Østrig

Seneste artikler

Thermenregion

Thermenregion er et stort og forskelligartet vinområde syd for Wien. Navnet stammer fra de varme, svovlholdige kilder, kendt som Thermen eller Baden, som findes i den centrale del af området.

Kamptal

Kamptal er et af Østrigs klassiske vinområder. En dal beliggende omkring floden Kamp, hvor den rinder ud i Donau. Langenlois er hovedbyen og samtidig Østrigs nok største vinby.

Wachau

Østrigs mest berømte vinområde er uden tvivl Wachau. I en dyb dal langs Donau strækker vinmark efter vinmark sig op ad de stejle skråninger langs floden.

Traisental

Traisental er et ganske lille, men meget spændende, område på den sydlige side af Donaufloden langs dens lille biflod Traisen. Området grænser op mod Kremstal i nord og Wagram i øst.

Wagram

Wagram var frem til 2007 blot kendt som Donauland og har længe ligget i skyggen af naboerne Wachau, Kremstal og Kamptal. Ophøjelsen til selvstændigt vindistrikt med eget navn markerede nye tider.

Øvrige artikler

Østrig udvider sin vinlovgivning

Østrig er som vinland i stadig bevægelse, og landets lovgivning følger med. Den seneste reform fra 2009 suppleres nu med en række tiltag.

Grüner Veltliner

De østrigske druer

Du kender sikkert Grüner Veltliner og Zweigelt, men en række andre østrigske druesorter er i disse år på vej frem. Læs med her og bliv klogere på, hvad du i fremtiden skal holde øje med.

Til forsiden…