Salget af økologisk vin eksploderer – og kvaliteten følger med

Foto: Deutsches Weininstitut (DWI)

Siden 2014 er omsætningen på økologisk vin herhjemme mere end tredoblet og udgør nu en kvart mia. kroner. Flere og flere vinhuse især i Europa omlægger til økologisk og biodynamisk drift. At kvaliteten følger med, kan man forvisse sig om på Winemarket Goes Natural, en stor økologisk vinsmagning i Aarhus den 3. november.

Tal fra Danmarks Statistik taler et tydeligt sprog: De seneste år er omsætningen af økologisk vin både i kroner og liter nærmest eksploderet. Fra at have været et nicheprodukt for de få er økologisk og biodynamisk vin i dag et mere rent alternativ til den almindelige danske forbruger. Omsætningsstigningen hænger tæt sammen med et stigende udbud af økologiske og biodynamiske vine af høj kvalitet.

Vinekspert Mads Jordansen fra Winelab.dk glæder sig over udviklingen: »Jeg holder meget af tanken om vine, der laver et så lille miljømæssigt aftryk som muligt. En fransk undersøgelse viste for ikke lang tid siden, at 90% af de testede konventionelle vine indeholdt pesticidrester. Jeg foretrækker personligt – og uden at lyde frelst – at der kun er vin i mit glas.«

Lørdag den 3. november åbner Winelab.dk og Mads Jordansen dørene til det, der formentlig er landets største økologiske og biodynamiske vinsmagning i Ridehuset i Aarhus. Her kan nysgerrige møde 20 vinhandlere fra hele landet og smage over 250 økologiske, biodynamiske og naturvine fra flere end 100 forskellige vinhuse.

Det er 9. gang, at Winemarket løber af stablen, og Mads Jordansen har gennem årene benyttet forskellige temaer til at sende deltagerne ud på en sand vinrejse: »Jeg har længe gerne villet lave et økologisk og biodynamisk Winemarket. Da jeg selv var vinhandler for 15 år siden fokuserede jeg på økovin, men der var godt nok langt mellem snapsene. I dag er billedet et helt andet: Der er masser af dygtige vinmagere, der laver fremragende øko- og biovin især fra Tyskland, Spanien, Italien og Frankrig.«

Stor vinsmagning med økologisk, biodynamisk og naturvin

Det kan man lade sig overbevise om til Winemarket Goes Natural den 3. november i Ridehuset i Aarhus, hvor der ud over økologiske og biodynamiske vine også vil blive givet smagsprøver på den nye frække dreng i klassen, nemlig naturvin. Når entréen er betalt, kan man i sit eget tempo smage sig igennem alle vinene til Winemarket.

Smagningen foregår af to omgange på hver 2½ time fra henholdsvis kl. 12.30 og kl. 15.30. Billetter kan købes i forsalg på Winelab.dk og koster 245 kr. Evt. overskydende billetter sælges i døren til 300 kr.

Følgende 20 vinhandlere kan mødes på Winemarket Goes Natural:
Propperiet Vin Import, Oinofilia, Bichel Vine, Ribera del Duero, Clément Vin, Extra Brut Vinimport, Laudrup Vin, Vinomani, Erik Sørensen Vin, SPS Wine, Philipson Wine, Juul’s Vinhandel, Sauer Wine, Vintage Champagne, Høtoft, Vinspecialisten, Vinova, Champagne Avenue, Vinhacker og Nyborg Destilleri.

Køb billet

Smagningen holdes i Ridehuset, Vester Allé 1, 8000 Aarhus.

Der er begrænset antal billetter.

Billetkøb: https://billetto.dk/e/winemarket-goes-natural-billetter-301348

Annonce

Til forsiden…