Vinarrangementer

Winemakers dinner, gourmetaften, vinkursus?

Dit overblik over vinarrangementer i hele Danmark. Se hvad der sker i dit område og er du arrangør af et arrangement, må du meget gerne indsende dit arrangement – det er naturligvis kvit og frit. Eneste krav for optagelse er, at det skal handle om vin.

Arrangørerne er ansvarligt for oplysningerne i beskrivelsen, Winelab.dk er blot videreformidler.

Aktuelle arrangementer

Masterclass m.Maximilian Riedel Hotel d’Angleterre

Riedel glaskunst med Maximilian Riedel. Nøjagtig ligesom druer ikke bare er druer, og vin ikke bare er vin, er glassene, vi drikker vinen af, ikke bare glas. Glas er en videnskab, og med al den kærlighed, vi har til vinen, bør vinen have optimale muligheder for at udfolde sig bedst muligt.

Nøjagtig ligesom druer ikke bare er druer, og vin ikke bare er vin, er glassene, vi drikker vinen af, ikke bare glas. Glas er en videnskab, og med al den kærlighed, vi har til vinen, bør vinen have optimale muligheder for at udfolde sig bedst muligt.

Gennem næsten 60 år har østrigske Riedel fintunet glassenes formåen i druespecifikke glas, så vinene simpelthen smager bedre. Så enkelt er det. Det kan lyde som løgn og latin, men spørg de mennesker, som har prøvet det! Mange af dem har Riedel-glas stående hos sig i dag.

Nu kan du møde Maximilian Riedel, CEO hos Riedel, i spidsen for verdens bedste glasproducent. Her vil han guide dig gennem dine fem sanser og glassets store indvirkning på hver enkelt vin og drue.

Vi skal opleve glassene i Riedels nye Performance-serie, som er specialdesignet til Riesling, Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon.

Og når det er slut, får du dit tasting-set med hjem! Din vinsamling vil takke dig.

Dørene åbner kl. 16.50 og lukker igen kl. 17.00.

Herefter er der ingen adgang og billetten vil være tabt.

Dato: Torsdag den 28. marts 2019 kl. 17–19
Sted: Hotel d’Angleterre, Kongens Nytorv 34, 1050 København K.
Arrangør: H.J. Hansen Vin A/S
Pris: 495,–
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/mastercla...

Born in the US

Kom med på en spændende smagsrejse fra nord til syd på den amerikanske vestkyst, hvor vi smager på 8 forskellige vine fra de 3 største vinproducerende regioner i USA, som på flot vis afspejler de enkle områders forskellighed, karaktertræk og styrker.

Vi stifter bl.a. bekendskab med den legendariske vinmager fra Louis Jadot – Jacques Lardiere, som laver biodynamiske vine i Oregon, en pioner for sit område, og selvfølgelig med en burgundisk tankegang hvor man arbejder med enkelmarksvine. Derudover skal vi også smage ikoniske Stag’s Leap Wine Cellars som tilbage i 1976 fik hele Napa Valley på verdenskortet, da de vandt den berømte »Judgement of Paris« smagning.

Born in the US – Rundt om USA

 • Chateau Ste. Michelle – Brut, Washington State
 • Chateau Ste. Michelle, Riesling – Columbia Valley, Washington State 2017
 • Stag’s Leap Wine Cellars, Chardonnay – Karia, Californien, Napa Valley 2016
 • Résonance Vineyard, Pinot Noir, Oregon, Yamhill-Carlton 2014
 • 3 Finger Jack, Old Vine Zinfandel, Californien, Lodi 2015
 • Noble Vines, The One Black, Californien, North Coast 2016
 • Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Californien, Napa Valley 2015
 • Chateau Ste. Michelle/Villa Antinori Col Solare, Washington State 2015

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Torsdag den 28. marts 2019 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Verdens hvidvine

Hvidvin står ofte lidt i skyggen af de røde, særligt på disse breddegrader. Det er lidt en skam, da der findes mindst den samme diversitet som blandt de røde? og mindst den samme kvalitet! Til denne smagning kommer vi rundt i hvidvinens verden, og smager både nogle klassiske vine, men dykker også ned i mindre kendte druer, hvor der gemmer sig nogle sande perler og store smagsoplevelser!

Til smagningen serveres brød og pølse. Dette udgør det ikke for et fuldt måltid, så det er en god ide ikke at komme på tom mave.

Efter smagningen er det muligt at købe vinene til specialpriser, der kun gælder denne aften.

Dato: Torsdag den 28. marts 2019 kl. 19–21
Sted: Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 250,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Kend din Pinot Noir

Den følsomme, vanskelige, og absolut vidunderlige drue. Pinot Noir. På mange måder vor tids modedrue, og alligevel også druen bag nogen af verdens største klassiske vine fra Bourgogne. En ‘evergreen’ kan man sige.

Siden filmen ‘Side Ways’ har Pinot Noir nydt godt af sin berømmelse og folk efterspørger rask væk bare ‘Pinot Noir’ uden henvisning til land, type, årgang mv. Men hvor i verden smager Pinot Noir bedst? Hvad er forskellen og hvad er lighederne fra Bourgogne til New Zealand? Og hvordan kender du altid din Pinot Noir i glasset? Denne smagning tager dig verden rundt med Pinot Noir og hjælper dig med at finde din egen Pinot Noir-stil…

Vi smager følgende vine:

 • Chono, Pinot Noir, Casablanca Valley
 • Nals Margreid, Pinot Noir, Alto Adige
 • Abril Spätburgunder – Frucht
 • Noble Vines, 667 Pinot Noir, Monterey
 • Sherwood, Stratum, Pinot Noir
 • Clos Henri, Pinot Noir
 • Louis Jadot, Santenay, Clos de Malte
 • Patz & Hall, Pinot Noir, Sonoma Coast

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Tirsdag den 2. april 2019 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 449,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Sparkling Festival 2019

Kom og lad os fejre boblerne sammen.

Til Sparkling Festival hylder vi bl.a. Cava, Cremant, Spumante, Prosecco og ikke mindst Champagne.

Fælles for dem alle er, at de dækker over den, vel nok, mest fejrede form for alkohol.? Og helt i den ånd har vi sat os for at fejre boblerne til årets brag af en Sparkling Festival på Langelinie Pavillonen den 4. april 2019.

Med deltagelse af 9 vinproducenter fra nær og fjern, åbner vi dørene til årets hyggeligste og mest sprudlende vin event – Sparkling Festival 2019.

Nyheder som engelsk sparkling wine vil sammen med de mere traditionelle bobler, blive præsenteret på bedste vis, af en lang række professionelle repræsentanter og vinmagere fra de forskellige vinhuse. Så kig forbi og få en snak med vinproducenterne selv, og smag på over 40 forskellige kvalitets bobler.

Det legendariske Langelinie Pavillonen har en fantastisk beliggenhed, på en dæmning til det fint bevarede fæstningsværk Kastellet? lige ud til Langelinie promenaden, hvor den verdensberømte turistattraktion ‘Den lille havfrue’ slår sine folder, med udsigt over Øresund.

Husk der er begrænsede pladser til Sparkling Festival:
Heat 1: kl. 16–18
Heat 2: kl. 19–21

Der går både offentlig transport til Langelinie og er parkering lige ved Langelinie Pavillonen.

Vinproducenter på Sparkling Festival:
Champagne Cattier

 • La Maison Penet
 • Jean Velut Champagne
 • Champagne J.M. Labruyere
 • Domaine Parigot & Richard
 • Mont Ferrant Cava
 • Gran Moments Cava
 • La Cantina Pizzolato
 • Simpsons Sparkling

Med forbehold for ændringer.

Dato: Torsdag den 4. april 2019 kl. 16–21
Sted: Langelinie Pavillonen
Arrangør: Brdr. D’s Vinhandel
Pris: 250,–
Hjemmeside: bit.ly/events_2019

Bourgogne Blanc – Vinaften på 1. klasse

Hvidvin fra Bourgogne er når de er bedst ubetinget verdens bedste Chardonnay. Vi skal smage fra nogle af verdens bedste vinmarker og nogle af de ypperste distrikter i Bourgogne.

Vi skal smage en række af de absolutte topmarker fra en række vinbyer i Côte de Beaune, Chablis, Côte Challonais og Mâconnais, som alle er kendte som fremragende vinbyer i topklasse.

Smageprogram

 • Albert Sounit Rully 1. Cru La Pucelle
 • L. A. Ferret Pouilly Fuisse Hors Classé les Menetieres
 • Domaine Garnier & Fils Chablis Grand Cru Les Clos
 • Louis Jadot Meursault 1. Cru Blagny
 • Louis Jadot Chassagne Montrachet 1. Cru Morgeot
 • Clos de la Chapelle – Domaine Duc de Magenta
 • Louis Jadot Puligny-Montrachet 1. Cru Les Folatieres
 • Domaine Vincent & Sophie Morey Bâtard Montrachet Grand Cru
 • Louis Jadot Corton-Charlemagne Grand Cru

BEMÆRK! Selve arrangementet er en ren vinsmagning, dvs. med brød og vand til, men det er på billetsiden muligt at tilkøbe mad, så du slipper for at tænke på mad før smagningen.

Vinhandleren gi’r et glas vin til maden :-)
– Vi spiser kl. 18.00–18.50 (kr. 150,00 i tilkøb)

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Smagningen gennemføres ved min. 10 solgte billetter. Billetter refunderes/byttes ikke.

Dato: Torsdag den 4. april 2019 kl. 19–21:30
Sted: Café Rouge, Møllergade 21, 5700 Svendborg
Arrangør: Vinlandet
Pris: 500.-
Hjemmeside: https://vinlandet.billet.dk/order/gat...

Kend din Sangiovese

Kært barn har mange navne, sorten går nemlig også under navnet Brunello omkring byen Montalcino og Prugnolo Gentile omkring byen Montepulciano. Sorten har vundet fremgang i flere år, og selvom hovedvægten findes i Toscana og Emilia-Romagna, findes den i dag flere forskellige steder i verden.

Denne aften skal vi omkring 4 producenter, som dagligt arbejder med Sangiovese i hjertet af Sangiovese-land, nemlig Chianti, Brunello di Montalcino samt en af de bedste Sangiovese-producenter udenfor Toscana, nemlig Umberto Cesari i Emilia-Romagna.

Vi smager følgende vine:

 • Umberto Cesari, Laurento? Sangiovese Riserva, Emilia Romagna 2015
 • Umberto Cesari, Tauleto – Sangiovese, Emilia Romagna 2012
 • Mazzei, Belguardo – Morellino di Scansano – Bronzone Riserva, Toscana 2014
 • Jacopo Biondi Santi, Sassoalloro, Toscana 2015
 • Verbena, Brunello di Montalcino, Toscana 2013
 • Verbena, Brunello di Montalcino Riserva, Toscana 2013
 • Mazzei, Castello di Fonterutoli – Gran Selezione, Toscana, Chianti 2013

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 5. april kl. 17 – lørdag den 6. april 2019 kl. 19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Festival de Bourgogne på Varna

Bichel Vine inviterer til stor Bourgogne-smagning på Varna Palæet med mulighed for at smage mere end 30 topvine fra Bourgogne og møde flere af producenterne selv.

Chefkok Palle Enevoldsen vil også lave nogle små Bourgogne-inspirerede hapsere undervejs.

Vi har fokus på årgang 2016 og 2017, men der vil også være mulighed for at smage vine fra tidligere årgange.

Vi får besøg bl.a Louis Michel fra Chablis, Patrice Rion fra Nuits Saint Georges, Machard de Gramont fra Nuits Saint Georges og vi arbejder på besøg af flere andre.

Smag derudover vine fra:

 • Domaine Vincent Dauvissat, Chablis
 • Domaine Rossignol-Trapet, Gevrey Chambertin
 • Domaine Denis Bachelet, Gevrey Chambertin
 • Domaine Michel Lafarge, Volnay
 • Domaine Simon Bize, Savigny les Beaune
 • Domaine Paul Pernot, Puligny Montrachet
 • Henri Prudhon, Saint Aubin
 • Patrick Javillier, Meursault
 • Château Clos des Quarts, Pouilly Fuissé

Få verdens bedste vinglas med hjem
For at give alle deltagere den optimale smageoplevelse har vi lavet en aftale med vores glas producent Zalto, som producerer de fantastiske mundblæste krystalglas. Vi har fået Zalto til at pakke deres fantastiske Bourgogne glas i 1-stk pakker, så alle deltagere får et Zalto Bourgogne glas til smagningen, og efterfølgende kan man så tage sit glas med hjem i en original Zalto-karton. Glasset har i sig selv en værdi af 300 kr.

Dato: Søndag den 7. april 2019 kl. 14–18
Sted: Varna Palæet, Ørneredevej 3, 8000 Aarhus C
Arrangør: Bichel Vine
Pris: 495,– (inklusiv i prisen er et Zalto Bourgogne glas, som man får med hjem)
Hjemmeside: https://www.bichel.dk/festival-de-bou...

Smag Europas bobler

En hver god fest bør starte med et glas liflige bobler.

Mousserende vin, som er den generelle betegnelse, dækker over alle typer bobler uanset oprindelse. Mange bruger således betegnelsen Champagne i flæng, men den er altså forbeholdt mousserende vine fra området Champagne i det nordlige Frankrig. I det øvrige Frankrig går denne vintype under navnet Crémant, i Spanien hedder det Cava, i Tyskland Sekt, Sparkling er navnet uden for Europa, mens det i Italien går under navnet Spumante eller Prosecco alt efter produktionsmetode.

Fælles for alle er, at der er tale om almindelig vin, hvor man i gæringsprocessen holder på kulsyren og foretager gæringen i flasken.

Vi giver dig en rundtur i Europas fantastiske bobler når vi smager følgende:

 • Codorníu, 1551 – Cava Brut, Catalonien, Spanien.
 • Codorníu Reina Ma Christina – Blanc de Noir Cava, Reserva Catalonien, Spanien.
 • Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne – Chardonnay, Frankrig.
 • 2014 Albert Sounit, Crémant de Bourg, Grande Cuvée Brut, Frankrig.
 • 2012 Cavalleri, Rosé, Franciacorta, Italien.
 • Sorelle Bronca, Prosecco di Valdobbiadene – Particella 68, Italien.
 • Henri Giraud, Blanc de Craie, Champagne, Aÿ, Frankrig.
 • 2010 Nicolas Feuillatte, Grand Cru – Pinot Noir, Champagne, Frankrig.
 • 2017 Coppo, Moncalvina – Moscato d’Asti, Piemonte, Italien.

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Torsdag den 11. april 2019 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Forårets gode køb – vinsmagning

Forår er lig med fuglekvidder, grønne blade og ikke mindst dejlig, frisk vin. På denne aften kommer vi omkring vine velegnet til forårskøkkenet, til terrassen eller hvor end man kan nyde et godt glas vin. Til smagningen kommer vi omkring bobler, hvid-, rosé- og rødvin – alt sammen med det gode køb og foråret i tankerne.

Til smagningen serveres brød og pølse. Dette udgør det ikke for et fuldt måltid, så det er en god ide ikke at komme på tom mave.

Efter smagningen er det muligt at købe vinene til specialpriser, der kun gælder denne aften.

Dato: Torsdag den 11. april 2019 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 250,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Annonce

Til forsiden…