Vinhandel

Amerikansk told på al europæisk vin: Det vil få alvorlige konsekvenser

Efter knap tre måneder med 25 procent straftold på bl.a. europæiske vine, foreslår den amerikanske handelsrepræsentant at hæve toldsatsen til 100 procent.

Bliver din vin syg af transport?

Importører fortæller skrækhistorier om det. Bloggere fortæller anekdotisk om forfærdelige oplevelser med det. Turister beretter frustreret om helt andre smagsoplevelser, end dem de fik på vingården. Men bliver vinen i flasken virkelig påvirket af transpor

Ebbe Nielsens Vinhandel: Det sidste punktum i 66 års vinhandlerhistorie

Efter en menneskealders vinforretning i Banegårdsgade i Aarhus pensioneres Ebbe Nielsens Vinhandel sammen med ejeren, Leif Nielsen.

Winemarket Goes Italian: Et indblik i Italiens alsidighed

I lørdags åbnede Winemarket Goes Italian dørene i Ridehuset i Aarhus til en eftermiddags indblik i Italiens mangfoldige vinverden. Vinhandlere fra hele landet var med, da støvlelandet blev præsenteret fra nord til syd.

Winemarket Goes Italian : Se det store smageprogram med over 295 italienske vine

Winelab.dk er klar med smageprogrammet for Winemarket Goes Italian. Du kan smage 295 italienske vine – fra nord til syd – når 18 vinhandlere og Winelab.dk åbner dørene til Winemarket Goes Italian

Winemarket Goes Pinot: Populært Pinot-party

Lørdag den 11. maj var der inviteret til Pinot-party, da Winemarket Goes Pinot havde samlet 20 vinhandlere og hele Pinot-familien til stor vinsmagning i Aarhus.

Winemarket Goes Pinot : Se det store smageprogram med over 350 vine

Winelab.dk er klar med smageprogrammet for Winemarket Goes Pinot. Over 350 vine fra Pinot-familien er åbne til smagning hos 20 vinhandlere den 11. maj i Aarhus.

Winemarket Goes Natural : Velbesøgt vinsmagning med øko-, bio- og naturvin.

Over 650 gæster kiggede forbi Ridehuset i Aarhus til Winemarket Goes Natural. Og der var rig mulighed for at blive klogere på, hvordan øko-, bio- og naturvin laves, og ikke mindst hvordan de smager.

Winemarket Goes Natural : Se det store smageprogram med over 250 vine

Winelab.dk er klar med smageprogrammet for Winemarket Goes Natural. Med over 250 åbne økologiske, biodynamiske og naturvine bliver det en helt unik vinsmagning.

Salget af økologisk vin eksploderer – og kvaliteten følger med

Siden 2014 er omsætningen på økologisk vin herhjemme mere end tredoblet og udgør nu en kvart mia. kroner.

Hvad er økologisk-, biodynamisk- og naturvin?

Økologisk, biodynamisk og naturvin får i disse år en større opmærksomhed og mere plads på hylderne hos vinhandlerne, i supermarkederne og på restauranterne. Men hvad gemmer der sig egentlig bag disse vintyper?

Winemarket: Mød tyske og østrigske vinbønder og 15 vinhandlere fra hele landet

På lørdag er der tysk og østrigsk Winemarket i Aarhus. Smag 250 vine og mød 15 toptunede vinhandlere fra hele landet. Flere har taget tyske og østrigske vinbønder med til Aarhus.

Winemarket : Se det store tyske og østrigske smageprogram

Smageprogrammet for Winemarket den 26. maj er netop offentliggjort. Med omkring 250 åbne vine bliver det årets største vinsmagning af vine fra Tyskland og Østrig.

Winemarket 7.0 – Hent smageprogrammet med hele 325 vine fra 65 vinområder

Lørdag den 7. oktober slår Winelab.dk dørene op for den hidtil største og mest mangfoldige vinsmagning. Du har med en billet og et vinglas i hånden mulighed for at smage hele 325 vine fra 65 vinområder fra 12 lande. Smageprogrammet er netop offentliggjort

Winemarket 7.0 – mød 25 vinhandlere og smag over 250 forskellige vine

Winemarket 7.0 åbner den 7. oktober 2017 dørene for den hidtil største smagning med 23 vinhandlere fra hele landet – heriblandt en række debutanter.

Vinsvindel: Mange millioner liter falsk Rhône-vin afsløret

Det franske dagblad Le Parisien kunne for få dage siden fortælle om en ny skandale i den franske vinindustri: Et større firma har med vilje lavet falsk markedsføring af op til 30 millioner liter vin.

Smageprogram for Winemarket Goes German er online

Lørdag den 20. maj åbner Winemarket Goes German dørene til Ridehuset i Aarhus for smagning af intet mindre end 215 vine fra hele 63 forskellige tyske vinhuse. Få et overblik her.

15 vinhandlere og hele 63 tyske vinhuse deltager i Winemarket Goes German

På Winemarket Goes German den 20. maj kan du smage vin fra hele 63 forskellige tyske vinhuse, som 15 af landets bedste vinhandlere tager med til Aarhus. Det bliver en enestående tysk vinsmagning.

Stor tysk vinsmagning : Winemarket Goes German

I en eksklusiv version af Winemarket har du nu en enestående mulighed for at dykke ned i det fantastiske tyske vinunivers. Sammen med Wines of Germany inviterer Winelab.dk den 20. maj til kæmpe vinsmagning i Ridehuset i Aarhus.

Orange Wine Festival – opvisning i orangevin

Den femte internationale Orange Wine Festival bød for et par uger siden på en lang række spændende vinoplevelser. Winelab var med, og du kan her blive klogere på både traditioner og nye trends inden for orange vine.

Grapeland åbner vinbutik i Aarhus

Charite og Preben Nielsen har rykket deres butik Grapeland fra Rønde til Aarhus, hvor de den 1. oktober slog dørene op i Rosensgade 30 i Latinerkvarteret.

The Taste Book Winemarket 5.0 – smageprogrammet er offentliggjort

Her er The Taste Book, som du får i hånden den 5. november sammen med dit Riedelglas. 23 forskellige vinhandlere er med tilsammen over 200 vine klar til at give dig masser af nye vinoplevelser.

Winelab.dk åbner dørene til Winemarket 5.0 den 5. november

Winemarket 5.0 slår dørene op i Aarhus lørdag den 5. november 2016 i Ridehuset ved Rådhuspladsen i Aarhus – og du kan godt glæde dig!

Generationsskifte og nye ejere af Bichel Vine

Den østjyske vinimportør Bichel Vine har fået nye ejere og dermed foretaget et generationsskifte. Ny direktør og hovedaktionær i Bichel Vine er Lars Bo Henriksen, som er et kendt navn i den danske vinbranche.

Smagebogen med alle de vine, du kan smage på Winemarket 4.0

Så er den klar. Smagebogen med oversigt over de over 200 vine, du kan smage på lørdagens Winemarket i Aarhus. Der er nye årgange, nye vine og ikke mindst nye vinhandlere, som byder på nye oplevelser.

Winelab.dk inviterer til Winemarket 4.0

Winemarket 4.0 rammer Aarhus lørdag den 21. maj 2016. Vi får denne gang besøg af 20 vinhandlere, Vins d’Alsace og Østersbaren fra Havens Fiskehus.

Smageprogram for Winemarket 3.0

Winemarket 3.0 er lige om hjørnet. Lørdag går det løs i Ridehuset i Aarhus, banen er kridtet op, og holdopstillingen foreligger hermed i form af Smagebogen.

Winemarket 3.0 : Kom til Massimago Masterclass med Camilla Rossi Chauvenet

På Winemarket 3.0 har du mulighed for at deltage i en helt unik masterclass med kun 24 pladser, hvor Camilla Rossi Chauvenet serverer sine fremragende norditalienske vine og giver dem et par gode historier med på vejen.

Gode orangevine – og hvor de kan købes?

Du skal som regel arbejde lidt for at finde gode orangevine, da de stadig udgør en lille niche inden for vinhandlen. Her er en liste over nogle af de bedste og mest kendte orangevine.

Winemarket 3.0 – stor vinsmagning i Aarhus den 7. november

Kom og smag lækre vintervine fra nogle af landets bedste vinhandlere. Winemarket 3.0 rammer Aarhus lørdag den 7. november 2015. Denne gang slår vi dørene op i Ridehuset ved Rådhuspladsen.

Winemarket 2.0 i billeder

Over 450 vinglade gæster besøgte Winemarket 2.0 i Godsbanens Rå Hal i Aarhus. Sommeren kiggede også forbi og gjorde sammen med 18 toptunede vinhandlere dagen til noget helt specielt.

Winemarket 2.0 : Tour de Champagne med Jørgen Christian Krüff

Jørgen Krüff på en jævn dag svarer til en bedre vinhandler i sit livs form. Det fik 30 deltagere syn og smag for lørdag den 6. juni, hvor Krüff forestod en masterclass i champagne ved Winemarket 2.0 i Aarhus.

Stor vinsmagning med over 150 forskellige vine fra 18 vinhandlere – Winemarket 2.0

På lørdag går det løs. Winelab.dk inviterer til Winemarket 2.0, hvor 18 vinhandlere og over 150 vine rammer Godsbanen i Aarhus C. Du kan stadig nå at sikre dig og dine venner billetter til smagningen.

winemarket 2.0

Winelab.dk inviterer til Winemarket 2.0 i Aarhus

Kom og smag lækre, sprøde sommervine fra nogle af landets bedste vinhandlere. Winemarket 2.0. lander på Godsbanen i centrum af Aarhus, lørdag den 6. juni 2015 kl. 12.00–18.00. I år også med eksklusive masterclasses.

Vinpusheren : Michael Poulsen er gået solo – og offline

I Aarhusforstaden Højbjerg har Michael Poulsen slået sig ned med sin nye vinbutik i en smuk gammel gulstensbygning. Han har været lidt omkring, inden han i efteråret 2014 gik solo – og denne gang offline.

Winemarket 1.0 – årets lækreste vinarrangement i Aarhus

200 vine. 20 vinhandlere. 5 timer" har du mulighed for i dit helt eget tempo at smage dig igennem et stort og mangfoldigt udvalg af vine fra nogle af landets bedste vinhandlere.

FRI VIN 2014

FRI VIN 2014 – Nordens største festival for umanipulerede vine

Fire københavnske vinimportører inviterer til FRI VIN, som er Nordens absolut største festival for fri vin. Begrebet dækker over vin, der lavet med så lidt menneskelig indblanding som muligt.

Italiens vinskandale der i 1986 slog 23 mennesker ihjel

Verden blev i 1986 rystet af en kæmpe italiensk vinskandale. Vin var blevet tilsat træsprit for at hæve alkoholniveauet. Hele 23 mennesker døde, og et endnu større antal blev syge eller blinde.

Sassicaiatyveri hos Philipson Wine

Vinhandleren i Kokkedal havde natten til onsdag i denne uge indbrud, og tyvene gik primært efter den toscanske kultvin Sassicaia.

Cool vinbutik i New York: Flatiron Wines & Spirits

Lige op ad den ikoniske Flatiron Building på Manhattan i New York finder du en afsindigt lækker vinbutik, der vil få de fleste vinelskere til at føle sig som en 10årig i Tivoli.

Vinpalle.dk – nyt online koncept med vinsalg i pallevis

Vinhandlen flytter i højere og højere grad ud på nettet, og specialiserede koncepter fødes. Vinpalle.dk er ét af disse koncepter, der så dages lys i 2013.

Kjær Sommerfeldt er vendt tilbage til Aarhus

Fredag den 22. november vendte Kjær Sommerfeldt tilbage til Aarhus. Konceptet er anderledes end sidst, og med en placering i et stort, smukt og gammelt pakhus tæt på havnen og Riis Skov bliver det mere end en klassisk vinbutik.

En afstikker fra den vinøse hovedvej

Vi kan rigtigt godt lide ting, vi kender i forvejen. Om det er bilvask, hårshampoo eller vinområder. Nogle områder har nærmest en magisk status i vores hukommelse og bliver født med en stemplet godkendelse på etiketten.

Errázuriz’ gennembrud på Berlinersmagningen

2004 blev gennembruddet for topvine fra Chile. »Berlinersmagning« beviste, at chilensk vin har nået et topniveau, hvor erfarne smagere vurderer dem mindst lige så gode som Europas bedste.

SOIF – Aarhus’ nye naturvinhandel

Aarhus er netop blevet beriget med en vinhandel, der i rigt mål kan byde på noget, som byens andre vinhandlere ikke har hylderne fulde af, nemlig naturvin, biodynamisk vin og økologisk vin.

Danmarks første vinbutik med udelukkende danske vine

I det gamle og velbevarede kvarter omkring Sct. Nikolaj Kirke i København og tæt på området, hvor Kong Hans i sin tid havde sin vingård, åbner fredag den 2. november 2012 den første vinbutik udelukkende med danske vine.

H.J. Hansen Vin åbner ny stor vinbutik i Dronningens Tværgade

H.J. Hansen, der mistede vinsalget i Magasin i foråret, opruster nu i København med butik i Dronningens Tværgade 30. Butikken er netop åbnet.

Theis Vine åbner butikker i Aarhus og Odense

Theis Vine, der tidligere var et rent fynsk fænomen, har allerede med sit indtog i København for nogle år siden ændret strategi. Theis Vine vil åbne flere butikker i København og indtage Aarhus og Odense.

Til forsiden…