Frankrig

Seneste artikler

Vinkooperativer: Er tusinde hoveder bedre end ét?

Tidens trend fokuserer på det særlige, unikke og originale. Hver eneste vinflaske skal i dag helst skille sig. Læs her, hvorfor det alligevel kan give mening, at store vinkooperativer fortsætter deres enorme, strømlinede produktion.

2019 var et besynderligt år i Bourgogne

Årgang 2019 i Bourgogne er ikke en helt normal årgang for området. Den favorable sommervarme hjalp med at modne druerne, men voldsomme udsving i vejret førte til varierende udbytte fra område til område.

jura wine region

Jura

Jura er et lille men spændende vindistrikt ved de vestvendte bjergskråninger på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Området producerer en række forskellige stilarter, flere ganske unikke for området.

Saint-Joseph

Saint-Joseph er hovedsageligt en rødvinsproducerende appelation beliggende i Nordrhône. Siden etableringen i 1956 har området opnået en god popularitet, og arealet er udvidet betragteligt.

Château Phélan Ségur solgt

Belgisk rigmand køber St-Estèphe-vinhuset, som har været ejet af brødrene Thierry, Laurent og Stéphane Gardinier siden 1984.

Øvrige artikler

Kooperativer – større end du tror.

Andelstanken florerer andre steder end i det danske landbrug. Ideen om, at den enkelte landmand leverer til en større fælles produktionsenhed, er på mange måder logisk og rationel.

Undersøgelse: Fransk vin indeholder pesticidrester

En fransk undersøgelse har i følge Decanter vist, at størstedelen af landets vine ikke kun indeholder vin, men også rester af sprøjtemidler.

Til forsiden…