Winemarket: Mød tyske og østrigske vinbønder og 15 vinhandlere fra hele landet

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 23/05/2018

På lørdag er der tysk og østrigsk Winemarket i Aarhus. Smag 250 vine og mød 15 toptunede vinhandlere fra hele landet. Flere har taget tyske og østrigske vinbønder med til Aarhus.

Vinomani har inviteret Stefan Wellanschitz fra østrigske Kolfok i Burgenland. Hos ham kan du smage et afsindigt alsidigt udvalg af naturvine på de hvide druer Welschriesling, Grüner Veltliner og Weissburgunder samt på de røde druer Zweigelt og Blaufränkisch.

Hos AtomWine kan du hilse på hele to vinmagere: Hos Sylvian Diel, som har taget turen fra familievinhuset Schlossgut Diel i Nahe, kan du smage på sprød tysk sekt, Riesling og Spätburgunder. Johannes Hirsch holder til i Kamptal i Østrig og præsenterer sine elegante økologiske vine på Grüner Veltliner og Riesling.

Propperiet har besøg af Markus og Tanja Wöhrle fra økovinhuset Wöhrle, som er kendt for sine hvide Weissburgunder (Pinot Blanc) og seriøse Chardonnays. Af røde har parret taget tre vine med lavet på druen Spätburgunder (Pinot Noir).

Distinto får besøg af en repræsentant fra økovinhuset Solveigs, som laver mesterlige Spätburgunder i tyske Rheingau. Du kan smage fem vidt forskellige vine på druen, som kun bliver mere og mere populær.

Det bliver en enestående dag med tysk og østrigsk vin i centrum.

Smagningen arrangeres i et samarbejde mellem Austria Wine, Wines of Germany og Winelab.dk.

Køb billet til Winemarket

Har du ikke allerede købt billet til dette vinmarked, så kan du nå det endnu. Der er smagning fra kl. 12.30–15.00 og igen fra kl. 15.30–18.00. Som altid kan du frit smage vinene, når entréen er betalt. Enkelt vinhandlere har derudover særligt sjældne eller gamle vine med, som de sælger smageglas af. Med i billetprisen er der et Riedel Ouverture Magnumglas til en værdi af 89,–

Til forsiden…