en film fra 1987 af instruktøren, Alan Parker.

I hovedrollerne ses bl.a. Robert de Niro, Mickey Rourke og Lisa Bonet.

Michael fortæller lidt om filmen og sit arbejde som fotograf. Vi serverer et glas
Seresin Sauvignon Blanc med snacks. Der kan stilles spørgsmål før- og efter filmen.

Kl. 19.00–22.30: Winemakers Dinner
Middagen serveres i Nimb Brasserie

MENU & VINE

Forret
Hummerbisque mousse af vesterhavstorsk smørdampede vinterporre rogn
Seresin Reserve Chardonnay 2016

Hovedret
Kalvefilet grillet pære? kål svampe mild hvidløgscreme? timian sauce
Rachel Pinot Noir 2014
Lea Pinot Noir 2017
Zozia Pinot Noir 2011

Dessert
Chokolade Gateau macaroon med sorbet Late Harvest Riesling

Arrangementet koster 995 kr., og foregår i Glassalen i Tivoli & Nimb Brasserie

NB! Indgang gennem Tivolis hovedindgang, Vesterbrogade 3, Kbh.

Din betalingskvittering er din billet og skal vises ved indgangen til Tivoli.

Dato: Fredag den 21. februar 2020 kl. 16–18:30
Sted: Tivoli København
Arrangør: Michael Seresin og Tivoli
Pris: 995
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/21-februa...

Fransk Syrah vs. australsk Shiraz

Syrah eller Shiraz, som druen bliver kaldt i Australien, leverer nogle af verdens mest komplekse vine. Vinene fra Hermitage kan være majestætiske med enorm dybde og koncentration. Shiraz-vinene fra Australien er typisk intense og kraftige, mørke og tætte samt mere krydrede til sammenligning med vinene fra Nordrhône.

Denne smagning byder på fransk Syrah fra det lidt mere kølige klima i Nordrhône samt det lidt lunere Costiéres de Nîmes i Sydrhône. Samtidig skal vi smage australsk Shiraz i to forskellige stilarter – den ene fra M. Chapourtier, som laver »fransk« vin i Australien, samt den mere kraftige og intense australske Shiraz fra legendariske Peter Lehmann.

M. Chapoutier er den producent, der flest gange har fået 100 Point af Robert Parker, mens Peter Lehmann er en ægte nationalhelt med vinene fra Barosso Valley.

Aftenen byder på 8 vine, i 4 sæt, hvor vi skal smage på disse vine:

M. Chapoutier – Tournon, Mathilda – Shiraz, Victoria 2017

Vs.

M. Chapoutier, Crozes-Hermitage – Petite Ruche – Rouge, Rhône Nord 2017

M. Chapoutier – Tournon, Lady’s Lane – Shiraz, Victoria 2016

Vs.

Yannick Alléno & Michel Chapoutier, Saint-Joseph Rouge – Croix de Chabot, Rhône Nord 2016

Peter Lehmann, Futures Shiraz, Barossa Valley 2015

Vs.

Tenet Wines, Le Fervent – Syrah, Costières de Nîmes 2014

Peter Lehmann, Stonewell – Shiraz, Barossa Valley 2013

Vs.

M. Chapoutier, Hermitage Rouge – La Sizeranne, Rhône Nord 2013

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent. NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetter kan ikke refunderes/byttes. Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 28. februar 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 449,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Til forsiden…