Coravin – skænk vin uden at åbne flasken

Af Thomas Bohl, 12/08/2017

Opfinderen Greg Lambrechts populære og patenterede vinsystem Coravin udvider nu systemet, så du ikke kun kan skænke fra flasker med korkpropper, men også fra flasker med skruelåg.

Coravin er et håndholdt apparat, der gør det muligt at skænke vin fra en flaske uden at åbne flasken først – og uden at resten af vinen bliver påvirket af luftens ilt. Apparatet monteres på flasken, en to-delt nål perforerer skånsomt korkproppen, og mens nålens ene kanal pumper den kemisk inaktive gas argon ned i flasken, strømmer vinen op gennem den anden og flyder ud gennem en skænkehane. Korkens fleksibilitet gør, at proppen trækker sig sammen igen efter nålestikket.

Så vidt alt virker, som det skal, sætter det dig altså i stand til at skænke et glas vin fra en dyr eller sjælden flaske uden at skulle åbne og bruge hele flasken. Ifølge Coravin er det på den måde muligt at skænke frisk vin fra en flaske i op til tre måneder. Det skaber nye muligheder for både restauranter, vinbarer og den helt almindelige forbruger, og modtagelsen har da også været meget positiv.

Prisen for en Coravin ligger på mellem 1500–2500 kroner afhængigt af modellen, mens patroner med argon koster 140 kroner for to styk hos Løgismose, som er dansk forhandler af Coravin.

Nyt fleksibelt skruelåg

Seneste skud på stammen er så en tilføjelse, der gør det muligt at gøre det samme med flasker lukket med skruelåg. Dog må man her fjerne det oprindelige skruelåg og øjeblikkeligt erstatte det med Coravins alternativ: En tætsluttende plastic- og gummibaseret hætte med en silikoneprop øverst i midten, hvor Coravins kanyle kan trænge igennem. Selve skænkemekanismen forbliver altså den samme, blot tilføjes nu den nye lukning til erstatning af det oprindelige skruelåg. Det enkelte nye skruelåg skal kunne klare godt 50 skænkninger og er fuldt ud kompatibel med de modeller af Coravin, der nu er på markedet.

Allerede kort efter lanceringen af den originale Coravin i 2013 blev en løsning til vine lukket med skruelåg efterspurgt. Coravins nye skruelåg blev i juli i år sendt på markedet i Australien og New Zealand, hvor langt de fleste flasker er med skruelukning. Det kommer på markedet i Danmark senere på året.

Se hvordan Coravin virker

Til forsiden…