The Yeatman- på vinhotel i Porto

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 06/04/2011

The Yeatman

Forestil dig at være på et smukt klassisk hotel, hvor alt handler om vin. Winemakers dinner flere gange om ugen, et værelse indrettet med effekter fra et bestemt vinhus og en restaurant med et vinkort i international topklasse. Eller hvad med en spa-behandling med produkter udvundet fra vindruer? The Yeatman i Porto har – udover en sindssygt smuk udsigt – det hele og er stadig til at komme i nærheden af for penge.

Jeg var første gang forbi The Yeatman i december 2010, som dengang var helt nyåbnet. Jeg blev betaget. Vi er i Portugals næststørste by, Porto, hvor Portvinen stammer fra. Hotellet er designet med britisk inspiration.

The Yeatman ligger på en bjergskråning i området Vila Nova de Gaia, med udkig til Dourofloden, Ponte Luís I (byens smukke bro designet af én af Eiffels arkitekter) og ikke mindst den smukke bymidte i Porto. En gåtur på 10 minutter fører ned til bredden af Douro, cafeer og ikke mindst alle de kendte portvinshuse, der ligger skulder ved skulder i byen.

Der er risiko for, at samtalen går i stå under en middag, når udsigten er så betagende, at det ligner et postkort. Om aftenen er det – om muligt, endnu smukkere. Porto er én af Europas lidt ukendte perler.

Top restaurant med uoverskueligt stort vinkort

The Yeatmans restaurant har allerede markeret sig i Porto, selvom den kun har eksisteret siden december 2010. Jeg valgte restaurantens flagskib – regionalmenuen. Den giver en rundtur i regionernes råvarer og naturligvis – og ikke mindst – vine. Jeg endte med hele 13 retter og 8 forskellige vine. Køkkenets stil var international og innovativt på et super højt niveau og tydeligt tilberedt af gode råvarer. Vinmæssigt kom vi rundt i 6 forskellige regioner – fra nord til syd – og i mange forskellige stilarter, lette hvide, kraftige hvide, både med let sødme og knastørre. De røde på samme måde. Det var en overdreven lækker rundtur i Portugals mad- og vinmæssige styrke. Restauranten modtog i 2011 sin første Michelinstjerne.

Køkkenchef Ricardo Costa gør et par serveringer klar!

Vinothérapie Spa

Hotellets spa rummer de klassiske ydelser som forskellige typer af massage. Men du kan også prøve
aroma terapier, fx en afstressende hovedmassage, mens du sidder i et træbadekar fyldt med Vinothérapie-produkter, der alle er udvundet fra druer. Nedgangen til spa-afdelingen går gennem en fancy trappe inden i en kæmpe stor trætønde. Efter massagen kan man fx tage en tur i det romerske bad eller den udendørs swimmingpool.

Den futuristiske helix-formede nedgang til spa-afdelingen

The Yeatman er ideel, hvis du på din weekend eller ferie ønsker at have en base i en by, hvor du både kulturelt og gastronomisk bliver underholdt og udfordret. Lejer du en bil, kan du på kort tid være ude i nogle af regionens vinområder, men husk også at besøge nogle af portvinshusene langs Dourofloden. En flybillet fra København kan i fx juni fåes til knap 1.800 kr.

The Yeatman
Rua do Choupelo,
4400–088 Vila Nova de Gaia,
Porto – Portugal | Tel +351 22 013 3100 |
relax@theyeatman.com
www.the-yeatman-hotel.com

Et værelse koster fra ca. 1.500 kr. og opefter – afhængig af sæsonen.

Til forsiden…