Vinarrangementer i oktober

Barolo aften med Rocche dei Manzoni på Geranium

Vi serverer denne aften de bedste vine fra Rocche dei Manzoni i modne og sjældne årgange på Geranium.

Rocche dei Manzoni er en af de absolut bedste baroloproducenter. Denne aften har vi udvalgt deres topvine i årgange, som vi kun benytter til vores mest eksklusive arrangementer.

Geranium er Danmarks eneste 3-stjernede Michelin-restaurant, så der er lagt op til en aften i absolut verdensklasse.

Der vil være en winemaker fra Rocche dei Manzoni tilstede, for at fortælle om husets historie og de spændende vine.

VINE

Rocche dei Manzoni Valentino Brut Zero 2005

Rocche dei Manzoni Langhe Bianco Tataya 2014
Rocche dei Manzoni Chardonnay L’Angelica 2013

Rocche dei Manzoni Langhe Rosso Bricco Manzoni 2011
Rocche dei Manzoni Langhe Rosso Quatr Nass 2010

Rocche dei Manzoni Barolo Vigna Cappella di S. Stefano 1997
Rocche dei Manzoni Barolo Vigna Cappella di S. Stefano 1999
Rocche dei Manzoni Barolo Vigna Cappella di S. Stefano 2000

Rocche dei Manzoni Barolo Pianpolvere Soprano Bussia 7 år 2004
Rocche dei Manzoni Barolo Pianpolvere Soprano Bussia 7 år 2006

Rocche dei Manzoni Remember 2004

Kaffe

Menuen fastlægges endeligt 1 måned inden arrangementet, da der udelukkende anvendes årstidens bedste råvarer

Der er kun 30 kuverter til dette prestigiøse arrangement i absolut særklasse.

Arrangementet afholdes i Geraniums smukke Inspirations Køkken.

Dato: Lørdag den 6. oktober 2018 kl. 18:30–23:30
Sted: Restaurant Geranium
Arrangør: Fionia Vin
Pris: 2.995,–
Hjemmeside: https://www.fioniavin.dk/shop/rocche-...

Eksklusiv Michelin- og vinoplevelse på Kokkeriet

En Winemakers Dinner med Dúzsi Tamás Winery på Michelin Restaurant Kokkeriet er en eksklusiv mad- og vinoplevelse på et højt gastronomisk og vinøst niveau.

Mød en af Ungarns mest berømte og bedste rosé- og rødvinsproducenter? Tamás Dúzsi til en intim og unik smagning. Vingården finder man i Szekszárd, der ligger på samme breddegrad med den kendte fransk Cotes du Rhone. Szekszárd område er Ungarns ældste og en historisk verdenskendt vinregion.

Tamás Dúzsi har beskæftiget sig med vindyrkning siden 1964 og har områdets bedste marker. Han laver elegante, vinøse, flotte og kraftige vine på både internationale og områdets klassiske druer Blaufränkisch og Kadarka. Her dyrker han i alt ca. 60 ha vinmarker og lægger stor vægt på miljøbeskyttelse og biodynamiske principper. Tamás Dúzsi har modtaget titlen som årets bedste vinproducent i 2014 og hans vine rejser verden rundt og opnår fremragende anerkendelser? 35 medaljer for rosévine fra le Mondial du Rosé World Championship i Provence. Flotte priser fra Mudus Vin, Vinalies Internationales Paris, VinAgora, Citadelles du Vin. Sidst men ikke mindst, har Tamás Dúzsi vundet guld medaljen for hans helt unikke rødvin 2009 Görögszó (Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc) på Challenge International du Vin 2015? Ungarsk vin på første plads for første gang i vinhistorien!

I køkkenet har Morten Krogholm sammensat en særdeles spændende menu med 13 serveringer, der matcher de 13 fremragende ungarske vine. Der vil blive smagt på det bedste vine fra Tamás Dúzsi Winery, også vintage og årgangsvine.

Glæd Jer, det bliver helt stort!

Dato: Torsdag den 18. oktober 2018 kl. 18:30–18:30
Sted: Restaurant Kokkeriet
Arrangør: Dúzsi Tamás Winery & PaTrio Vin
Pris: 1499,–

Sherrysmagning med spanske snacks

Sherry? Det er da sådan noget mormor drak? Det VAR det muligvis, men Sherry er så meget mere. Sherryvinene fra Jerez i det sydlige Spanien spænder over en bred vifte af såkaldte hedvine fra de lyse, tørre Fino og Manzanilla til de ligeledes tørre men brune Oloroso og Amontillado til de moderat søde Cream og Medium til den ekstremt søde Pedro Ximenes. Kom med på en smagerejse ud over det sædvanlige og vær med til at udfordre fordommene om denne fantastiske vin. Til smagningen vil der blive serveret lette snacks, der passer til de forskellige vintyper, herunder ristede mandler, oliven, tørret skinke og lidt sødt at slutte af på

Til smagningen skal der blandt andet smages en af verdens måske bedste Fino Sherry, Inocente fra Valdespino samt over 45 år gammel Oloroso fra Bodegas Tradicion, der er en af de mest intense og komplekse vine man kan forestille sig.

Efter smagningen kan tilkøbes en tapasanretning. Denne købes sammen med billetten.

Dato: Torsdag den 18. oktober 2018 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 225,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Vinsmagning – en vinrejse med tapas

Vi tar’ dig med på en smagfuld vinrejse gennem det nordlige Spanien, fra Rias Baixas i Galicien, gennem Valdeoras, Rueda, Navarra og til Rioja.

(Og så en lille hemmelig helt speciel vin – shhhyyyyh)

8 vine + tapas

Oplev spanske vine fra små familiegårde, vine der er lavet med kærlighed til både smag, vinstokke, tradition og nytænkning.

I vil kunne opleve forskellen på hvad jordforhold, vejret og fadlagring gør ved druerne, og hvad de nye tendenser i spansk vinproduktion betyder for de vine de laver nu? og hvorfor spansk vin virkelig er på vej op.

Udover at smage alle vinene, få tapas så du bliver mæt, kan du også smage alle vinene igen og få en masse rejsetips.

Dato: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 18–20:30
Sted: Grapeland, Rosensgade 30, 8000 Aarhus C.
Arrangør: Grapeland
Pris: 375,–
Hjemmeside: https://grapeland.dk/collections/book...

Til forsiden…