Tyskland

Seneste artikler

Württemberg

Rød revolution: Sydtyske Württemberg er i dag leveringsdygtig i elegante og delikate rødvine, som – hvis du kan finde frem til dem – oven i købet giver smæk for skillingen.

Mittelrhein

Mittelrhein

Mittelrhein er en spektakulær strækning af Rhinen, også kendt som Rhinslugten, mellem byerne Bonn og Bingen. Området ligger langs Rhinforløbet øst for områderne Nahe, Mosel og Ahr.

Rheingau 2016 – en fortælling om en besværlig vinhøst

2016 var en besværlig vinhøst i store dele af Europa. Rheingau var ingen undtagelse. Læs her Sofie Lem Hansens personlige beretning fra et seks ugers praktikophold i høsten hos Georg Breuer.

Sachsen

Sachsen

Tysklands østligste vindistrikt og dets tredjemindste, men et område, der er på vej frem og værd at holde øje med i fremtiden.

Hessische Bergstrasse

Hessische Bergstrasse

Hessische Berstrasse er den mindste tyske vinregion, beliggende mellem floderne Rhinen, Main og Neckar på skråningerne op mod den lille bjergkæde Odenwald.

Øvrige artikler

Tidlig høst af sjælden tysk Eiswein

Den 30. november var vinbønderne i flere tyske vinregioner heldige: De var i stand til at høste ‘dybfrosne druer’, så de i år kan producere den efterhånden sjældne Eiswein.

Ekspertpanel kårer de 30 bedste tyske vine på det danske marked

Et panel af danske vineksperter har netop kåret de 30 bedste tyske vine på det danske marked. Kåringen fandt sted via en blindsmagning.

Riesling week 2015

Tyskerne er over os igen – Riesling Week er i gang

Tysk Vinkontor kører igen i år charmeoffensiv i Danmark for tysk vins superstar Riesling. Flere danske restaurationer, vinbarer og vinhandler har derfor sat Riesling på programmet.

Tim Raue – Berlins asiatiske hotspot

Et besøg hos restauranten »Tim Raue« i Berlin er et sublimt bombardement af dufte og smage – og et helt enestående triumftog i matchning mellem asiatisk inspireret mad og vin.

Tidlig og hurtig tysk vinhøst

Tyske vinavlere har udsigt til en usædvanlig tidlig og hurtig høst i år. Samtidig er kvaliteten høj, melder Det tyske Vininstitut (DWI). Baggrunden har dog været et udfordrende år i markerne.

Riesling Week – smag på tysk Riesling fra 19.-25. maj 2014

Riesling Week er kommet for at blive. På vinbarer, restauranter og hos vinhandlere i København er der masser af gode tilbud og smagninger med tysk Riesling. Og i år er Aarhus også med!

Så fik tyskerne endelig høstet Eiswein

Sidste vinter lå det meste af Europa i en dybfryser, men i år har temperaturerne været noget lunere. Udsigten til Eiswein årgang 2011 i Tyskland var derfor dystre, men for en uge siden skete »miraklet«.

Pænt resultat for tysk Pinot Noir ved international vinkonkurrence

Deutsches Weininstitut (Det Tyske Vininstitut) afholdte i forrige uge en international vinkonkurrence, hvor en anerkendt jury i en blindtest skulle finde de ti bedste Pinot Noir fra alverdens vinmarker. Resultatet overraskede og imponerede juryen.

Til forsiden…