Bolero, Shiraz, iltning eller gardiner?

Der er mange udtryk, når det kommer til vin, dyrkning af vin og ikke mindst smagning. 
Vi har samlet dem, vi mener du skal kunne, for at kunne begå dig.

Pinotage

Foto: Hendrik Holler

Sydafrikas signaturdrue. En ny sort, der blev frembragt ved universitetet i Stellenbosch i 1925, hvor professor Perold krydsede Pinot Noir med Cinsault, der på det tidspunkt var kendt under navnet Hermitage. De første større beplantninger kom i 1943, og i 1961 markedsførtes den første vin under navnet Pinotage.

I dag er Pinotage både elsket og hadet. Hadet fordi den er ny, anderledes og desværre har en tendens til at smage af henkogt frugt og lugte af oliemaling. Elsket fordi den er Sydafrikas helt egen, og med kærlig behandling kan den frembringe saftige og fyldige vine med mørk bærfrugt og eksotiske aromaer.

Pinotage sætter knop relativt tidligt og modner ligeså. Den sætter små druer med tykke skaller og yder rimeligt. God kvalitet kommer først fra ældre stokke og kræver reduktion af udbyttet. Disse besværlige træk til trods spreder Pinotage sig fra Sydafrika: I dag findes den også i mindre mængder i Australien, Brasilien, Californien og på New Zealand.

Rul til toppen