Vinarrangementer

Rhônedalen – nord til syd med M. Chapoutier

Smagning med nogle af M. Chapoutiers større vine fra Nordrhône

Familien Chapoutier startede i en lille sidegade i Tain i 1808. Alle druerne blev bragt til sidegaden i Tain, hvor intet blev ændret i seks generationer. Det lignede et arbejdende museum. Vinen gærede i store åbne trækar, og skallerne blev fodtrådt i mosten. Gamle kastanjefade blev brugt til lagring, og spindelvævene fik lov at vokse sig store.

Når det gik godt, var resultatet fremragende, og det var historiske store vine. Men for tit gik det også mindre godt. Sådan var det bare hos Chapoutier og hos alle andre vinproducenter. Det havde den ældre generation af vindrikkere vænnet sig til. Men det ville den nye generation af vinnydere ikke finde sig i. Derfor bestemte Chapoutier sig for, at de måtte følge med tiden.

Det skete med brask og bram i 1988, da Michel og Marc Chapoutier fik overdraget ansvaret for virksomheden. De gamle kastanjefade blev skiftet ud med barriques af fransk eg, og på markerne blev driften lagt om med fuld respekt for naturen og til noget, som kommer så tæt på det økologiske, at man ikke kan fornemme forskellen. De dikterede omgående reduktion i hektarudbyttet, der i forvejen var lille, fordi vinstokkenes alder var mellem 30 og 90 år. De gav ordre til, at der kun måtte benyttes organisk gødning og udelukkende druernes naturlige gærceller, og at rødvinene ikke måtte filtreres før tapningen.

De fik masser af omtale alle relevante steder, og på få år var Chapoutier igen fremme på førersædet. En position som selvfølgelig kun kan holdes, fordi vinenes kvalitet er til det. Allerede i 1991 fik de den eftertragtede guldmedalje ved vinolympiaden i Bordeaux.

Huset i dag er det vinhus, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

Vi smager følgende vine:

  • M. Chapoutier, Domaine des Granges de Mirabel, Ardèche, Rhône 2018
  • M. Chapoutier, Saint-Joseph Blanc – Les Granits, Rhône Nord 2016
  • M. Chapoutier, Vacqueyras, Rhône Syd 2018
  • M. Chapoutier, Rasteau, Rhône Syd 2018
  • M. Chapoutier, Gigondas, Rhône Syd 2017
  • M. Chapoutier, Châteauneuf-du-Pape – La Bernardine, Rhône Syd 2016
  • M. Chapoutier, Crozes-Ermitage – Les Varonniers, Rhône Nord 2017
  • M. Chapoutier, Hermitage Rouge – La Sizeranne, Rhône Nord 2014

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 9. oktober 2020 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Til forsiden…