Château d’Yquem aflyser årgang 2012

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 19/12/2012

Det kaotiske og ustabile vejr i store dele af Europa under høsten 2012 har nu krævet et prominent »offer«: Perlen i Sauternes, Chateau d’Yquem, har aflyst sin årgang 2012, efter at kraftig regn resulterede i et lavt udbytte af dårlig kvalitet. CEO Pierre Lurton har til det franske nyhedsbureau AFP bekræftet nyheden, og at en typisk årgang af førstevinen fra Chateau d’Yquem er på omkring 100.000 flasker og har en værdi af $ 33 millioner i salg. Beslutningen bakkes op af Bernard Arnault, formanden for luksusbrandkoncernen LVMH, der ejer sauternesslottet.

Pierre Lurton jokede i øvrigt med, at slottet er forbandet med en dårlig høst hvert 20. år, for netop i 1952, 1972 og 1992 blev høsten også droppet.

Château d’Yquem ligger i Sauternes tæt på den fugtgivende flod Gironde i den sydlige ende af det store vinområde Bordeaux. Slottet er ifølge 1855-klassifikationen klassificeret som Premier Cru Supérieur – som det eneste vinhus i Bordeaux. Château d’Yquem er kendt for at lave sublime og komplekst søde vine af druer, der har været angrebet af ædelråd (Botrytis cinerea) i vinmarkerne inden høsten. Priserne på vinen er mildest talt eksploderet de seneste årtier.

Vinen forhandles af mange vinhandlere i Danmark, og et pristjek viser, at har du 5.999,95 kr., kan du købe en Chateau d’Yquem 2007 hos Theis Vine.

Læs mere på Château d’Yquem’ netsted.

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…