Vinarrangementer

Winemakers dinner, gourmetaften, vinkursus?

Dit overblik over vinarrangementer i hele Danmark. Se hvad der sker i dit område og er du arrangør af et arrangement, må du meget gerne indsende dit arrangement – det er naturligvis kvit og frit. Eneste krav for optagelse er, at det skal handle om vin.

Arrangørerne er ansvarligt for oplysningerne i beskrivelsen, Winelab.dk er blot videreformidler.

Aktuelle arrangementer

Vinøs Vinskole : Italien

Bliv bedre til vin end dine venner?

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Toscana med flere og smager på flere kendte druer fra de populære regioner.

Medlemmer får 10% rabat

Dato: Onsdag den 23. oktober 2019 kl. 18:30–21
Sted: Lergravsvej 30
Arrangør: Vinøs Vinbar
Pris: 350,–
Hjemmeside: https://vinos2300.dk/events/vinskole

Glassmagning med Riedel Veritas glas i København

Glas er en videnskab, og ikke uden grund har bl.a. østrigske Riedel forsket i påvirkning af duftesansen og smagsløgene i forhold til glassenes udformning. Det rigtige glas til den rigtige vin kan faktisk betyde, at en vin dufter og smager af 50% mere. Det lyder som gas, men er i realiteten næsten trylleri. Kom med denne aften og bliv overbevist!

»Riedel er og bliver kongen af krystal, både når det gælder glas og karafler«: Citat Niels Lillelund i Jyllands-Posten.

Du får naturligvis dine Veritas smageglas med hjem uden beregning.

Dato: Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 18:30–21
Sted: H.J. Hansen Vin, Østbanegade 3, 2100 København Ø
Arrangør: H.J.Hansen Vin A/S
Pris: 375,–
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/glassmagn...

Yankeebar – Amerikansk vin + burger

Amerika. Guds eget land. De fries land. Murica. Kært barn mange navne. Og for søren, de laver mange gode vine. Fra elegante pinot noirs i Oregon til fyldige cabernet-bomber i Napa Valley. På denne aften skal vi smage os igennem en stribe af det bedste USA har at tilbyde. Og hvad er mere amerikansk end en møgbeskidt burger til?

Dato: Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 300,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

A Glass of Italy

Kom og smag på italienske dråber fra hele støvlelandet

Fredag den 25. oktober 2019 har vi samlet en række forskellige vinproducenter fra hele Italien. På dagen kan du møde vinbonden bag vinen og høre om de forskellige områder og vinenes karakteristika.

Slip sanserne løs og smag på vine lige fra Sicilien i syd, over regionerne i centrum til Piemonte i nord.

Arrangementet foregår i den smukke Mødesalen i Kosmopol

Indgang: 16:30–19:30 Pris: 249 kr.

A Glass of Italy er arrangeret i et samarbejde mellem Enora og Det Italienske Handelskammer.

Vi glæder os til at se jer!

Dato: Fredag den 25. oktober 2019 kl. 16:30–19:30
Sted: Kosmopol, Mødesalen Fiolstræde 44, 1171 København
Arrangør: Det Italienske Handelskammer og Enora
Pris: 249,–
Hjemmeside: https://underholdning.sweetdeal.dk/56...

Eksklusiv vin middag

Velkomst med Champagne fra Lallier samt Kanapeer.

5 retters menu:
Stegt m. Hummer sc.

Sancerre

Brændt okse tartar m. Peberrods creme, jordskokke Chips
Pinot Noir fra Bourgogne

Stegt lammemørbrad m. Trøffel risotto
Nibbiolo fra Australien

Bagt gedeost på m. figenkompot, timian
Spätburgunder fra Pfalz

Blomme variation
Suprise

Dato: Lørdag den 26. oktober 2019 kl. 18–23
Sted: Restaurant Ambassaden & Konsulatet
Arrangør: Mads Ganderup Jensen og Fejø Vin
Pris: 800,–
Hjemmeside: restaurantambassaden.dk

Ungarsk masterclass

Kom med på en unik vinrejse og smag på Ungarns bedste dråber. Vi tager dig på en rundtur i tre af landets mest berømte vinområder Balaton, Szekszárd og Tokaj og smag på noget af det bedste vin som området kan tilbyde.

Mød en af Ungarns mest berømte og bedste rosé- og rødvinsproducenter Tamás Dúzsi til en intim og unik smagning. Vingården finder man i Szekszárd, der ligger på samme breddegrad med den kendte fransk Cotes du Rhone. Szekszárd er Ungarns ældste og en historisk verdenskendt vinregion – de første spor af lokal vinavl dateres tilbage til romertiden. Marcus Aurelius Probus, romersk kejser, var den første, der beordrede vinproduktion i regionen. Den ungarske vinhistorie går mere end 2000 år tilbage? oplev disse unikke vine fra et af Europas oversete vinlande. Dúzsi Tamás Winery er ikke officielt godkendt som økologisk vinproducent, men er under omlægning til økologi og håber på at få godkendelsen i 2021.

Når man taler om Ungarn, må man ikke glemme de fineste dessertvine fra Tokaj. Ved siden af dessertvine, bliver der produceret fantastisk hvidvin på Furmint og andre ungarske druetyper. Vinhuset Gróf Degenfeld blev etableret i 1857 og siden 2009 beskæftiger de sig med økologisk dyrkning på 35 ha. De vil præsentere de fineste hvide- og dessertvine man kan drømme om fra Tokaj-område.

Vi disker op med dejlige anretninger og hele 8 gode vine. Vine som du i øvrigt kan bestille hjem og nyde.

Pris kr 300,– (medlemmer får 10% rabat)

Dato: Onsdag den 30. oktober 2019 kl. 18–21
Sted: Vinøs Vinbar, Lergravsvej 30, 2300 København S
Arrangør: PaTrio Vin
Pris: 300,–
Hjemmeside:

Smag på Ungarns hemmelige dråber

Klassisk, luksus & Ungarsk?

– oplev disse unikke vine fra Europas oversete vinland

Det er ikke så ofte vi i vinmæssig sammenhæng retter blikket mod Ungarn. Landet har i virkeligheden over 2000 års historie i vinproduktionen og producerer vin i verdensklasse!

Kom med på en unik vinrejse, og smag på Ungarns bedste dråber fra to af landets topproducenter, Dúzsi Tamás og Gróf Degenfeld. Vi tager dig på en rundtur i to af Ungarns mest berømte vindistrikter? Tokaj og Szekszárd, og smag på noget af det bedste vin, som området kan tilbyde. Hvis man slår en vandret streg mod vest, lander man i Cotes du Rhone og Lyon i Frankrig.

Mød Tamás Dúzsi, som er den mest berømte og bedste roséproducent i landet og smag på hans unikke vine. Han er den Ungarske ‘Rosékonge’, som har specialiseret sig i roséproduktionen og fremstiller de fineste rosévine, som rejser verden rundt. Man må ikke gå glip af at smage hans lækre rødvine, da rødvinene fra dette område er komplekse, intense, kraftige og krydrede med markante tanniner og mørk, koncentreret frugt. I maj 2018 har de modtaget guldmedalje for deres Blaufränkisch rosé på?le Mondial du Rosé World Championship i Provence? glæd jer til at smage den. I dag er de den stolte vinproducent med 38 medaljer fra verdens rosékonkurrence. Vingården Dúzsi Tamás Winery er kåret til Hungary?s Winery Of The Year 2014.

Fra vinhuset Gróf Degenfeld vil du møde Máté Tóth, som vil præsentere dig for Tokajs hemmelige druetyper og dråber fra den kendte Furmint, til verdens lækreste dessertvine. Vinhuset ejes af en grevefamilie og blev etableret i 1857. Siden 2009 beskæftiger de sig med økologisk dyrkning på 35 ha. Vi skal blandt andet smage deres 2013 Tokaji Aszú, 6 Puttonyos der fik Gold ved Decanter World Wine Awards i 2018.

I køkkenet har Morten Krogholm sammensat en særdeles spændende menu med 15 serveringer, baseret på årstidens råvarer af højeste kvalitet, som matcher de 13 fremragende ungarske vine. Der bliver smagt på de bedste vine fra Tokajs og Szekszárds område.

En smagning du sent glemmer!

Dato: Torsdag den 31. oktober 2019 kl. 18–22:30
Sted: Restaurant Kokkeriet
Arrangør: PaTrio Vin
Pris: 1599,–
Hjemmeside: https://patriovin.dk/product/winemake...

Vinøs Vinskole : Mousserende vine

Bliv bedre til vin end dine venner?

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne? et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne? der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne?

Medlemmer får 10% rabat

Dato: Torsdag den 31. oktober 2019 kl. 18:30–21
Sted: Lergravsvej 30
Arrangør: Vinøs Vinbar
Pris: 350,–
Hjemmeside: https://vinos2300.dk/events/vinskole

Vin og ost

Vin og ost er en nærmest magisk sammensætning og går for mange hånd i hånd. Men hvilke vine passer egentlig til hvilke oste, og hvilke kombinationer duer slet ikke? På denne aften smager vi os igennem 8 forskellige vine hver med en dertilhørende ost. Vi kommer hele paletten rundt og fra hvid og rød til sød og Port.

Dato: Torsdag den 31. oktober 2019 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 300,–

Fredags-Brunello

Vi smager 11 vine fra Montalcino – 8 Brunello. Fabio Gianetti fra La Fornace, kommer til København og præsenterer nye og gamle årgange. Denne helt igennem skønne lille vingård i Montalcino producerer ca. 10.000 flasker Brunello/Brunello Riserva og 6.000 flasker Rosso på de 4.5 ha beliggende i den østlige del af Montalcino. Vinene har ekstrem holdbarhed og La Fornace har altid haft økologisk produktion.

Dato: Fredag den 1. november 2019 kl. 17–19
Sted: Lergravsvej 30
Arrangør: Vinøs Vinbar / BB Vine
Pris: 495,–
Hjemmeside: https://vinos2300.dk/events/vinsmagni...

Champagne og andre bobler

Champagne er synonymt med mousserende vin – og vice versa. Men ikke alt der bobler er Champagne. På denne aften smager vi os igennem de mousserende vines univers fra Cava og Cremant til Sparkling og naturligvis Champagne.

Til smagningen serveres lidt hapsere, men dette udgør det ikke for et fuldt måltid, så det er en god idé ikke at komme på tom mave.

Dato: Torsdag den 7. november 2019 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 300,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Annonce

Annonce

Til forsiden…