Italien

Seneste artikler

Biondi-Santi: Brunellos ikoniske fadder

En af italiens vinøse superstjerner og internationale sværvægtere er unden tvivl Brunelloen, eller Brunello di Montalcino, som den retteligt hedder. Biondi-Santi var de første, som i slutningen af det 19. århundrede skabte Brunelloen.

Franciacorta – drømmen som blev virkelig

For over 55 år siden drømte Franco Ziliani om, at fattige og halvdeprime Franciacorta i Lombardiet skulle have sine egne mousserende vine med Champagne som forbillede. Unge vilde drømme, som ikke forblev drømme.

Sannio – A rising star

Vi kender først og fremmest den italienske region Campanien for kraftige røde vine, men hvide vine gør sig faktisk også for alvor godt i vinområdet Sannio, både kvantitativt og kvalitativt.

Stor test af 50 Amarone della Valpolicella – danskernes julevin

Stor test af Amarone. Hvad skal en Amarone koste, for at den smager af Amarone? Hvilke vinhandlere har de bedste vine på hylderne? Læs med i testen af 50 juleaktuelle Amaroner.

Norditalienske bobler – Moscato og Brachetto

Piemonte er anerkendt for sine intense og komplekse røde vine. Vine rige på syre og tanniner og med en vis strenghed over sig. Piemonte er dog også ophav til mere lettilgængelige vine som Moscato d’Asti og den røde slægtning Brachetto d’Acqui.

Øvrige artikler

Italiens vinskandale der i 1986 slog 23 mennesker ihjel

Verden blev i 1986 rystet af en kæmpe italiensk vinskandale. Vin var blevet tilsat træsprit for at hæve alkoholniveauet. Hele 23 mennesker døde, og et endnu større antal blev syge eller blinde.

Fem gode vinbarer i Rom

Rom er spækket med små hyggelige og autentiske vinbarer. Der er naturligvis mest fokus på Italiens mangfoldige vine, men flere steder finder du også vine fra andre europæiske lande eller naturvine. Her er anbefalinger fra en lokalkendt.

Gambero Rosso og de 3 glas

Den nye udgave af den ulitmative italienske vinguide er på gaden. Og med den offentliggøres også listen over de vine, der har fået de maksimale og eftertragtede 3 glas, som Gambero Rosso er kendt for at uddele.

Kæmpernes kapløb : Spanien haler ind på Italien

Italien er verdens næststørste vinproducent efter Frankrig på førstepladsen. Men Spanien puster Italien seriøst i nakken og var i 2011 tæt på at indtage pladsen som verdens nr. 2.

Til forsiden…