Frankrig

Seneste artikler

jura wine region

Jura

Jura er et lille men spændende vindistrikt ved de vestvendte bjergskråninger på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Området producerer en række forskellige stilarter, flere ganske unikke for området.

Saint-Joseph

Saint-Joseph er hovedsageligt en rødvinsproducerende appelation beliggende i Nordrhône. Siden etableringen i 1956 har området opnået en god popularitet, og arealet er udvidet betragteligt.

Château Phélan Ségur solgt

Belgisk rigmand køber St-Estèphe-vinhuset, som har været ejet af brødrene Thierry, Laurent og Stéphane Gardinier siden 1984.

Vinsvindel: Mange millioner liter falsk Rhône-vin afsløret

Det franske dagblad Le Parisien kunne for få dage siden fortælle om en ny skandale i den franske vinindustri: Et større firma har med vilje lavet falsk markedsføring af op til 30 millioner liter vin.

Savoie – fra skiløjper til maleriske vinmarker

Selvom mange skisportselskende danskere kender området, er dets vine stort set ukendt land for os. Savoie ligger lige øst for Lyon, hvor Alperne begynder at rejse sig.

Øvrige artikler

Kooperativer – større end du tror.

Andelstanken florerer andre steder end i det danske landbrug. Ideen om, at den enkelte landmand leverer til en større fælles produktionsenhed, er på mange måder logisk og rationel.

Undersøgelse: Fransk vin indeholder pesticidrester

En fransk undersøgelse har i følge Decanter vist, at størstedelen af landets vine ikke kun indeholder vin, men også rester af sprøjtemidler.

Annonce

Annonce

Til forsiden…