Mendoza

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 11/08/2016

For foden af de gigantiske Andesbjerge ligger Argentinas største og vigtigste vinområde, Mendoza. For 100 år siden var her blot en gold, varm og knastør ørkenlignende slette.

Det er der sådan set stadig. I dag er der dog flyttet en million mennesker til området takket være vand fra Andesbjergene, som har gjort liv og vindyrkning mulig i dette barske klima. Kun i omegnen af 20 vinhuse var med fra starten og er dermed i dag over 100 år gamle. De fleste af de rundt regnet 900 vinhuse er af nyere dato, for det var først i 1990’erne, at udviklingen rigtig tog fart. Ekspertisen kom fra de fleste vinproducerende lande, men især franskmændene så muligheder i at etablere sig i et område, hvor der var helt andre muligheder end hjemme i Frankrig. På den måde blev og er Argentina sådan set stadig en vinøs legeplads og et sandt eksperimentarium.

Jordpriserne var oprindeligt også til at komme i nærheden af, og der opstod nærmest en wild west stemning og ånd over området, som i et eller andet omfang stadig kendetegner Mendoza.

Drilske dyrkningsforhold i ørkenen

Umiddelbart kan man godt forestille sig, at det er en drøm og let at dyrke vin i Argentina. Det er det også på visse punkter. For eksempel er de fremherskende tørre vinde perfekte til økologisk og biodynamisk dyrkning, da disse dyrkningformers normale udfordring er det modsatte, nemlig regn og fugt. Og så alligevel sker det også i Argentina, at vinbønderne udfordres og plages af råd og svampesygdomme i vinmarken. Årgang 2015 var desværre et eksempel på det. Masser af regn og varme skabte fugt og problemer i Mendozas normalt så tørre vinmarker. Tonsvis af druer rådnede bogstaveligt talt væk på vinstokkene. Heldigvis var det helt ekstreme forhold, der hører til undtagelserne, for normalt brager solen ned på Mendozas semi-ørkenslette og skaber gode vækstforhold – lidt for gode ind i mellem.

Malbec og især argentinsk Malbec er da også kendt og berygtet for at blive for overmoden og mangle struktur og syre. »Fokus er derfor kommet på at skabe vine med en lettere stil, mindre modenhed og dermed mindre alkohol. Det gør vi helt enkelt ved at høste tidligere, og det er en trend for Malbec for tiden« forklarer Andrej Razumovsky, som er medejer af det biodynamiske vinhus Alpamanta i Lujan de Cyuo.

Kulde, hagl og frost er et stort problem særligt i foråret, når de nye, sarte skud og senere blomstringen er udsatte. Men også høsten kan blive ramt af frost i Mendoza, da efterårsfrosten nogle år ankommer, inden druerne er i hus. Typisk for ørkenområder som Mendoza er der stor forskel på dags- og nattemperatur – et fænomen, som vindyrkerne til som regel dog er meget glade for, da det giver druerne en frisk syre og er med til at udvikle og intensivere aromaerne i druerne.

Der kan kun dyrkes druer på vinmarker med adgang til vand. Den årlige nedbør ligger på kun 200 millimeter – en tredjedel af den normale nedbørsmængde herhjemme i Danmark – og den fordamper hurtigt i ørkenslettens hede. Mendozas vejr er ekstremt tørt, fordi stort set al nedbør falder i Andesbjergene. Skyerne opstår i Stillehavet, regner noget af i Chile, mens den resterende nedbør falder i Andesbjergene. Tilbage er der en tør vind, som ofte kan få ret så meget fart på ned ad bjergsiden mod Argentina.

Med Côt i rygsækken

På druesiden er Mendoza uløseligt knyttet til Malbec – eller Côt, som den retteligt hedder. Helt tilbage i 1868 havde franskmanden Michel Pouget druen med I bagagen til Argentina. Det var allerede dengang en kendt og skattet drue i Frankrig. Den dyrkedes eksempelvis også i Bordeaux indtil 1956, hvor en kold vinter tog livet af stokkene. Efter dette chok vendte vinbønderne i Bordeaux Malbec ryggen, og den levede sidenhen et relativt stille liv i det sydvestlige Frankrig især omkring Cahors. Druen viste sig dog at passe perfekt til det varme argentinske klima og skaber nu generelt runde og frugtige vine med præg af brombær og hvide blomster. Høstes den, inden den er helt moden, eller dyrkes den i højden, går den mere i en mineralsk retning, hvor der også opstår et urtet præg, mens tanninerne bliver mere fremtrædende og giver vinene et længere lagringspotentiale. »Hvis vi er gode i kælderen, er det muligt at bevare den personlighed som terroiren skaber, men frem for alt skal Malbec være let at drikke« forklarer Andrej Razumovsky.

Argentinsk Malbec har da også, siden den slog igennem internationalt, været garant for en frugtig og ikke alt for ukompliceret vin, oftest i et prisleje fra omkring 50–70 kroner med god kvalitet for pengene. Denne Malbectype har været lokomotivet for Argentinas succes. Malbec har stadig et godt ry internationalt, selvom mange først er ved at opdage druen for alvor. Omvendt har druens popularitet i eksempelvis USA lidt under en større import af billig og ringe argentinsk Malbec. En udvikling, som ærger Andrej Razumovsky.

Bonarda og Torrontés er de to andre centrale druer i Mendozas dna. Den røde Bonarda mangler stadig at bevise sit internationale potentiale. Den blev medbragt af italienere og er plantet i vid udstrækning i Mendoza. Bonarda kan blive en af fremtidens argentinske stjerner, ikke mindst fordi flere vinhuse arbejder intenst med at finde druens sublime argentinske udtryk. Kritikere af druen tvivler på, at det kommer til at ske i Mendozas varme. Torrontés er ukompliceret, grøn drue, som er meget populær i Argentina. Den skaber friske, parfumerede og frugtige hvidvine, som i duft og smag kan minde om Muscat og Gewürztraminer. Det er en ukompliceret og frugtig vin med duft af modne vindruer og hvide blomster, men som også deler vandene. Dermed er der udsigt til, at Malbec forbliver den ubestridte argentinske hoveddrue.

Malbec udvikles i højden

Argentinerne er dog også godt klar over, at der kan og skal arbejdes endnu mere med Malbecdruen. Derfor udvises der også en stor opfindsomhed i at udvikle Malbec til også at vise andre og mere komplekse sider af sig selv, så den kan give endnu mere elegante og mineralske vine, som stadig er lette at drikke. Vinmarker i højden er en af løsningerne. Catena Zapata arbejder i Tupungato med vinmarker helt oppe i 1480 meters højde. I disse ekstreme vejr- og arbejdsforhold er vinhuset indtil videre lykkedes med at skabe formidable, elegante og strømlinede Malbecs og Chardonnays, som har fået kæmpe international anerkendelse. Det har været lidt af en igangsætter af en udvikling, der afprøver, hvad der sker med druerne, når vinstokkene får nogle højdemeter. Derfor ser man flere og flere vinhuse »flygter« fra Mendozas varme og op på Andesbjergenes køligere skråninger. Der er dog langt op til verdens højestbeliggende vinmarker, som er argentinske Bodega Colomés vinmarker i Salta i 3.111 meters højde.

Kaiken er ejet af Chiles kendte og store vinhus, Montes. Foto: Kaiken/PR

7 gode Mendozavinhuse du bør smage

Catena Zapata
Argentinas måske bedste og mest berømte vinhus som har lagt et kæmpe arbejde i at eksperimentere med vindyrkning i højden. Pionærfamilien plantede sine første Malbec tilbage i 1902 og for godt 25 år siden igangsatte Nicolas Catena en udvikling som specielt havde fokus på gamle vinstokke og vinmarker i op til 1600 meters højde som resulterer i verdensklasses Malbec og Chardonnays. (Forhandles af Philipson Wine)

Matias Ricciarelli
Søn af Jorge Riccitelli, chefwinemaker på Norton og har med sit eget projekt fået sat et nyt ansigt på Malbec. Vine med en stor mineralitet og ikke mindst saltet udtryk. Han er repræsentant for den nye generation der med karisma og moderne attitude appelerer til nye fans af Argentinsk vin, men ikke mindst på grund af særdeles veldrejede vine.

Kaiken
Chilenske Montes, skabte i 2001 dette vinhus og satte Aurelio Montes Jr i spidsen, for at have vine som kan supplere deres Chilenske. Deres Ultra-serie er en samling ret fokuserede røde og hvide vine, som vil vise at Argentina også er andet end Malbec. Topvinen Mai på 80 år gamle Malbec stokke fra tre forskellige terroirs, nærmer sig ikonisk status. (Forhandles af Vinoble)

Cavas de Weinert
Hubert Weber står i spidsen for dette unikke vinhus, som køber al druemateriale og kun fra upodede planter. Vinene laves og aldres i en historisk kælder fra 1890 hvor de lagres udelukkende på cement og gamle træfade. Brett præger vinene og giver dem Weinert karakter. Vinene frigives tidligst efter to år i kælderen. Sælger stadig gamle fremragende årgange. (Forhandles af Vinslottet)

Viña Cobos
Fælles projekt mellem californiske Paul Hobbs, Andrea Marchiori og ønologen Luis Barraud. Top ry og vine på alle niveauer. Solide basisvine med højt niveau og topvine fra gamle stokke, som er blevet internationale efterspurgte samleobjekter, takket være en berettet stjerneregn. (Forhandles af Philipson Wine)

Alta Vista
Jean-Michel Arcute har været vinmager i Pomerol på Château Clinet og har siden 1997, arbejdet sammen med Saint Emilion familien d’Aulan, på at skabe topvine i Lujan de Cuyo, Mendoza. Topvinen Alto har skabt international anerkendelse og er 80% Malbec og 20% Merlot. (Forhandles af Sigurd Müller Vinhandel

Pulenta Estate
Lidt overset nyere familieejet vinhus fra 1997, beliggende i Lujan de Cuyo, og med vinmarker i 900–1300 meters højde, fokuserer på Bordeauxdruer og blender dem naturligvis ofte med Malbec. At de også laver en ret så fornem Pinot Noir, viser blot at Pulenta Estate ved hvordan de skal arbejde i højden. (Forhandles af Propperiet)

Fakta om Mendoza

Vinregionen ligger i: Argentina.

Areal: 144.000 hektar (2008).

Vigtigste druesort:Malbec, Bonarda, Torrontés, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah, Tempranillo.

Områdets karakteristika:
Tidligere ørken med minimalt nedbør – omkring 200 mm hvert år (Bordeaux 900 mm). Meget varieret jordbund som følge af vulkansk aktivitet. Store højdeforskelle, hvis der dyrkes ved Andésbjernene. Har nogle af verdens højest beliggende vinmarker.

Eksempler på producenter i Mendoza:
Catena, Familia Zuccardi, Kaiken.

Anmeldte vine fra Mendoza

Pulenta Finca La Zulema Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Pulenta Finca La Zulema Malbec 2017

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 89,00 kr.

Dyb, intens duft af brombær og blå blommer. Saftig og fyldig mundfornemmelse med en blød blommefrugt og lakrids. Læs anmeldelse…

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 2012

Rødvin fra Zuccardi, Mendoza i Argentina, Forhandles af Jysk Vin, 99,95 kr.

Flot, sødmefuld duft, som er både moden og elegant med en mørk solbærfrugt. Krydret og med lidt cedertræ i kanten. God, fyldig og sort solbærfrugt med tobak og en dyb og kraftig fylde. Læs anmeldelse…

Renacer Enamore

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Renacer Enamore 2014

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 159,95 kr.

Æterisk, flot og rank rød frugt med masser af blå violer og et touch af træ. Umiddelbart tegner det til at være den bedste årgang, jeg endnu har smagt af denne amaroneinspirerede vin. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Trumpeter Malbec 2014

Rødvin fra Rutini Wines, Mendoza i Argentina, Forhandles af Skjold Burne Vinhandel, 99,00 kr.

Let genkendelig duft af Malbec med saftige, mørke bær og krydret sødme. Blød og fyldig frugt i munden og samme krydrede sødme i smagen. Læs anmeldelse…

arido malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Árido Malbec 2013

Rødvin fra Árido, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 88,00 kr.

Floralt præg i duften med blå septemberblommer. Det er mørkt, men friskt og rent. Højt niveau for prisklassen. Intens og blød frugt i retning af mørke skovbær og blå violer fylder munden. Læs anmeldelse…

Renacer Enamore

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Renacer Enamore 2013

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 149,95 kr.

Sødmefuld og moden, mørk frugt krydret med en let floralitet. Ret charmerende og intens. Stor sødme i smagen, som igen har et floralt præg. Læs anmeldelse…

Casarena Lauren’s Vineyard Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Casarena Lauren’s Vineyard Malbec 2011

Rødvin fra Casarena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Haller Vine, Vin & Vin, 229,00 kr.

Sort og saftig frugt med vanilje og et lækker fadpræg. Dufter af noget, der skal have et modspil fra maden. Smagen er harmonisk med en mørk brombærfrugt og blå violer. Læs anmeldelse…

Sophenia Altosur Malbec Rosé

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Sophenia Altosur Malbec Rosé 2014

Rosévin fra Finca Sophenia, Mendoza i Argentina, Forhandles af Kjær Sommerfeldt, 75,00 kr.

Friske sommerjordbær, rabarber og kirsebær i en flot og delikat bærsymfomi med lakrids og mynte, der danner bagtrop. Læs anmeldelse…

Zuccardi Q Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Zuccardi Q Malbec 2012

Rødvin fra Zuccardi, Mendoza i Argentina, Forhandles af Jysk Vin, 89,95 kr.

Brombær, blommer og varme søde krydderier i duften. Smagen er kommet og domineret af formidabel frisk blåbær- og blommefrugt. Den afdæmpede syre og tanninerne spiller flot sammen. Læs anmeldelse…

Alamos Malbec Rosé

BedÝmmelse: 6/6 stjerner

Alamos Malbec Rosé 2014

Rosévin fra Alamos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 49,00 kr.

Sprød duft præget af jordbær med lidt lakrids i kanten, og kompleksitet fra lagringen sur lie. God fylde i frugten. De sprøde jordbær går igen i smagen, og alt sammen arbejder i samme retning og underholder på fineste vis. Læs anmeldelse…

Bodegas Caro Aruma Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Bodegas Caro Aruma Malbec 2011

Rødvin fra Bodegas Caro, Mendoza i Argentina, Forhandles af Skjold Burne Vinhandel, 129,75 kr.

Jordede toner og mørke, søde skovbær. Storladent og velkomponeret. Sød, rød frugt og flot blød mundfylde. Balanceret og elegant vin med smidige tanniner og et æterisk præg. Læs anmeldelse…

pulenta estate malbec

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Pulenta Estate Malbec 2011

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 125,00 kr.

Urter i duften – i retning af persille. Brombær og kirsebær med en bagvedliggende mineralitet. Saftig mundfornemmelse, rund frugt med lidt udtørrende tanniner og en anelse halm i afslutningen. Læs anmeldelse…

Pulenta Estate Gran Cabernet Franc

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Pulenta Estate Gran Cabernet Franc 2010

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 285,00 kr.

Koncentreret duft af skovjordbær, barken fra et hyldebærtræ, brændenælder og bålrøg. Fyldig og afrundet smag. Masser af moden rød bærfrugt og alligevel et lidt umodent, grønt touch. Læs anmeldelse…

Lagarde Altas Cumbres Malbec

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Lagarde Altas Cumbres Malbec 2012

Rødvin fra Lagarde, Mendoza i Argentina, Forhandles af Vinmonopolet, 69,95 kr.

En duft af søde kirsebær og blommer med et ristet kaffepræg fra fadlagringen. Søde tanniner og en frisk rød frugt, der er en anelse mindre sød, end duften lægger an til. Læs anmeldelse…

Bodegas Renacer Punto Final Cabernet Sauvignon

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Bodegas Renacer Punto Final Cabernet Sauvignon 2012

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 79,95 kr.

Krydret duft med solbær og hyldebær. Mellemkraftig vin med masser af frugt og toner af jord, tobak, ristede nødder, men også et lidt grønt præg. Læs anmeldelse…

arido malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Árido Malbec 2012

Rødvin fra Árido, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 83,17 kr.

Blå violer og bærsymfoni i duften, bakket op af et ristet fadpræg. Frisk frugt, masser af blå violer og et flot integreret fad, der spiller super godt sammen med frugten. Læs anmeldelse…

Pulenta Estate La Flor Malbec

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Pulenta Estate La Flor Malbec 2013

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 95,00 kr.

Mørk duft af brombær, chokolade og ikke mindst engelsk lakrids. Intens og mørk smag, saftig og dyb frugt og en god struktur og kraft. Masser af violer i eftersmagen. Perfekt til kraftigt kød. Læs anmeldelse…

Trapiche Melodias Winemakers Sellection Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Trapiche Melodias Winemakers Sellection Malbec 2011

Rødvin fra Trapiche, Mendoza i Argentina, Forhandles af AMKA, 69,95 kr.

Brombær, vanilje og lidt træ i duften på denne flotte argentinske Malbec. Tørt frugtudtryk i smagen. Mynte, chokolade og røde bær, der afslutter med et saftigt aftryk. Læs anmeldelse…

Pulenta Pinot Noir IX

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Pulenta Estate Pinot Noir IX 2010

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 185,00 kr.

Støvet frugt, fugtig skovbund og diskret præg af Kongen af Danmark-bolcher (anis). Elegant og dyb frugt, lidt genkendelig Pinot Noir, men med lidt flere muskler end sædvanlig. Læs anmeldelse…

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay 2012

Hvidvin fra Nicolas Catena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 39,95 kr.

Lækker og noget intens duft af eksotisk moden frugt og lakrids. Flot smag med en elegant frugt, charmerende Chardonnaykarakter og en fin balance. Læs anmeldelse…

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2010

Rødvin fra Bodega Aleanna, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 99,95 kr.

Lækre mørke bær i duften. Solbær, brombær og søde opbakkende krydderier. Fløjlsblød vin, der med en afrundet frugt, syre og tanniner charmerer og efterlader et stort indtryk. Læs anmeldelse…

Kaiken Ultra Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Kaiken Ultra Malbec 2010

Rødvin fra Kaiken, Mendoza i Argentina, Forhandles af Bichel Vine, 99,75 kr.

Masser af skovbær – primært brombær – i den mørke og dybe duften med lidt vanilje og mørk chokolade. Der er smæk på vinens mørke og kompakte frugt, der udgør rygraden i vinen. Læs anmeldelse…

Allegrini+Renacer Enamore

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Allegrini+Renacer Enamore 2011

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 139,95 kr.

Søde røde bær, mineralitet, lidt sort peber og træ i et harmonisk mix i Enamores duft. Masser af sødlig frugt, en blød syre og en rund storhed præger vinen, der fylder super meget i munden Læs anmeldelse…

Famiglia Bianchi Cabernet Sauvignon

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Famiglia Bianchi Cabernet Sauvignon 2010

Rødvin fra Valentin Bianchi Sacif, Mendoza i Argentina, Forhandles af H.J. Hansen Vin, Vinspecialisten, 80,00 kr.

Fabelagtig duft af mørke, røde bær i et lækkert samspil med fadlagringen. De 12 måneder på fad fornægter sig ikke, men er fint integrerede. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

1884 Reservado Malbec 2012

Rødvin fra Escorihuela Gascon, Mendoza i Argentina, Forhandles af Vinoble.dk, 79,00 kr.

Ristet og meget mørk smag. Træ, blommer og violer. Mørk intens violsmag. Jeg har da aldrig smagt det så intenst. Normalt er det Syrah fra Rhône, der har det i sig. Læs anmeldelse…

Anmeldte vine fra Mendoza

Pulenta Finca La Zulema Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Pulenta Finca La Zulema Malbec 2017

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 89,00 kr.

Dyb, intens duft af brombær og blå blommer. Saftig og fyldig mundfornemmelse med en blød blommefrugt og lakrids. Læs anmeldelse…

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 2012

Rødvin fra Zuccardi, Mendoza i Argentina, Forhandles af Jysk Vin, 99,95 kr.

Flot, sødmefuld duft, som er både moden og elegant med en mørk solbærfrugt. Krydret og med lidt cedertræ i kanten. God, fyldig og sort solbærfrugt med tobak og en dyb og kraftig fylde. Læs anmeldelse…

Renacer Enamore

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Renacer Enamore 2014

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 159,95 kr.

Æterisk, flot og rank rød frugt med masser af blå violer og et touch af træ. Umiddelbart tegner det til at være den bedste årgang, jeg endnu har smagt af denne amaroneinspirerede vin. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Trumpeter Malbec 2014

Rødvin fra Rutini Wines, Mendoza i Argentina, Forhandles af Skjold Burne Vinhandel, 99,00 kr.

Let genkendelig duft af Malbec med saftige, mørke bær og krydret sødme. Blød og fyldig frugt i munden og samme krydrede sødme i smagen. Læs anmeldelse…

arido malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Árido Malbec 2013

Rødvin fra Árido, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 88,00 kr.

Floralt præg i duften med blå septemberblommer. Det er mørkt, men friskt og rent. Højt niveau for prisklassen. Intens og blød frugt i retning af mørke skovbær og blå violer fylder munden. Læs anmeldelse…

Renacer Enamore

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Renacer Enamore 2013

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 149,95 kr.

Sødmefuld og moden, mørk frugt krydret med en let floralitet. Ret charmerende og intens. Stor sødme i smagen, som igen har et floralt præg. Læs anmeldelse…

Casarena Lauren’s Vineyard Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Casarena Lauren’s Vineyard Malbec 2011

Rødvin fra Casarena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Haller Vine, Vin & Vin, 229,00 kr.

Sort og saftig frugt med vanilje og et lækker fadpræg. Dufter af noget, der skal have et modspil fra maden. Smagen er harmonisk med en mørk brombærfrugt og blå violer. Læs anmeldelse…

Sophenia Altosur Malbec Rosé

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Sophenia Altosur Malbec Rosé 2014

Rosévin fra Finca Sophenia, Mendoza i Argentina, Forhandles af Kjær Sommerfeldt, 75,00 kr.

Friske sommerjordbær, rabarber og kirsebær i en flot og delikat bærsymfomi med lakrids og mynte, der danner bagtrop. Læs anmeldelse…

Zuccardi Q Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Zuccardi Q Malbec 2012

Rødvin fra Zuccardi, Mendoza i Argentina, Forhandles af Jysk Vin, 89,95 kr.

Brombær, blommer og varme søde krydderier i duften. Smagen er kommet og domineret af formidabel frisk blåbær- og blommefrugt. Den afdæmpede syre og tanninerne spiller flot sammen. Læs anmeldelse…

Alamos Malbec Rosé

BedÝmmelse: 6/6 stjerner

Alamos Malbec Rosé 2014

Rosévin fra Alamos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 49,00 kr.

Sprød duft præget af jordbær med lidt lakrids i kanten, og kompleksitet fra lagringen sur lie. God fylde i frugten. De sprøde jordbær går igen i smagen, og alt sammen arbejder i samme retning og underholder på fineste vis. Læs anmeldelse…

Bodegas Caro Aruma Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Bodegas Caro Aruma Malbec 2011

Rødvin fra Bodegas Caro, Mendoza i Argentina, Forhandles af Skjold Burne Vinhandel, 129,75 kr.

Jordede toner og mørke, søde skovbær. Storladent og velkomponeret. Sød, rød frugt og flot blød mundfylde. Balanceret og elegant vin med smidige tanniner og et æterisk præg. Læs anmeldelse…

pulenta estate malbec

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Pulenta Estate Malbec 2011

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 125,00 kr.

Urter i duften – i retning af persille. Brombær og kirsebær med en bagvedliggende mineralitet. Saftig mundfornemmelse, rund frugt med lidt udtørrende tanniner og en anelse halm i afslutningen. Læs anmeldelse…

Pulenta Estate Gran Cabernet Franc

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Pulenta Estate Gran Cabernet Franc 2010

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 285,00 kr.

Koncentreret duft af skovjordbær, barken fra et hyldebærtræ, brændenælder og bålrøg. Fyldig og afrundet smag. Masser af moden rød bærfrugt og alligevel et lidt umodent, grønt touch. Læs anmeldelse…

Lagarde Altas Cumbres Malbec

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Lagarde Altas Cumbres Malbec 2012

Rødvin fra Lagarde, Mendoza i Argentina, Forhandles af Vinmonopolet, 69,95 kr.

En duft af søde kirsebær og blommer med et ristet kaffepræg fra fadlagringen. Søde tanniner og en frisk rød frugt, der er en anelse mindre sød, end duften lægger an til. Læs anmeldelse…

Bodegas Renacer Punto Final Cabernet Sauvignon

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Bodegas Renacer Punto Final Cabernet Sauvignon 2012

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 79,95 kr.

Krydret duft med solbær og hyldebær. Mellemkraftig vin med masser af frugt og toner af jord, tobak, ristede nødder, men også et lidt grønt præg. Læs anmeldelse…

arido malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Árido Malbec 2012

Rødvin fra Árido, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 83,17 kr.

Blå violer og bærsymfoni i duften, bakket op af et ristet fadpræg. Frisk frugt, masser af blå violer og et flot integreret fad, der spiller super godt sammen med frugten. Læs anmeldelse…

Pulenta Estate La Flor Malbec

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Pulenta Estate La Flor Malbec 2013

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 95,00 kr.

Mørk duft af brombær, chokolade og ikke mindst engelsk lakrids. Intens og mørk smag, saftig og dyb frugt og en god struktur og kraft. Masser af violer i eftersmagen. Perfekt til kraftigt kød. Læs anmeldelse…

Pulenta Pinot Noir IX

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Pulenta Estate Pinot Noir IX 2010

Rødvin fra Pulenta Estate, Mendoza i Argentina, Forhandles af Propperiet, 185,00 kr.

Støvet frugt, fugtig skovbund og diskret præg af Kongen af Danmark-bolcher (anis). Elegant og dyb frugt, lidt genkendelig Pinot Noir, men med lidt flere muskler end sædvanlig. Læs anmeldelse…

Trapiche Melodias Winemakers Sellection Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Trapiche Melodias Winemakers Sellection Malbec 2011

Rødvin fra Trapiche, Mendoza i Argentina, Forhandles af AMKA, 69,95 kr.

Brombær, vanilje og lidt træ i duften på denne flotte argentinske Malbec. Tørt frugtudtryk i smagen. Mynte, chokolade og røde bær, der afslutter med et saftigt aftryk. Læs anmeldelse…

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay 2012

Hvidvin fra Nicolas Catena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 39,95 kr.

Lækker og noget intens duft af eksotisk moden frugt og lakrids. Flot smag med en elegant frugt, charmerende Chardonnaykarakter og en fin balance. Læs anmeldelse…

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2010

Rødvin fra Bodega Aleanna, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 99,95 kr.

Lækre mørke bær i duften. Solbær, brombær og søde opbakkende krydderier. Fløjlsblød vin, der med en afrundet frugt, syre og tanniner charmerer og efterlader et stort indtryk. Læs anmeldelse…

Allegrini+Renacer Enamore

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Allegrini+Renacer Enamore 2011

Rødvin fra Bodegas Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 139,95 kr.

Søde røde bær, mineralitet, lidt sort peber og træ i et harmonisk mix i Enamores duft. Masser af sødlig frugt, en blød syre og en rund storhed præger vinen, der fylder super meget i munden Læs anmeldelse…

Kaiken Ultra Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Kaiken Ultra Malbec 2010

Rødvin fra Kaiken, Mendoza i Argentina, Forhandles af Bichel Vine, 99,75 kr.

Masser af skovbær – primært brombær – i den mørke og dybe duften med lidt vanilje og mørk chokolade. Der er smæk på vinens mørke og kompakte frugt, der udgør rygraden i vinen. Læs anmeldelse…

Famiglia Bianchi Cabernet Sauvignon

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Famiglia Bianchi Cabernet Sauvignon 2010

Rødvin fra Valentin Bianchi Sacif, Mendoza i Argentina, Forhandles af H.J. Hansen Vin, Vinspecialisten, 80,00 kr.

Fabelagtig duft af mørke, røde bær i et lækkert samspil med fadlagringen. De 12 måneder på fad fornægter sig ikke, men er fint integrerede. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

1884 Reservado Malbec 2012

Rødvin fra Escorihuela Gascon, Mendoza i Argentina, Forhandles af Vinoble.dk, 79,00 kr.

Ristet og meget mørk smag. Træ, blommer og violer. Mørk intens violsmag. Jeg har da aldrig smagt det så intenst. Normalt er det Syrah fra Rhône, der har det i sig. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Urban Uco Malbec 2012

Rødvin fra O. Fournier, Mendoza i Argentina, Forhandles af Skjold Burne Vinhandel, 79,75 kr.

Mørk duft af modne røde bær som jordbær og hindbær suppleret af søde krydderier og af vaniljeis. Smagen fortsætter på de mørke tangenter og har et frugtigt præg med krydrede tanniner. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Catena Chardonnay High Mountain Vines 2012

Hvidvin fra Nicolas Catena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 129,95 kr.

Frisk lime, hvide blomster og lidt træ i duften. Vinen er fra højtliggende vinmarker, og det fornemmes derfor klart, at det ikke er endnu en doven Chardonnay fra Argentina. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Famiglia Bianchi Cabernet Sauvignon 2009

Rødvin fra Valentin Bianchi Sacif, Mendoza i Argentina, Forhandles af H.J. Hansen Vin, Vinspecialisten, 100,00 kr.

Tør intens frugt, mest solmodne solbær bakket op af træ. Også i smagen finder du en varm intens frugt. Typisk Mendoza. Igen med solbærkarakter frugt og ikke mindst fad. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Casarena Reserva Malbec 2010

Rødvin fra Casarena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Haller Vine, Vin & Vin, 129,00 kr.

Tætpakket duft med blå violer, skovbund og et snert jordbær. Meget intens og forførende. Smagen er blød med en lav syre. Igen violer og masser af moden, men frisk frugt. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 6/6 stjerner

Alamos Chardonnay 2012

Hvidvin fra Alamos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 49,95 kr.

Masser af træ, mineralitet og masser af eksotisk frugt i duften, som er klasser over, hvad du kan forvente i dette prisleje. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 3/6 stjerner

Alpamanta Natal Malbec 2010

Rødvin fra Alpamanta, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 79,95 kr.

Mørke kirsebær og bagvedliggende mørke toner, der virker lidt »pruttede« (duft af svovl). Saftig blød og rund frugtig grillvin. Læs anmeldelse…

Amancaya Gran Reserva

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Amancaya Gran Reserva 2010

Rødvin fra Barons de Rothschild (Lafite)/Nicolas Catena, Mendoza i Argentina, Forhandles af Skjold Burne Vinhandel, 139,75 kr.

Kraftig duft af solbær, brombær og ikke mindst fad. Smagen har en flot stor frugt og spiller også på brombærrene med en del fad, der vil udvikle sig de kommende år. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Elsa Bianchi Malbec 2012

Rødvin fra Bodega Valentin Bianchi, Mendoza i Argentina, Forhandles af H.J. Hansen Vin, Vinspecialisten, 75,00 kr.

Røde bær og tykmælk dominerer den kraftige og vedholdende duft, der samlet minder om sommerens rødgrød med fløde. Læs anmeldelse…

Alamos Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Alamos Malbec 2011

Rødvin fra Alamos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 49,95 kr.

Duft af friske røde bær og kirsebær med brombærsyltetøj i baggrunden. Frisk, lækker og meget udadvendt. Smagen er lidt lettere, end duften giver forventning om, men vinen fejler intet af den grund. Læs anmeldelse…

Kaiken Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Kaiken Malbec 2010

Rødvin fra Kaiken, Mendoza i Argentina, Forhandles af Bichel Vine, 65,00 kr.

Duft med masser af blomsterthe, solbær og fad. Yummi! Saftig vin, som opleves blød og rund. Smukke bløde tanniner, en del fadpræg og engelsk lakrids i eftersmagen. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Punto Final Reserva Malbec 2010

Rødvin fra Bodega Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 109,95 kr.

Påtrængende duft af modne kirsebær med træ fra fadlagringen og noget mineralsk i baggrunden. Virkelig rar, varm og imødekommende. Læs anmeldelse…

Alamos Chardonnay 2011

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Alamos Chardonnay 2011

Hvidvin fra Alamos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 49,95 kr.

Umiskendelig Chardonnay i duften med noget fadpræg, der sjældent findes i så høj klasse i en vin til under en 50’er. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

1884 Reservado Pinot Noir 2011

Rødvin fra Escorihuela Gascon, Mendoza i Argentina, Forhandles af Vinoble.dk, 99,00 kr.

Dejlig genkendelig duft af Pinot Noir. Æterisk men også med en snert af grannåle. Smagen er præget af en blød frugt af røde hindbær med en rund syre. Læs anmeldelse…

Felino Malbec 2009

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Felino Malbec 2009

Rødvin fra Viña Cobos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 99,95 kr.

Uhyre storladen duft med fløde og rosenblomster i et let støvet selskab med blommer og solbær kombineret med lidt fadpræg og ristede valnødder. Blommer og kirsebær i smagen. Læs anmeldelse…

Jean Bousguet Malbec Grande Reserve

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Jean Bousguet Malbec Grande Reserve 2009

Rødvin fra Jean Bousquet, Mendoza i Argentina, Forhandles af Wine.dk, 149,00 kr.

Smuk floral vin med let præg af hvide liljer – rent og klart budskab. Smagen er præget af røde bær, træ og røg. Læs anmeldelse…

Jean Bousquet Malbec

BedÝmmelse: 6/6 stjerner

Jean Bousquet Malbec 2011

Rødvin fra Jean Bousquet, Mendoza i Argentina, Forhandles af Wine.dk, 79,00 kr.

Fremragende duft af violer, peber og sød pibetobak. Efter et par minutter i glasset og noget ilt, går den i retning af mere frugt – masser af blommer. Læs anmeldelse…

Jean Bousquet Malbec Reserva

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

Jean Bousquet Malbec Reserva 2010

Rødvin fra Jean Bousquet, Mendoza i Argentina, Forhandles af Wine.dk, 109,00 kr.

Røget duft tilsat tørrede abrikoser. Masser af sød bærfrugt i smagen, der er veludviklet rund og blød. Meget forståelig og indsmigrende vin. Lidt kort eftersmag. Læs anmeldelse…

Alamos Malbec

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Alamos Malbec 2009

Rødvin fra Alamos, Mendoza i Argentina, Forhandles af Philipson Wine, 49,95 kr.

Viol og fløde i duften med en bagvedliggende behagelig frugt. Smagen er præget ef en god del honningsødme tilsat noget mentol med violer i eftersmagen. Læs anmeldelse…

Renacer »Punto Final« Reserva

BedÝmmelse: 5/6 stjerner

Renacer »Punto Final« Reserva 2008

Rødvin fra Bodega Renacer, Mendoza i Argentina, Forhandles af Erik Sørensen Vin, 119,95 kr.

Pleaservin på Malbec med frugt, fylde og alkohol til vinterens lidt tungere køkken. Læs anmeldelse…

BedÝmmelse: 4/6 stjerner

1884 Reservado Malbec 2009

Rødvin fra Escorihuela Gascon, Mendoza i Argentina, Forhandles af Vinoble.dk, 85,00 kr.

Dejlig vin til tungere retter og specielt langtidsbraiseret gris. Læs anmeldelse…

Til forsiden…