SOIF – Aarhus’ nye naturvinhandel

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 17/12/2012

(Soif er lukket)

Aarhus er netop blevet beriget med en vinhandel, der i rigt mål kan byde på noget, som byens andre vinhandlere ikke har hylderne fulde af, nemlig naturvin, biodynamisk vin og økologisk vin.

Soif er navnet på den nye vinhandel og bag står Michael Christensen, der til daglig er sommelier på Frederikshøj og tidligere har arbejdet på blandt andet Molskroen. Han er en dygtig og engageret sommelier og en bannerfører for naturvin. Af butikkens ca. 400 forskellige vine er en stor del naturvine og stammer fra små entusiastiske vinbønder, der forsøger at lave så rene vine, som muligt, med mindst mulig indblanding. Vinudvalget er primært hentet fra Frankrig, Tyskland og lidt fra Italien.

Jeg er tørstig!

Soif, der iøvrigt betyder »tørst« på fransk, har vine fra mange områder, der ikke står skrevet med neonskrift i hukommelsen hos mange vindrikkere. Fx er den franske vinregion Jura godt repræsenteret i butikken. Det er et godt eksempler på at Soif også er stedet, hvor du kan få mange nye vinoplevelser. Michael Christensen vil gerne åbne vores vinhorisont, og med mit kendskab til en del af vinene på hylderne, tør jeg godt garantere, at det sker.

Vinene købes fra danske importører, der er stærke på bio-, øko- og naturvine. Hvirvelvin er en af dem, en anden er Krone Vin, som Lasse Kruse står bag – han er i øvrigt også partner i Soif. Dermed får aarhusianerne lettere adgang til at købe vin, der hidtil primært var forbeholdt de københavnske vindrikkke.

Mit første køb i butikken var med Michaels Christensens egne ord »den bedste Gewürztraminer, han havde smagt«. Det siger han ikke om hvad som helst, så jeg betalte de 230 kr., som Folk’n Klokk kostede. Jeg blev på ingen måde skuffet. Det var en fremragende vin. Den var uklar og lignede min hjemmelavede æblemost (som en naturvin ofte gør), men indholdet var formidabelt og udfordrende på netop den facon, der flytter grænser.

Butikken er nabo til teatret Svalegangen i Aarhus, og vil fremover holde åbent fredag og lørdag. Hvis bevillingsnævnet ellers er med på ideen, forvandles stedet fremover til vinbar om aftenerne. Lad os endelig krydse fingre for det.

Soif
Rosenkrantzgade 19
8000 Aarhus C
Tel: 51 94 55 41
Soifs Facebookside

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…