Vinarrangementer i september

Kunstsalon : 6 kunstværker & 6 vine

Oplev vin og kunst gå op i en højere enhed. 6 malerier af kunstneren David Juárez Ollé er hver sat sammen med en vin fra Grapeland.

Kunstsalon i Grapeland er en vinsmagning hvor kunstneren, David, selv fortæller om maleriet, og Charite fortæller om vinen til. Hvorefter du kan nyde vinen der passer til stemningen og energien i kunstværket – mens du oplever det.

Det gentager vi for hvert af de 6 kunstværker/vin.

En kunst- & vinoplevelse for alle sanser: 6 kunstværker & 6 vine

Max. 20 deltagere og smagningen foregår på engelsk.

Lidt om kunstneren:
David Juárez Ollé er en kunstner, designer og fotograf fra Barcelona, Catalonien. I sin søgen efter mening og inspiration flyttede David til Aarhus i 2013. I det nordiske har han fundet ro og indre balance til at kreere, og han har et lille og indbydende studie på Frederiksallé, som fungerer som værksted og galleri.

Dato: Torsdag den 6. september 2018 kl. 18–20
Sted: Grapeland, Rosensgade 30, 8000 Aarhus C.
Arrangør: Grapeland
Pris: 250,–
Hjemmeside: https://grapeland.dk/collections/book...

Pinot Noir – hele verden rundt

Pinot noir er verdens nok mest eftertragtede og velansete drue grundet dens finesse, elegance og den måde den afspejler sit terroir på. Men hvad er det egentlig for en størrelse, denne sarte, tyndskallede drue? På denne smagning kommer vi verden rundt med 8 forskellige vine, alle på 100% pinot noir, men fra vidt forskellige egne af kloden, herunder Tyskland, New Zealand, USA, Bulgarien og naturligvis druens hjemstavn, Bourgogne i Frankrig. Og kan man egentlig lave hvidvin på denne fantastiske drue? Og hvad er Spätburgunder? Få svar på det og meget mere torsdag d. 6. september.

Dato: Torsdag den 6. september 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 200,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Portvinssmagning på Odense Å

I samarbejde med Odense Aafart inviterer Odense Aafart og H.J. Hansen Vin i år til portvinssmagning på Odense Å.

Der findes et hav af forskellige stilarter indenfor portvin, hvor både lagring og alder har stor betydning for portvinens karakteristiske smag. På denne tur skal vi smage på nogle af de absolut bedste portvine fra de bedste portvinsproducenter. Turen bliver som altid kommenteret af en portvinsekspert, hvor der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til portvinene. Derudover bliver der serveret en lille, let anretning, som komplimenteres af portvinen. Vi mødes ved Odense Aafarts billetsalg, og vi anbefaler at møde op 15 minutter før afgang. Så tag med på åen og bliv klogere på portvinens mange facetter og nyd de skønne omgivelser på Odense Å.

Dato: Fredag den 7. september 2018 kl. 19–20:30
Sted: Odense Aafart. Filosofgangen 30B, 5000 Odense C
Arrangør: H.J. Hansen Vin A/S
Pris: 345,– / 395,–
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/portvinss...

Kjær Sommerfeldt Vinfestival Aarhus

Med mere end 20 internationale gæster, 32 forskellige vinhuse, samt et stort hold Kjær & Sommerfeldt-medarbejdere afholdes årets Kjær Sommerfeldt Vinfestival i Aarhus den 11. september.

Producenterne til vores Vinfestival kommer fra hele verden, og fortæller af hele hjertet om deres passion for vin, mens du smager deres over 180 forskellige vine. Vi glæder os samtidig over, at vi kan byde velkommen til en række nye anerkendte og interessante vinhuse hos Kjær & Sommerfeldt, som naturligvis også kommer og viser det bedste frem.

Frankrig
Henri Giraud Champagne Aÿ – Nicolas Feuillatte Champagne Epernay – Henri Bourgeois Loire – Maison Louis Jadot Bourgogne – Domaine J.A Ferret Pouilly-Fuissé – Château des Jacques Beaujolais – M. Chapoutier Rhône – Nyhed Vignobles des 2 Lunes Alsace – Tenet Wines – Costières de Nîmes

USA
Louis Jadot Oregon – Chateau Ste. Michelle Washington State – Tenet Wines Washington State – Black Stallion Napa Valley – Noble Vines Californien

Spanien
Nyhed Menade Rueda – Gran Clos Priorat – Codorníu Cava – Legaris Ribera del Duero – Viña Pomal Rioja – Bodegas Frontonio Valdejalón- Nyhed Can Majoral DO Pla i Llevant

Italien
Tommasi Veneto – Mazzei Toscana – Zisola Sicilien – Coppo Piemonte

Portugal
Warre’s Port – Douro Prats & Symington

Tyskland
Weingut Abril Baden – Bibo Runge Rheingau – Schwedhelm Pfalz

Chile
Chono Elqui & Maule

Australien
M. Chapoutier Tournon Victoria – Peter Lehmann Barossa Valley

New Zealand
Clos Henri Marlborough

Køb din billet online eller i en af vores butikker.

Dato: Tirsdag den 11. september 2018 kl. 17–20
Sted: Turbinehallen, Kalkværksvej 12, Filmbyen 19, 8000 Aarhus C
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 199,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Vin & Ost

At kombinere vin og ost, er ikke en let sag. De fleste laver den fejl at servere rødvin til ost. Det er rent sensorisk den dårligste kombination til dato!

På denne aften guider vi dig i, hvilke vintyper, der passer til osten. Vi kommer til at smage mange forskellige ostetyper – lige fra fast ost til de kraftige blåskimmeloste. – Og det bedste af det hele: Ostene er alle fra øverste hylde og kommer fra Arla Unika.

Vi kommer til at drikke alt andet end rødvin denne aften og giver Jer tips og tricks til hvilken vin I skal vælge til ostebordet derhjemme.

Dato: Torsdag den 13. september 2018 kl. 19–21
Sted: Vinoble Aarhus, Guldsmedgade 20 8000 Aarhus C
Arrangør: Vinoble Aarhus
Pris: 249,–
Hjemmeside: https://billetto.dk/e/vin-ost-billett...

Hvidvinssmagning – verdens hvidvine

Hvidvin? Det er da bare noget man drikker til fisk, ik? De hvide vine spænder mindst lige så bredt som de røde, selvom det på disse breddegrader er de røde, der får mest opmærksomhed. Hvilket jo egentlig er en skam, da der er lige så store smagsoplevelser i de hvide vines verden. Ved denne smagning kommer vi verden rundt, og finder ud af, hvad hvidvin egentlig kan. Vi skal smage på klassikere, men går også på opdagelse i mindre kendte druer, hvor der gemmer sig nogle sande perler.

Efter smagningen kan tilkøbes en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 13. september 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 200,–

»Dansker smagning«

To danskere, som for alvor er blevet anerkendt på den internationale vinscene. Den ene i Bourgogne og den anden i »Tempranillo-land«, nemlig Ribera del Duero. Vi skal denne aften smage os igennem nogle af deres fantastiske vine, og vil komme med lidt historier om, hvordan de hver især er kommet så langt og er blevet anerkendt i vinbranchen.

Knud Kjellerup, som i dag ejer to vinhuse i Bourgogne Albert Sounit og Domaine Bernollin, begge med beliggenhed i Rully. Her laves der mousserende, hvide og røde, under flere forskellige appellationer. Knud arbejder både med de klassiske druer i Bourgogne, Chardonnay, Pinot Noir, Gamay og Aligoté.

Peter Sissick fik for alvor fodfæste i midten af 90?erne, da han efter et par år på vingården Hacienda Monasterio, købte sin egen vingård? nemlig Dominio de Pingus. Topvinen Pingus, har som en af de meget få vine i verden, fået tildelt de legendariske 100 point af parker i årgangene 2004 og 2012, hvor andre årgange har fået mellem 95–99 point. Dominio Pingus er dog ikke den eneste vingård, hvor Sissick arbejder med vin. På Quinta Sardonia godt 6 km fra hans egen vingård, hjælper han. Vingården er akkurat beliggende udenfor Ribera del Duero regionen, og vinene går derfor under navnet Sardon del Douro, men det mærkes bestemt ikke på kvaliteten!

Vi smager følgende vine:

 • Albert Sounit, Crémant de Bourgogne, Pinot Noir, Blanc de Noirs Brut
 • 2016 Domaine Bernollin, Bourgogne Blanc, Sous La Roche
 • 2015 Albert Sounit, Montagny 1. Cru – Vieilles Vignes
 • 2015 Domaine Bernollin, Rully Rouge, Les Chènes
 • 2015 Albert Sounit, Mercurey Rouge, Vieilles Vignes
 • 2013 Quinta Sardonia Qs2
 • 2015 Flor de Pingus

Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min.10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Fredag den 14. september 2018 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Bourgogne-aften på Hesselet

Gastronomisk Leder Lasse Paulsen har sammensat en særdeles spændende menu, der spiller perfekt op de spændende vine fra Bourgogne.

Lasse Paulsen er et særdeles kendt ansigt i den gastronomiske verden. Han har været køkkenchef på flere af landets mest anerkendte restaurationer blandt andet på Molskroen sammen med stjenekokkenen Wassim Hallal og Michel Michaud.

På Hesselet arbejder Lasse Paulsen med det klassiske køkken i en moderne fortolkning med tilgang til eksklusive råvarer.

VINE
R&L Legras Champagne Grand Cru Blanc de Blanc

Bruno Colin Chassagne Montrachet 1. Cru Les Chaumées 2011

Mikulski Meursault 1. Cru Limozin 2011

Rossignol Trapet Gevrey-Chambertin 1. Cru Cherbaudes 2010

Cauhape Symphonie de Novembre

Menuen fastlægges endeligt ca. 2 måneder inden arrangementet med årstidens bedste råvarer.

Bemærk venligst, at der serveres et glas af hver vin. Ekstra glas vin kan tilkøbes ved at kontakte Per Mølgaard fra FIONIA VIN under arrangementet.

Alle placeres ved 8-mands borde

Hotel Hesselet tilbyder dobbeltværelser inklusiv morgenmad til en attraktiv pris, til de gæster der deltager denne aften.

For et dobbeltværelse inklusiv morgenmad for 2 er prisen KUN 1.195,– kr.

Reservation af værelser sker direkte til Hotel Hesselet på tlf. 6531 3029

Dato: Fredag den 14. september 2018 kl. 18:30–23
Sted: Restaurant Hesselet
Arrangør: Fionia Vin
Pris: 1395,–
Hjemmeside: https://www.fioniavin.dk/shop/bourgog...

Prestigesmagning i Aarhus

Kom til Danmarks mest prestigiøse vinsmagning med mange verdensberømte vine. Vi fejrer 31 års fødselsdag som Danmarks største importør af kvalitetsvine med et brag af en fødselsdagssmagning på meget højt niveau! Kvalitetsniveauet er verdensklasse!

Du kan bl.a. smage Italiens bedste vin Sassicaia, Single vineyardvine fra berømte Brunello, Supertoscanere som Petrolos Galatrona, det bedste fra Sydamerika med parkerfavoritten Catena Zapata, top champagne fra Bollinger, og naturligvis Burmester portvin i ældre årgange og mange flere… glæd dig! Et elitært felt, hvor du for mulighed for at smage i alt 75 af verdens bedste vine på 2 timer. En super mulighed for at smage mange topvine sammen med andre vinglade kender… Vi giver dig altid den bedste vinoplevelse til prisen ved at skære alle de fordyrende mellemled mellem vinproducent og kunde væk. Vi har den direkte kontakt til producenterne, hvoraf mange vil være til stede på smagningen.

Derfor kan vi præsentere et helt unik »line-up« til denne smagning. Gå ikke glip af denne unikke chance for at smage toppen af vinverdenen. Der er begrænset antal deltagerpladser, derfor sælger vi billetterne efter princippet først til mølle. For kun 300 kr., kan du smage 75 unikke vine fra hele verden.

Dato: Torsdag den 20. september 2018 kl. 16–18
Sted: Ridehuset, Vester Alle 1
Arrangør: Philipson Wine
Pris: 300,–
Hjemmeside: www.philipsonwine.com/prestigesmagnin...

Glas-smagning med Riedel Veritas glas i Odense

Glas er en videnskab, og ikke uden grund har bl.a. østrigske Riedel forsket i påvirkning af duftesansen og smagsløgene i forhold til glassenes udformning. Det rigtige glas til den rigtige vin kan faktisk betyde, at en vin dufter og smager af 50% mere. Det lyder som gas, men er i realiteten næsten trylleri. Kom med denne aften og bliv overbevist!

»Riedel er og bliver kongen af krystal, både når det gælder glas og karafler«: Citat Niels Lillelund i Jyllands-Posten.

Du får naturligvis dine Veritas smageglas med hjem uden beregning.

Pris Selection-medlemmer kr. 375,– pr. person
Pris for Ikke-medlemmer: kr. 425,– pr person

Dato: Torsdag den 20. september 2018 kl. 18:30–21
Sted: H. J. Hansen Vin A/S, Vestergade 97–101, 5000 Odense
Arrangør: H.J. Hansen Vin
Pris: 375,– / 425,–
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/glassmagn...

Glasseminar med Laetizia Riedel – 11. generation

Laetizia Riedel-Röthlisberger – 11. generation – fortæller historien om familiens verdensberømte glas
fredag den 21. september 2018 kl. 1700–1830 på Odeon Odense

Oplev magien og smag 3 rødvine fra deres absolut bedste side…

Få dine Riedel smageglas med hjem – værdi kr. 585,–

Glas er en videnskab, og ikke uden grund har østrigske Riedel forsket i påvirkning af duftesansen og smagsløgene i forhold til glassenes udformning.

Det rigtige glas til den rigtige vin kan faktisk betyde, at en vin dufter og smager af 50% mere. Det lyder som gas, men er i realiteten næsten trylleri…

Vine vil blive kommenteret af: Salgskonsulent Allan Jørgensen fra H.J. Hansen Vin A/S.

»Jeg kan ikke opfordre kraftigt nok til at bruge disse glas« – Citat: Robert Parker, Wine Advocate.

Dato: Fredag den 21. september 2018 kl. 17–18:30
Sted: ODEON Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C
Arrangør: H.J. Hansen Vin A/S
Pris: 400,–
Hjemmeside: https://odeon.nemtilmeld.dk/136/

Prestigesmagning i Børsen

Kom til Danmarks mest prestigiøse vinsmagning med mange verdensberømte vine. Vi fejrer 31 års fødselsdag som Danmarks største importør af kvalitetsvine med et brag af en fødselsdagssmagning på meget højt niveau! Kvalitetsniveauet er verdensklasse!

Du kan bl.a. smage Italiens bedste vin Sassicaia, Single vineyardvine fra berømte Brunello, Supertoscanere som Petrolos Galatrona, det bedste fra Sydamerika med parkerfavoritten Catena Zapata, top champagne fra Bollinger, og naturligvis Burmester portvin i ældre årgange og mange flere… glæd dig! Et elitært felt, hvor du for mulighed for at smage i alt 75 af verdens bedste vine på 2 timer. En super mulighed for at smage mange topvine sammen med andre vinglade kender… Vi giver dig altid den bedste vinoplevelse til prisen ved at skære alle de fordyrende mellemled mellem vinproducent og kunde væk. Vi har den direkte kontakt til producenterne, hvoraf mange vil være til stede på smagningen.

Derfor kan vi præsentere et helt unik »line-up« til denne smagning. Gå ikke glip af denne unikke chance for at smage toppen af vinverdenen. Der er begrænset antal deltagerpladser, derfor sælger vi billetterne efter princippet først til mølle. For kun 300 kr., kan du smage 75 unikke vine fra hele verden.

Dato: Fredag den 21. september 2018 kl. 19–21
Sted: Børsen
Arrangør: Philipson Wine
Pris: 300,–
Hjemmeside: www.philipsonwine.com/prestigesmagnin...

Rundt om Riesling

En af verdens fineste druesorter, Riesling, også kendt som kongedruen i Alsace og Tyskland, klarer sig også rigtigt godt i Australien og Washington State. I takt med en magisk kombination mellem syre og ekstrakt kan vinen udvikle sig på flaske i mange år, uanset alkoholstyrke og restsukker.

Hvor end den produceres, er Riesling-vin kendetegnet ved en kraftig, skarp aroma, der kan beskrives som skiftevis blomster, stål, honning og mineraler fra de enkelte vinmarker. Vinen er derfor velegnet til masser af retter med fisk eller lyst kød samt til fede ost.

Denne aften hylder vi denne skønne drue og smager os igennem Riesling fra forskellige lande.

Vi smager følgende vine:

 • 2015 Famille Hugel, Riesling Classic, Alsace, Frankrig
 • 2011 Peter Lehmann Masters, Wigan Eden Valley Riesling, Australien
 • 2014 Villa Huesgen, Riesling Kabinett Feinherb, Mosel, Tyskland
 • 2015 Domäne Wachau, Riesling Smaragd Achleiten, Østrig
 • 2009 Famille Hugel, Riesling, Jubilee, Alsace. Frankrig
 • 2014 Hochheimer, Grosses Gewächs Riesling, Domdechaney, Rheingau, Tyskland
 • 2014 Hochheimer, Riesling Spätlese, Domdechant, Rheingau, Tyskland
 • 2013 Eroica Gold Riesling, Ch. Ste. Michelle/Dr. Loosen, USA

Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min.10 solgte billetter. Husk at medbringe kvitteringen, da den gælder som billet ved indgangen. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Torsdag den 27. september 2018 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 349,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Portvinssmagning

Portvin er verdens nok mest kendte hedvin, men al hedvin er bestemt ikke portvin. For at kunne bære betegnelsen portvin skal vinen blandt andet komme fra et afgrænset område i Dourodalen i det nordlige Portugal. Bliv klog på det – og meget mere – når vi den 27. september afholder portvinssmagning. Vi kommer godt rundt i portvinens fortryllende verden – herunder hvid portvin, ruby, tawny med og uden aldersbetegnelse, LBV og Vintage.

Der bydes velkommen med denne planets mest oversete aperitif, nemlig Port Tonic. Herefter følger 7 forskellige portvine.

Efter smagningen kan tilkøbes en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 27. september 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 200,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Til forsiden…