Vinarrangementer i september

Vin 101 – Hvordan smager man egentlig på vin?

Du kender nok situationen, hvor en bordherre eller -dame kan smage morgenvådt mos og rensdyrpels i rødvinen. Eller måske har du prøvet at forklare, hvilken slags vin, du kan lide, men det eneste du får er et forvirret ansigtsudtryk og opfølgende spørgsmål.

Hvordan og hvad vi smager er subjektivt, men hvordan vores mund reagerer på f.eks. vinens syreniveau og tannin er universelt. Derfor inviterer vi til en aften, hvor vi ikke bare smager på vin, men snakker om, hvordan vi smager, og hvordan vi sætter ord på det.

Det bliver hårdt arbejde, så skulle du blive sulten, kan du tilkøbe en platte med franske oste, fennikelsalami, cornichoner, oliven, ristet brød og trøffelmayo til 150,–. Det kan enten gøres ved at købe den billet, der inkluderer platte, eller ved at bestille på forhånd på welcome@svinbar.dk

Dato: Torsdag den 26. september 2019 kl. 19–21
Sted: Klostergade 62, 8000 Aarhus C
Arrangør: S’Vinbar
Pris: 300
Hjemmeside: www.svinbar.dk

Piemontesmagning

Piemonte betyder ‘bjergets fod, og det må siges at passe perfekt til regionen der bl.a. huser kongernes vin. Med vinmarker, hasselnødtræer og de fantastiske alper i baggrunden så langt øjet rækker, for ej at forglemme de fantastiske trøfler, viser Piemonte virkelig sit sande jeg. Torino er hovedstad for regionen, hvis vi sætter kongernes vin – Barolo – lidt i baggrunden.

Piemonte har i dag 58 DOC/DOCG-zoner, f.eks. Barolo, som kan skrive DOCG på etikken, sammen med 16 andre zoner. Vi skal denne aften smage de klassiske druesorter fra regionen og kommer omkring de vigtigste kommuner i regionen. Som et af de få steder i vinverdenen, kan der i Barolo-zonen til tider være familiekrig, da sønnike overtager fars produktion og omlægger til nye 225 l Barrique, hvor far i alt hans tid har brugt de gamle store klassiske ’Botti’, som kan indeholde 1.000 til godt 15.000 l.

Vinene kommer fra 3 producenter: traditionalisten Alfiero Boffa beliggende godt 20 km fra byen Asti, Marziano Abbona som hører mere til modernisterne, og er beliggende godt 25 km syd fra Alba og Andrea Oberto godt 15 km nord for Marziano Abbona, som er klassisk blanding af en modernist og traditionalist.

Vi smager følgende vine:

  • 2018 Alfiero Boffa Gavi di Gavi
  • 2018 Brovia – Roero Arneis
  • 2017 Abbona, Dolcetto di Dogliani, Papa Celso
  • 2017 Brovia – Barbera d’Alba – Sori del Drago, Piemonte
  • 2017 Coppo, Camp du Rouss – Barbera d’Asti, Piemonte
  • 2016 Marziano Abbona Nebbiolo d’Alba – Bricco Barone, Piemonte
  • 2015 Brovia – Barolo, Piemonte
  • 2013 Marziano Abbona, Barolo – Ravera, Piemonte

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 27. september 2019 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2 A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 449,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Til forsiden…