Château Phélan Ségur solgt

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 05/09/2017

Foto: Château Phélan Ségur

Belgisk rigmand køber St-Estèphe-vinhuset, som har været ejet af brødrene Thierry, Laurent og Stéphane Gardinier siden 1984.

Phélan Ségur er netop blevet solgt til belgieren Philippe Van de Vyvere, som ejer shippingfirmaet Sea-Invest. Det skriver Decanter.com, som desuden fortæller, at overtagelsen forventes at ske tidligt i 2018, og at direktør Véronique Dausse og de øvrige ansatte fortsætter.

Der har længe været spekulationer om et salg af vinhuset. Det er blot ét af mange, som har skiftet ejerskab i år. Phélan Ségur råder over 70 hektar og er et af de mest anerkendte châteaux i St-Estèphe i det nordlige hjørne af Médoc-halvøen.

»Vi har besluttet at prioritere hovedparten af vores fremtidige investeringer til fine-food og high-end hoteller« udtalte brødrene Gardinier i en pressemeddelelse.

»Vin er en af vores største passioner og er stadig central for vores forretning, så vi vil bevare en tæt kontakt med vores vindyrkende venner« fortsætter brødrene.

»Min intention for Phélan Ségur er, at den forbliver en af de store vine fra St-Estèphe AOC«, udtalte den nye ejer, Van de Vyvere.

Brødrene Thierry, Laurent og Stéphane Gardinier har ejet Château Phélan Ségur siden 1984 Foto: Château Phélan Ségur

The Gardinier et Fils group ejer Hotel des Crayères i Champagne og hotelgruppen Taillevent i Paris og London, 500 hektar appelsinplantage i Florida og Comptoir du Caviar.

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…