Vinarrangementer

Winemakers dinner, gourmetaften, vinkursus?

Dit overblik over vinarrangementer i hele Danmark. Se hvad der sker i dit område og er du arrangør af et arrangement, må du meget gerne indsende dit arrangement – det er naturligvis kvit og frit. Eneste krav for optagelse er, at det skal handle om vin.

Arrangørerne er ansvarligt for oplysningerne i beskrivelsen, Winelab.dk er blot videreformidler.

Aktuelle arrangementer

Winemakers Dinner med Barolohuset Gianni Gagliardo

Hvem har ikke lyst til Barolo og friske trøfler…?

Det bliver er helt fantastisk aften når vi åbner op for posen og du får mulighed for at smage de fantastiske vine fra Barolo og omliggende områder i Piemonte.

Vi bliver ført godt igennem aftenen, når vi får besøg af Giovanna Innocenti fra den utrolig dygtige producent Gianni Gagliardo.

Vi skal bl.a. smage 4 helt fantastiske Barolo’er fra kr. 250,– til 1.150,–, så der bliver voldsom god kvalitet i glassene.

Aftenens vine bliver:

Apetizer:

  • 2018 Fallegro Bianco, Favorita

Forret:

  • Bresaola med friske trøfler
  • 201x Paulin, Dolcetto d’Alba
  • 2011 San Ponzio, Nebbiolo d’Alba

Hovedret:

  • Vildtragout
  • 2014 Barolo
  • 2013 Barolo

Oste fra Piemonte
2013 Barolo, Cru Castelletto
2013 Barolo, Cru Lazzarito

Dessert:

  • Hasselnøddekage
  • Villa M Rosato
  • Villa M Brachetto

Giannis historie begynder i 1970’erne da han gifter sig med datteren af Paolo Colla, en 4. generations vinproducent bosat i Piedmonte-området som havde en særlig forkærlighed for Barolo-vinene. Gianni kom fra en afholdsfamilie i den lille landsby Monticello d?Alba, men begyndte dag for dag at lære mere om vin.

I 1986 tog firmaet en stor drejning, for Gianni havde nu overtaget Paolo Collas vinproduktion og var nu blevet solo leder af vinhuset. Han besluttede at ændre navnet fra Paolo Colla til Gianni Gagliardo, og dermed ændrede han også vinstilen. Han begyndte med at udskifte de gamle fade i kælderen med nye mindre franske fade og lidt efter lidt fulgte fornyelsen af produktionen også. I dag er hans 2 ældste sønner gået ind i firmaet, Stefano i produktionen og Alberto i vinmarkerne. Gianni Gagliardo råder over 30 hektar jord og producerer hvert år 300.000 fl. vin. 30% bliver solgt i Italien og de resterende 70% eksporteres til over 25 forskellige lande. Familien har efterhånden dyrket vin i seks generationer, og de blev i 2010 nomineret ved ‘Oscar del Vino’ til den prestigefyldte titel ‘Bedste Vinhus’.

Overnatning:
Hvis der ønskes overnatning på stedet, vil det være muligt at overnatte på det yderst charmerende Hotel Ærø, som ligger direkte på Svendborg Havn.

Det er dog en god idé at reservere værelse i god tid, da det er et eftertragtet sted.

Dato: Fredag den 23. august 2019 kl. 18:30–22
Sted: Restaurant Ærø
Arrangør: Vinlandet, 62 21 07 60
Pris: 795,–
Hjemmeside: https://vinlandet.billet.dk/order/gat...

Rundt om tysk Riesling

En af verdens fineste druesorter, Riesling, også kendt som kongedruen i Alsace og Tyskland, klarer sig også rigtigt godt i Australien og Washington State. På grund af det høje, friske syreniveau kan Riesling drikkes ung som en forfriskende aperitif, men syren gør også, at vinen i den rigtige kvalitet kan lagre i flere årtier.

Hvor end den produceres, er Riesling-vin kendetegnet ved en kraftig, skarp aroma, der kan beskrives som skiftevis blomster, stål, honning og mineraler fra de enkelte vinmarker. Vinen er derfor velegnet til masser af retter med fisk eller lyst kød samt til fede ost.

Denne aften hylder vi denne skønne drue og smager os igennem 8 forskellige tyske vine fra forskellige områder, med forskellige sødmegrader og imellem er der et par rigtig flotte enkeltmarksvine.

Aftenens tyske program:

  • Schwedhelm, Riesling – Trocken – Zellertal, Pfalz 2017
  • Domdechant Wernersches Weingut, Hochheimer Riesling – Kabinett Trocken, Rheingau 2017
  • Villa Huesgen, Riesling – Schiefer, Mosel 2017
  • Bibo Runge, Riesling – Hargardun – Halbtrocken, Rheingau 2014
  • Riffel, Riesling Trocken, Scharlachberg, Rheinhessen 2017
  • Schwedhelm, Riesling – Schwarzer Herrgott – Grosse lage, Pfalz 2017
  • Domdechant Wernersches Weingut, Hochheimer Riesling – Spätlese, Rheingau 2015
  • Villa Huesgen, Riesling Auslese, Mosel 2015

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts vinforretning på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregå på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Torsdag den 29. august 2019 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2 A
Arrangør: Kjær sommerfeldt
Pris: 325
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Pinot Noir verden rundt

Vanen tro rejser vi jorden rundt med pinot noir druen, hvor vi smager 8 forskellige vine med hver sit udtryk. Fra den klassiske elegante Bourgogne til de voluminøse amerikanske og alt derimellem – heriblandt nye vine, der ikke har indgået i smagninger før.

Til smagningen serveres lidt hapsere, men dette udgør det ikke for et fuldt måltid, så det er en god idé ikke at komme på tom mave.

Dato: Torsdag den 29. august 2019 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 250,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Italiensk vin for begyndere…

Vil du vide mere om, hvordan du kan spotte en kvalitetsvin, og hvordan du læser etiketten?

Eller er du interesseret i, hvilken betydning årgangen har for kvaliteten og smagen af vinen?

Så kom med til vinsmagning onsdag den 4. september kl. 17.30–19.30.

Vi skal smage 8 vine i alt, fra EU og primært fra italienske Veneto, som ligger midt i Norditalien med Verona som hovedby og Gardasøen som grænse mod syd og vest. Vi skal også smage en vin eller to fra Vinho Verde i det nordvestlige hjørne af Portugal. Fælles for de to vinområder er friske, frugtige vine på lokale druesorter, som du ikke nødvendigvis har hørt navnet på før: Alvarinho, Loureiro, Trebbiano, og Garganega.

Der vil blive serveret brød og charcuteri til smagningen.

Mads Jordansen vil guide dig igennem EU’s kvalitetsmærkning, der har mange navne alt efter land: AOC/DOP/DOC/BOB. Han underviser på Dansk Sommelier Uddannelse og læser diploma i London hos den internationale vinuddannelse WSET.

Dato: Onsdag den 4. september 2019 kl. 17:30–19:30
Sted: Gastronomisk Innovation, Frederiksborggade 1 B, 4. th., 1360 København K (gennem gården)
Arrangør: Sopexa, Avive & Vinho Verde
Pris: 75,–
Hjemmeside: https://billetto.dk/e/italiensk-vin-f...

Pinot Noir Battle

Vinderen fra forårets Pinot Noir Battle indbydes her til at dyste mod en ny kombattant i temaet Frankrig Rundt. Som ved forårets battle dyster de to stridende parter i fire kategorier, og den, der vinder publikums gunst forlader arenaen med livet i behold – og tilbuddet om at stille op til efterårets battle. Forvent en underholdende aften med gode vine.

Til smagningen serveres lidt hapsere, men dette udgør det ikke for et fuldt måltid, så det er en god idé ikke at komme på tom mave.

Dato: Torsdag den 5. september 2019 kl. 19–21
Sted: Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Arrangør: Pinot Butik & Bar
Pris: 250,–
Hjemmeside: pinotvin.dk

Beaujolais smagning

Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais. Château des Jacques blev købt af Maison Louis Jadot i 1996, og blev siden det første Bourgogne-hus, der ejede to ejendomme i Beaujolais, idet de i 2001 købte en velbeliggende ejendom i Morgon.

Under kyndig rådgivning fra Jacques Lardière har Château des Jacques – tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder, og dermed hæve kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine. Således praktiserer man ikke længere maceration carbonique, der giver Gamay-druen en lys og frugtdreven stil. I stedet har man forlænget macerationsperioden med hjælp fra vildgær i helt op til en måned, i modsætning til normen i Beaujolais der foreskriver 10–12 dage, for dermed at trække mere farve, tannin og aroma ud af druerne. Efterfølgende lagrer den færdiggærede vin i omkring ti måneder i egefade, hvilket bestemt også afviger fra normen i Beaujolais. Tag med denne aften og se Beaujolais i et helt nyt lys!

Vi smager følgende vine:

  • Château des Jacques, Beaujolais – Clos de Loyse, Beaujolais 2018
  • Château des Jacques, Fleurie, Beaujolais 2014
  • Ch. des Jacques, Morgon Roche Noire 2008
  • Ch. des Jacques, Morgon Roche Noire 2006
  • Ch. des Jacques Moulin-à-Vent – Clos de Rochegrès 2013
  • Ch. des Jacques Moulin-à-Vent – Clos de Rochegrès 2004
  • Château des Jacques Moulin-à-Vent – La Rochelle 2011
  • Château des Jacques Moulin-à-Vent – La Roche 2003

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

NB. Smagningen vil foregår på dansk.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

Dato: Fredag den 6. september 2019 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2 A
Arrangør: Kjær sommerfeldt
Pris: 349,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Til forsiden…