Tidlig og hurtig tysk vinhøst

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 13/10/2014

Foto: DWI

Tyske vinavlere har udsigt til en usædvanlig tidlig og hurtig høst i år, samtidig med at kvaliteten er høj, melder Det tyske Vininstitut (DWI). Baggrunden har dog været et udfordrende år i markerne.

I de kommende dage forventer mange tyske vinhuse at høste deres sentmodnede druer som eksempelvis Riesling. Det markerer afslutningen på høsten af årgang 2014. På trods af den hurtige og tidlige høst har druerne opnået en perfekt modning, hvilket lover godt for deres kvalitet.

Året startede da også med en ekstremt tidlig blomstring, efterfulgt af en lang vækstperiode.

Noget kunne desuden tyde på, at den tyske høst anno 2014 mængdemæssig kommer til at ligge en anelse over den gennemsnitlige høst på 9,2 mio. hektoliter most, og vinavlerne ser derfor frem til at kunne imødekomme både den sædvanlige efterspørgsel efter tysk vin og tilgodese nye markeder. Vel at mærke efter et relativt lille udbytte i 2013.

Den hurtige og tidlige høst kommer dog på en lidt udfordrende baggrund, idet både sygdomme – især blandt de røde druer – og vejret i høstperioden har tvunget vinbønderne til hurtig. I september og oktober har perioder med varmt vejr og megen regn og fugt krævet hårdt arbejde i vinmarkerne. Ifølge DWI har flere vinhuse i år dog kunnet profitere af de seneste års investeringer i moderne maskiner, teknikker og processer, som de har foretaget på grund af udsigten til klimaforandringerne og det medfølgende mere ekstreme vejr. Med nyt udstyr har vinhusene kunnet afbøde de ellers uundgåelige konsekvenser af et lidt udfordrende år.

Vi ser frem til at smage på resultaterne fra anstrengelserne på markerne og i kældrene.

Annonce

Til forsiden…